Fiches du livre - "Twenty-four Little French Dinners and How to Cook and Serve Them" (Cora Moore)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
potage
rozpocznij naukę
le potage
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
veritably
rozpocznij naukę
vraiment
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
cut
rozpocznij naukę
coupe
marinaded
rozpocznij naukę
mariné
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
essayed
rozpocznij naukę
essayé
planked
rozpocznij naukę
en planches
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
sojourned
rozpocznij naukę
été logé
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
browned
rozpocznij naukę
bruni
foresightedness
rozpocznij naukę
prévoyance
daintiest
rozpocznij naukę
le plus délicat
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
admixture
rozpocznij naukę
mélange
minced
rozpocznij naukę
haché
nasturtiums
rozpocznij naukę
capucines
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
bugbear
rozpocznij naukę
épouvantail
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomique
grated
rozpocznij naukę
râpé
sprigs
rozpocznij naukę
brins
disclaiming
rozpocznij naukę
désaveu
unsuspectingly
rozpocznij naukę
sans méfiance
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
appetising
rozpocznij naukę
appétissant
parsley
rozpocznij naukę
persil
fillip
rozpocznij naukę
coup de fouet
tureen
rozpocznij naukę
soupière
breadcrumbs
rozpocznij naukę
chapelure
smelts
rozpocznij naukę
fondre
enlivening
rozpocznij naukę
vivifiant
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
well-nigh
rozpocznij naukę
presque
ramekin
rozpocznij naukę
ramequin
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
chives
rozpocznij naukę
ciboulette
croutons
rozpocznij naukę
Croûtons
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
predicates
rozpocznij naukę
prédicats
consigning
rozpocznij naukę
consigner
vermont's
rozpocznij naukę
le vermont
parsimonious
rozpocznij naukę
parcimonieux
bluefish
rozpocznij naukę
poisson bleu
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
burgundian
rozpocznij naukę
bourguignon
shallot
rozpocznij naukę
échalote
coppery
rozpocznij naukę
cuivré
fillets
rozpocznij naukę
filets
appended
rozpocznij naukę
en annexe
daintily
rozpocznij naukę
délicatement
hashed
rozpocznij naukę
haché
tannin
rozpocznij naukę
tanin
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
finely
rozpocznij naukę
finement
cods
rozpocznij naukę
les morues
moulds
rozpocznij naukę
moules
flounders
rozpocznij naukę
flets
moistened
rozpocznij naukę
humidifié
embellishes
rozpocznij naukę
embellit
planking
rozpocznij naukę
planches
trivet
rozpocznij naukę
trépied
sprig
rozpocznij naukę
brin
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
receptacles
rozpocznij naukę
réceptacles
variously
rozpocznij naukę
diversement
basting
rozpocznij naukę
arroser
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
unpromising
rozpocznij naukę
peu prometteur
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
capon
rozpocznij naukę
chapon
garnishes
rozpocznij naukę
garnitures
tints
rozpocznij naukę
teintes
epicurean
rozpocznij naukę
épicurien
lettuces
rozpocznij naukę
laitues
thyme
rozpocznij naukę
thym
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
simmers
rozpocznij naukę
mijoter
alternated
rozpocznij naukę
en alternance
wetted
rozpocznij naukę
mouillé
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
gallic
rozpocznij naukę
gaulois
rind
rozpocznij naukę
couenne
avocation
rozpocznij naukę
métier
capsicum
rozpocznij naukę
latin

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.