Fiches du livre - "Culture and Cooking Art in the Kitchen" (Catherine Owen)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
epicure
rozpocznij naukę
gourmet
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
piquancy
rozpocznij naukę
piquant
floured
rozpocznij naukę
fariné
flounders
rozpocznij naukę
flets
anathematized
rozpocznij naukę
anathématisé
crumbing
rozpocznij naukę
la plomberie
macerating
rozpocznij naukę
macérer
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
self-glorification
rozpocznij naukę
glorification de soi
well-tried
rozpocznij naukę
bien essayé
variety's
rozpocznij naukę
la variété
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
veritably
rozpocznij naukę
vraiment
high-sounding
rozpocznij naukę
haut-son
attainments
rozpocznij naukę
les acquis
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
possessors
rozpocznij naukę
possesseurs
flues
rozpocznij naukę
les conduits
floury
rozpocznij naukę
farineux
wineglass
rozpocznij naukę
verre de vin
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
voluptuary
rozpocznij naukę
voluptuaire
purblind
rozpocznij naukę
obtus
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
complacently
rozpocznij naukę
avec complaisance
hashes
rozpocznij naukę
hachage
all-pervading
rozpocznij naukę
omniprésent
tidies
rozpocznij naukę
rangements
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
abstemious
rozpocznij naukę
sobre
assimilates
rozpocznij naukę
assimile
uneatable
rozpocznij naukę
immangeable
grudged
rozpocznij naukę
rancunier
broiling
rozpocznij naukę
griller
fingers
rozpocznij naukę
des doigts
superfluity
rozpocznij naukę
surabondance
palely
rozpocznij naukę
pâle
recondite
rozpocznij naukę
obscur
blackens
rozpocznij naukę
noircit
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
glaze
rozpocznij naukę
glaçage
browned
rozpocznij naukę
bruni
steeping
rozpocznij naukę
macération
souring
rozpocznij naukę
sourcing
bloater
rozpocznij naukę
hareng saur
ragout
rozpocznij naukę
ragoût
append
rozpocznij naukę
ajouter
parsley
rozpocznij naukę
persil
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
novelist's
rozpocznij naukę
romancier
crisply
rozpocznij naukę
croustillant
thickly
rozpocznij naukę
épais
bookbinder's
rozpocznij naukę
relieur
animalism
rozpocznij naukę
animalisme
unvarying
rozpocznij naukę
invariant
syrups
rozpocznij naukę
sirops
underdone
rozpocznij naukę
pas assez cuit
plaudits
rozpocznij naukę
des félicitations
popularize
rozpocznij naukę
populariser
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
middle-sized
rozpocznij naukę
taille moyenne
anglo-indian
rozpocznij naukę
anglo-indien
gridiron
rozpocznij naukę
gril
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
statecraft
rozpocznij naukę
habileté politique
pieces
rozpocznij naukę
pièces
pre-eminence
rozpocznij naukę
prééminence
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
latterly
rozpocznij naukę
récemment
eatable
rozpocznij naukę
mangeable
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
soapstone
rozpocznij naukę
stéatite
ornamented
rozpocznij naukę
orné
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
colander
rozpocznij naukę
passoire
three-cornered
rozpocznij naukę
à trois coins
moistens
rozpocznij naukę
humidifie
wittiest
rozpocznij naukę
plus spirituel
paste
rozpocznij naukę
coller
breaded
rozpocznij naukę
pané
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
tediously
rozpocznij naukę
péniblement
confectioners
rozpocznij naukę
confiseurs
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
opacity
rozpocznij naukę
opacité
jellied
rozpocznij naukę
en gelée
reposes
rozpocznij naukę
repose
currants
rozpocznij naukę
groseilles
tureen
rozpocznij naukę
soupière
potted
rozpocznij naukę
mis en pot
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
drawing-room
rozpocznij naukę
Salle de dessin

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.