Fiszki z książki - "Culture and Cooking Art in the Kitchen" (Catherine Owen)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
epicure
rozpocznij naukę
epikurejczyk
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
piquancy
rozpocznij naukę
pikanteria
fondant
rozpocznij naukę
kremówka
floured
rozpocznij naukę
mąką
flounders
rozpocznij naukę
flądry
crumbing
rozpocznij naukę
kruszenie
macerating
rozpocznij naukę
macerowanie
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
self-glorification
rozpocznij naukę
samo-gloryfikowanie
well-tried
rozpocznij naukę
wypróbowane
variety's
rozpocznij naukę
odmiany
clinkers
rozpocznij naukę
klinkiery
recherché
rozpocznij naukę
wyszukany
bloaters
rozpocznij naukę
bałwanki
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
gourmands
rozpocznij naukę
smakoszy
larding
rozpocznij naukę
smalec
high-sounding
rozpocznij naukę
wysoko brzmiące
attainments
rozpocznij naukę
Osiągnięcia
confectioner's
rozpocznij naukę
cukiernia
possessors
rozpocznij naukę
posiadacze
flues
rozpocznij naukę
kanały dymowe
floury
rozpocznij naukę
mączysty
wineglass
rozpocznij naukę
kieliszek wina
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
chervil
rozpocznij naukę
trybula
rusks
rozpocznij naukę
sucharki
voluptuary
rozpocznij naukę
rozpustnik
purblind
rozpocznij naukę
przyślepy
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
complacently
rozpocznij naukę
z zadowoleniem
hashes
rozpocznij naukę
hashe
all-pervading
rozpocznij naukę
wszechprzenikający
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
succulence
rozpocznij naukę
soczystość
abstemious
rozpocznij naukę
wstrzemięźliwy
assimilates
rozpocznij naukę
asymiluje
uneatable
rozpocznij naukę
niejadalne/niezjadliwe
grudged
rozpocznij naukę
żałował
fingers
rozpocznij naukę
palce
superfluity
rozpocznij naukę
zbędność
palely
rozpocznij naukę
blado
recondite
rozpocznij naukę
mało znany
blackens
rozpocznij naukę
czernieje
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
glaze
rozpocznij naukę
glazura
browned
rozpocznij naukę
rumiane
steeping
rozpocznij naukę
moczenie
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
bloater
rozpocznij naukę
pikling
append
rozpocznij naukę
dodać
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
piquant
rozpocznij naukę
pikantny
novelist's
rozpocznij naukę
powieściopisarza
crisply
rozpocznij naukę
lakonicznie
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
bookbinder's
rozpocznij naukę
introligatornia
animalism
rozpocznij naukę
animalizm
syrups
rozpocznij naukę
syropy
underdone
rozpocznij naukę
nie dopracowany
popularize
rozpocznij naukę
popularyzować
unsweetened
rozpocznij naukę
niesłodzone
middle-sized
rozpocznij naukę
Średniej wielkości
anglo-indian
rozpocznij naukę
anglo-indyjski
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
citron
rozpocznij naukę
cytryna
pulps
rozpocznij naukę
pulpy
statecraft
rozpocznij naukę
sztuka rządzenia państwem
pieces
rozpocznij naukę
sztuk
pre-eminence
rozpocznij naukę
prymat
kneaded
rozpocznij naukę
ugniata
latterly
rozpocznij naukę
ostatnio
eatable
rozpocznij naukę
jadalny
liqueurs
rozpocznij naukę
likiery
insomuch
rozpocznij naukę
o tyle
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
soapstone
rozpocznij naukę
steatytu
ornamented
rozpocznij naukę
zdobione
foregoing
rozpocznij naukę
powyższy
colander
rozpocznij naukę
durszlak
three-cornered
rozpocznij naukę
trójkątny
moistens
rozpocznij naukę
nawilża
wittiest
rozpocznij naukę
najmądrzejszy
paste
rozpocznij naukę
pasta
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
tediously
rozpocznij naukę
żmudnego
confectioners
rozpocznij naukę
Cukierek
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
opacity
rozpocznij naukę
nieprzezroczystość
jellied
rozpocznij naukę
galaretowaty
reposes
rozpocznij naukę
spoczywa
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
tureen
rozpocznij naukę
waza
potted
rozpocznij naukę
doniczkowe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.