Fiszki z książki - "The Cooking Manual of Practical Directions for Economical Every-Day Cookery" (Juliet Corson)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
larding
rozpocznij naukę
smalec
floured
rozpocznij naukę
mąką
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
convalescents
rozpocznij naukę
rekonwalescentów
adjuncts
rozpocznij naukę
dodatki
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
settlings
rozpocznij naukę
fusy
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
put
rozpocznij naukę
wkładać
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
carbonize
rozpocznij naukę
zwęglać
bloaters
rozpocznij naukę
bałwanki
inflammations
rozpocznij naukę
stany zapalne
caviare
rozpocznij naukę
kawior
grated
rozpocznij naukę
tarty
albumen
rozpocznij naukę
białko
colander
rozpocznij naukę
durszlak
viands
rozpocznij naukę
prowiant
detracting
rozpocznij naukę
umniejszania
aliment
rozpocznij naukę
pokarm
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
plentifully
rozpocznij naukę
obficie
accompaniments
rozpocznij naukę
dodatkami
gustatory
rozpocznij naukę
smakowe
browned
rozpocznij naukę
rumiane
broil
rozpocznij naukę
burda
forepaws
rozpocznij naukę
łapy
grocers
rozpocznij naukę
sklep spożywczy
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
repletion
rozpocznij naukę
napełnienie
invalid's
rozpocznij naukę
nieprawidłowe
farina
rozpocznij naukę
mąka
quart
rozpocznij naukę
kwarta
fowls
rozpocznij naukę
kury
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
larded
rozpocznij naukę
Smalony
allspice
rozpocznij naukę
piment
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
carbonaceous
rozpocznij naukę
węglany
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
mucilage
rozpocznij naukę
śluz
jugged
rozpocznij naukę
żonglował
cloves
rozpocznij naukę
goździki
aerated
rozpocznij naukę
gazowany
windpipes
rozpocznij naukę
wiatraki
ounces
rozpocznij naukę
uncja
leavened
rozpocznij naukę
kwaszonego
append
rozpocznij naukę
dodać
glazes
rozpocznij naukę
szkliwa
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
carbonic
rozpocznij naukę
węglowy
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
skimmer
rozpocznij naukę
cedzidło
consommé
rozpocznij naukę
bulion
interposition
rozpocznij naukę
wstawienie
digestible
rozpocznij naukę
strawny
nourishing
rozpocznij naukę
odżywczy
tureen
rozpocznij naukę
waza
floury
rozpocznij naukę
mączysty
germination
rozpocznij naukę
kiełkowanie
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
pastes
rozpocznij naukę
pasty
wheaten
rozpocznij naukę
pszenica
strew
rozpocznij naukę
obsypać
mealy
rozpocznij naukę
mączny
chervil
rozpocznij naukę
trybula
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
steak
rozpocznij naukę
stek
purplish
rozpocznij naukę
fioletowo
equable
rozpocznij naukę
zrównoważony
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
herrings
rozpocznij naukę
śledzie
fricassee
rozpocznij naukę
potrawka
epicurean
rozpocznij naukę
epikurejski
ounce
rozpocznij naukę
uncja
invalids
rozpocznij naukę
inwalidzi
lettuces
rozpocznij naukę
sałaty
equivalents
rozpocznij naukę
ekwiwalenty
kneaded
rozpocznij naukę
ugniata
sieve
rozpocznij naukę
sitko
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
unbolted
rozpocznij naukę
odrywane
mastication
rozpocznij naukę
żucie
calf's
rozpocznij naukę
cielęcy
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
flours
rozpocznij naukę
Mąki
croutons
rozpocznij naukę
grzanki
pare
rozpocznij naukę
obciąć

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.