Fiszki z książki - "Stevenson Memorial Cook Book" (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
one-half
rozpocznij naukę
połowa
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
floured
rozpocznij naukę
mąką
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
grated
rozpocznij naukę
tarty
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
allspice
rozpocznij naukę
piment
heaping
rozpocznij naukę
czubata
confectioner's
rozpocznij naukę
cukiernia
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
cloves
rozpocznij naukę
goździki
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
browned
rozpocznij naukę
rumiane
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
minced
rozpocznij naukę
mielony
fireless
rozpocznij naukę
bez ognia
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
scant
rozpocznij naukę
skąpy
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
tenderloins
rozpocznij naukę
polędwiczki
parings
rozpocznij naukę
okrawki
citron
rozpocznij naukę
cytryna
rind
rozpocznij naukę
skórka
quart
rozpocznij naukę
kwarta
flour
rozpocznij naukę
mąka
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
buttered
rozpocznij naukę
masłem
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
molasses
rozpocznij naukę
melasa
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
fudges
rozpocznij naukę
krówki
finely
rozpocznij naukę
pięknie
pulps
rozpocznij naukę
pulpy
strewing
rozpocznij naukę
posypywania
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
one-quarter
rozpocznij naukę
jeden kwadrans
quaffed
rozpocznij naukę
pęcznieje
syphon
rozpocznij naukę
syfon
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
one-third
rozpocznij naukę
jedna trzecia
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
parch
rozpocznij naukę
prażyć
froths
rozpocznij naukę
pianki
pates
rozpocznij naukę
pasztety
paprika
rozpocznij naukę
papryka
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
colander
rozpocznij naukę
durszlak
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
oblongs
rozpocznij naukę
podłużne
manicuring
rozpocznij naukę
manikiur
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
celery
rozpocznij naukę
seler
chopped
rozpocznij naukę
posiekane
cups
rozpocznij naukę
kubki
jumbles
rozpocznij naukę
marności
boil
rozpocznij naukę
czyrak
baking
rozpocznij naukę
pieczenie
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
seeded
rozpocznij naukę
zaszczepiono
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
froth
rozpocznij naukę
piana
fondant
rozpocznij naukę
kremówka
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
raisins
rozpocznij naukę
rodzynki
sized
rozpocznij naukę
wielkości
strew
rozpocznij naukę
obsypać
wineglass
rozpocznij naukę
kieliszek wina
crumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
lard
rozpocznij naukę
smalec
chervil
rozpocznij naukę
trybula
torte
rozpocznij naukę
tort
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
pint
rozpocznij naukę
pół kwarty
unbeaten
rozpocznij naukę
nie pobity
meats
rozpocznij naukę
mięso
thickens
rozpocznij naukę
gęstnieje
powdered
rozpocznij naukę
w proszku
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
cucumbers
rozpocznij naukę
ogórki
slices
rozpocznij naukę
plastry
bake
rozpocznij naukę
piec

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.