Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Fifty-Two Sunday Dinners A Book...
Fiches du livre - "Fifty-Two Sunday Dinners A Book of Recipes" (Elizabeth O. Hiller)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
floured
rozpocznij naukę
fariné
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
browned
rozpocznij naukę
bruni
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
granulated
rozpocznij naukę
granulé
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
pimentos
rozpocznij naukę
piments
crumbing
rozpocznij naukę
la plomberie
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
basting
rozpocznij naukę
arroser
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
pare
rozpocznij naukę
parer
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
strew
rozpocznij naukę
parsemer
thickly
rozpocznij naukę
épais
finely
rozpocznij naukę
finement
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
grated
rozpocznij naukę
râpé
frostings
rozpocznij naukę
les glaçons
cress
rozpocznij naukę
cresson
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
planked
rozpocznij naukę
en planches
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
parsley
rozpocznij naukę
persil
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
chive
rozpocznij naukę
ciboulette
reheat
rozpocznij naukę
réchauffer
wholesomeness
rozpocznij naukę
salubrité
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
chives
rozpocznij naukę
ciboulette
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
standpoints
rozpocznij naukę
points de vue
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
knead
rozpocznij naukę
pétrir
sift
rozpocznij naukę
tamiser
turbid
rozpocznij naukę
trouble
medium-sized
rozpocznij naukę
de taille moyenne
thinly
rozpocznij naukę
Faiblement
currant
rozpocznij naukę
groseille
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
trivet
rozpocznij naukę
trépied
broiled
rozpocznij naukę
grillé
gratings
rozpocznij naukę
caillebotis
consumptives
rozpocznij naukę
consommations
tureen
rozpocznij naukę
soupière
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
rind
rozpocznij naukę
couenne
parsnips
rozpocznij naukę
panais
flour
rozpocznij naukę
farine
variety's
rozpocznij naukę
la variété
dredge
rozpocznij naukę
drague
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sultana
rozpocznij naukę
sultane
buttered
rozpocznij naukę
beurré
currants
rozpocznij naukę
groseilles
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
pared
rozpocznij naukę
paré
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
sprays
rozpocznij naukę
des pulvérisations
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
breaded
rozpocznij naukę
pané
braised
rozpocznij naukę
braisé
richly
rozpocznij naukę
richement
eighths
rozpocznij naukę
huitièmes
roly-poly
rozpocznij naukę
culbuto
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
spiced
rozpocznij naukę
épicé
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
broiler
rozpocznij naukę
gril
strainer
rozpocznij naukę
passoire
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
celery
rozpocznij naukę
céleri
healthful
rozpocznij naukę
salubre
salted
rozpocznij naukę
salé
bluefish
rozpocznij naukę
poisson bleu
seeded
rozpocznij naukę
semé
cups
rozpocznij naukę
tasses
jumbles
rozpocznij naukę
les sauts
glazes
rozpocznij naukę
glaçures
scald
rozpocznij naukę
échauder
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
slices
rozpocznij naukę
des tranches
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
boiling
rozpocznij naukę
ébullition
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności