Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Stevenson Memorial Cook Book" (...
Fiches du livre - "Stevenson Memorial Cook Book" (Various)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
granulated
rozpocznij naukę
granulé
floured
rozpocznij naukę
fariné
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
grated
rozpocznij naukę
râpé
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
heaping
rozpocznij naukę
entassement
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
consistence
rozpocznij naukę
consistance
browned
rozpocznij naukę
bruni
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
currants
rozpocznij naukę
groseilles
minced
rozpocznij naukę
haché
fireless
rozpocznij naukę
sans feu
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
sprigs
rozpocznij naukę
brins
scant
rozpocznij naukę
maigre
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
parings
rozpocznij naukę
rognures
rind
rozpocznij naukę
couenne
quart
rozpocznij naukę
litre
flour
rozpocznij naukę
farine
thickly
rozpocznij naukę
épais
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
buttered
rozpocznij naukę
beurré
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
ramekin
rozpocznij naukę
ramequin
parsley
rozpocznij naukę
persil
scald
rozpocznij naukę
échauder
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
finely
rozpocznij naukę
finement
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
one-quarter
rozpocznij naukę
un quart
quaffed
rozpocznij naukę
souillé
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
syphon
rozpocznij naukę
siphon
garnish
rozpocznij naukę
garnir
one-third
rozpocznij naukę
un tiers
quinces
rozpocznij naukę
coings
parch
rozpocznij naukę
dessécher
froths
rozpocznij naukę
les mousses
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
currant
rozpocznij naukę
groseille
colander
rozpocznij naukę
passoire
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
earthen
rozpocznij naukę
en terre
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
manicuring
rozpocznij naukę
manucure
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
celery
rozpocznij naukę
céleri
chopped
rozpocznij naukę
haché
cups
rozpocznij naukę
tasses
maraschino
rozpocznij naukę
Marasquin
jumbles
rozpocznij naukę
les sauts
boil
rozpocznij naukę
bouillir
baking
rozpocznij naukę
cuisson
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
seeded
rozpocznij naukę
semé
cored
rozpocznij naukę
évidé
froth
rozpocznij naukę
mousse
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
raisins
rozpocznij naukę
raisins secs
sized
rozpocznij naukę
taille
strew
rozpocznij naukę
parsemer
pimentos
rozpocznij naukę
piments
wineglass
rozpocznij naukę
verre de vin
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
lard
rozpocznij naukę
saindoux
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
torte
rozpocznij naukę
tourte
basting
rozpocznij naukę
arroser
pint
rozpocznij naukę
pinte
unbeaten
rozpocznij naukę
invaincu
meats
rozpocznij naukę
viandes
thickens
rozpocznij naukę
s'épaissit
powdered
rozpocznij naukę
en poudre
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
slices
rozpocznij naukę
des tranches
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski medyczny
wypróbuj za darmo
Kolokacje z czasownikami angielskimi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności