Fiches du livre - "Stevenson Memorial Cook Book" (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
granulated
rozpocznij naukę
granulé
floured
rozpocznij naukę
fariné
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
grated
rozpocznij naukę
râpé
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
heaping
rozpocznij naukę
entassement
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
consistence
rozpocznij naukę
consistance
browned
rozpocznij naukę
bruni
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
currants
rozpocznij naukę
groseilles
minced
rozpocznij naukę
haché
fireless
rozpocznij naukę
sans feu
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
sprigs
rozpocznij naukę
brins
scant
rozpocznij naukę
maigre
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
parings
rozpocznij naukę
rognures
rind
rozpocznij naukę
couenne
quart
rozpocznij naukę
litre
flour
rozpocznij naukę
farine
thickly
rozpocznij naukę
épais
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
buttered
rozpocznij naukę
beurré
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
ramekin
rozpocznij naukę
ramequin
parsley
rozpocznij naukę
persil
scald
rozpocznij naukę
échauder
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
finely
rozpocznij naukę
finement
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
one-quarter
rozpocznij naukę
un quart
quaffed
rozpocznij naukę
souillé
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
syphon
rozpocznij naukę
siphon
garnish
rozpocznij naukę
garnir
one-third
rozpocznij naukę
un tiers
quinces
rozpocznij naukę
coings
parch
rozpocznij naukę
dessécher
froths
rozpocznij naukę
les mousses
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
currant
rozpocznij naukę
groseille
colander
rozpocznij naukę
passoire
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
earthen
rozpocznij naukę
en terre
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
manicuring
rozpocznij naukę
manucure
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
celery
rozpocznij naukę
céleri
chopped
rozpocznij naukę
haché
cups
rozpocznij naukę
tasses
maraschino
rozpocznij naukę
Marasquin
jumbles
rozpocznij naukę
les sauts
boil
rozpocznij naukę
bouillir
baking
rozpocznij naukę
cuisson
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
seeded
rozpocznij naukę
semé
cored
rozpocznij naukę
évidé
froth
rozpocznij naukę
mousse
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
raisins
rozpocznij naukę
raisins secs
sized
rozpocznij naukę
taille
strew
rozpocznij naukę
parsemer
pimentos
rozpocznij naukę
piments
wineglass
rozpocznij naukę
verre de vin
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
lard
rozpocznij naukę
saindoux
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
torte
rozpocznij naukę
tourte
basting
rozpocznij naukę
arroser
pint
rozpocznij naukę
pinte
unbeaten
rozpocznij naukę
invaincu
meats
rozpocznij naukę
viandes
thickens
rozpocznij naukę
s'épaissit
powdered
rozpocznij naukę
en poudre
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
slices
rozpocznij naukę
des tranches

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.