Fiches du livre - "Fifty-Two Sunday Dinners A Book of Recipes" (Elizabeth O. Hiller)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
floured
rozpocznij naukę
fariné
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
browned
rozpocznij naukę
bruni
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
granulated
rozpocznij naukę
granulé
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
pimentos
rozpocznij naukę
piments
crumbing
rozpocznij naukę
la plomberie
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
basting
rozpocznij naukę
arroser
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
pare
rozpocznij naukę
parer
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
strew
rozpocznij naukę
parsemer
thickly
rozpocznij naukę
épais
finely
rozpocznij naukę
finement
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
grated
rozpocznij naukę
râpé
frostings
rozpocznij naukę
les glaçons
cress
rozpocznij naukę
cresson
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
planked
rozpocznij naukę
en planches
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
parsley
rozpocznij naukę
persil
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
chive
rozpocznij naukę
ciboulette
reheat
rozpocznij naukę
réchauffer
wholesomeness
rozpocznij naukę
salubrité
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
chives
rozpocznij naukę
ciboulette
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
standpoints
rozpocznij naukę
points de vue
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
knead
rozpocznij naukę
pétrir
sift
rozpocznij naukę
tamiser
turbid
rozpocznij naukę
trouble
medium-sized
rozpocznij naukę
de taille moyenne
thinly
rozpocznij naukę
Faiblement
currant
rozpocznij naukę
groseille
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
trivet
rozpocznij naukę
trépied
broiled
rozpocznij naukę
grillé
gratings
rozpocznij naukę
caillebotis
consumptives
rozpocznij naukę
consommations
tureen
rozpocznij naukę
soupière
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
rind
rozpocznij naukę
couenne
parsnips
rozpocznij naukę
panais
flour
rozpocznij naukę
farine
variety's
rozpocznij naukę
la variété
dredge
rozpocznij naukę
drague
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sultana
rozpocznij naukę
sultane
buttered
rozpocznij naukę
beurré
currants
rozpocznij naukę
groseilles
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
pared
rozpocznij naukę
paré
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
sprays
rozpocznij naukę
des pulvérisations
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
breaded
rozpocznij naukę
pané
braised
rozpocznij naukę
braisé
richly
rozpocznij naukę
richement
eighths
rozpocznij naukę
huitièmes
roly-poly
rozpocznij naukę
culbuto
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
spiced
rozpocznij naukę
épicé
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
broiler
rozpocznij naukę
gril
strainer
rozpocznij naukę
passoire
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
celery
rozpocznij naukę
céleri
healthful
rozpocznij naukę
salubre
salted
rozpocznij naukę
salé
bluefish
rozpocznij naukę
poisson bleu
seeded
rozpocznij naukę
semé
cups
rozpocznij naukę
tasses
jumbles
rozpocznij naukę
les sauts
glazes
rozpocznij naukę
glaçures
scald
rozpocznij naukę
échauder
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
slices
rozpocznij naukę
des tranches
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
boiling
rozpocznij naukę
ébullition

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.