Fiches du livre - "The Cooking Manual of Practical Directions for Economical Every-Day Cookery" (Juliet Corson)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
floured
rozpocznij naukę
fariné
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
adjuncts
rozpocznij naukę
adjonctions
sprigs
rozpocznij naukę
brins
smelts
rozpocznij naukę
fondre
settlings
rozpocznij naukę
sédiments
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
put
rozpocznij naukę
mettre
broiled
rozpocznij naukę
grillé
sago
rozpocznij naukę
sagou
carbonize
rozpocznij naukę
carboniser
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
inflammations
rozpocznij naukę
des inflammations
grated
rozpocznij naukę
râpé
colander
rozpocznij naukę
passoire
viands
rozpocznij naukę
aliments
detracting
rozpocznij naukę
nuire
parsnips
rozpocznij naukę
panais
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
gustatory
rozpocznij naukę
gustatif
relishes
rozpocznij naukę
relish
browned
rozpocznij naukę
bruni
broil
rozpocznij naukę
griller
forepaws
rozpocznij naukę
pattes avant
grocers
rozpocznij naukę
les épiciers
earthen
rozpocznij naukę
en terre
repletion
rozpocznij naukę
satiété
invalid's
rozpocznij naukę
invalide
farina
rozpocznij naukę
farine
quart
rozpocznij naukę
litre
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
masticated
rozpocznij naukę
mastiqué
fowls
rozpocznij naukę
volailles
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
thickly
rozpocznij naukę
épais
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
gridiron
rozpocznij naukę
gril
larded
rozpocznij naukę
lardé
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
pared
rozpocznij naukę
paré
carbonaceous
rozpocznij naukę
carboné
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
jugged
rozpocznij naukę
jonglé
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
aerated
rozpocznij naukę
aéré
windpipes
rozpocznij naukę
trachée
ounces
rozpocznij naukę
onces
leavened
rozpocznij naukę
levé
append
rozpocznij naukę
ajouter
glazes
rozpocznij naukę
glaçures
parsley
rozpocznij naukę
persil
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
carbonic
rozpocznij naukę
carbonique
sprig
rozpocznij naukę
brin
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
nourishing
rozpocznij naukę
nourrissant
tureen
rozpocznij naukę
soupière
ragout
rozpocznij naukę
ragoût
floury
rozpocznij naukę
farineux
shallot
rozpocznij naukę
échalote
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
wheaten
rozpocznij naukę
le blé
strew
rozpocznij naukę
parsemer
mealy
rozpocznij naukę
farineux
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
basting
rozpocznij naukę
arroser
purplish
rozpocznij naukę
violacé
equable
rozpocznij naukę
égal
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
herrings
rozpocznij naukę
harengs
fricassee
rozpocznij naukę
fricassée
broiling
rozpocznij naukę
griller
epicurean
rozpocznij naukę
épicurien
ounce
rozpocznij naukę
once
invalids
rozpocznij naukę
invalides
lettuces
rozpocznij naukę
laitues
equivalents
rozpocznij naukę
équivalents
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
sieve
rozpocznij naukę
tamis
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
unbolted
rozpocznij naukę
déboulonné
calf's
rozpocznij naukę
veau
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
flours
rozpocznij naukę
les farines
croutons
rozpocznij naukę
Croûtons
pare
rozpocznij naukę
parer
thyme
rozpocznij naukę
thym
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
plainest
rozpocznij naukę
le plus simple
coagulates
rozpocznij naukę
coagule
nasturtiums
rozpocznij naukę
capucines

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.