Flashcards aus dem Buch - "Stevenson Memorial Cook Book" (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
nutmegs
rozpocznij naukę
Muskatnüsse
grated
rozpocznij naukę
gerieben
stiffly
rozpocznij naukę
steif
allspice
rozpocznij naukę
Piment
heaping
rozpocznij naukę
gehäufte
confectioner's
rozpocznij naukę
Konditorei
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
consistence
rozpocznij naukę
Konsistenz
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
minced
rozpocznij naukę
gehackt
fireless
rozpocznij naukę
feuerlos
suet
rozpocznij naukę
Talg
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
scant
rozpocznij naukę
wenig
coarsely
rozpocznij naukę
grob
tenderloins
rozpocznij naukę
Filets
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
citron
rozpocznij naukę
Zitrone
rind
rozpocznij naukę
Rinde
flour
rozpocznij naukę
Mehl
thickly
rozpocznij naukę
dick
hemmer
rozpocznij naukę
Säumer
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
quarts
rozpocznij naukę
Quart
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
molasses
rozpocznij naukę
Melasse
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
finely
rozpocznij naukę
fein
pulps
rozpocznij naukę
Zellstoffe
strewing
rozpocznij naukę
streuen
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
one-quarter
rozpocznij naukę
ein Viertel
quaffed
rozpocznij naukę
getrunken
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
squabs
rozpocznij naukę
Junggesellen
syphon
rozpocznij naukę
Siphon
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
one-third
rozpocznij naukę
ein Drittel
quinces
rozpocznij naukę
Quitten
parch
rozpocznij naukę
dörren
froths
rozpocznij naukę
schäumt
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
colander
rozpocznij naukę
Sieb
vinegar
rozpocznij naukę
Essig
earthen
rozpocznij naukę
irden
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
manicuring
rozpocznij naukę
Maniküre
terrapin
rozpocznij naukę
Sumpfschildkröte
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
chopped
rozpocznij naukę
gehackt
cups
rozpocznij naukę
Tassen
maraschino
rozpocznij naukę
Maraschinokirsche
jumbles
rozpocznij naukę
wackelt
boil
rozpocznij naukę
kochen
baking
rozpocznij naukę
Backen
yolk
rozpocznij naukę
Eigelb
crosswise
rozpocznij naukę
quer
seeded
rozpocznij naukę
gesät
cored
rozpocznij naukę
entkernt
froth
rozpocznij naukę
Schaum
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
spoonful
rozpocznij naukę
Löffel
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
raisins
rozpocznij naukę
Rosinen
sized
rozpocznij naukę
Größe
strew
rozpocznij naukę
streuen
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
wineglass
rozpocznij naukę
Weinglas
crumbs
rozpocznij naukę
Krümel
lard
rozpocznij naukę
Schmalz
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
basting
rozpocznij naukę
Heften
unbeaten
rozpocznij naukę
ungeschlagen
meats
rozpocznij naukę
Fleisch
thickens
rozpocznij naukę
verdickt sich
powdered
rozpocznij naukę
gepudert
alternately
rozpocznij naukę
abwechselnd
cucumbers
rozpocznij naukę
Gurken
slices
rozpocznij naukę
Scheiben
bake
rozpocznij naukę
backen
strainer
rozpocznij naukę
Sieb

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.