Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Food for the Traveler What to E...
Fiches du livre - "Food for the Traveler What to Eat and Why" (Dora Cathrine Cristine Liebel Roper)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
zwieback
rozpocznij naukę
biscotte
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
legume
rozpocznij naukę
légumineuse
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
devitalized
rozpocznij naukę
dévitalisée
epicure
rozpocznij naukę
gourmet
huckleberries
rozpocznij naukę
myrtilles
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
constipating
rozpocznij naukę
constipant
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
broths
rozpocznij naukę
bouillons
sago
rozpocznij naukę
sagou
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
vegetarianism
rozpocznij naukę
végétarisme
cereals
rozpocznij naukę
céréales
cupful
rozpocznij naukę
tasse
starches
rozpocznij naukę
les amidons
starchy
rozpocznij naukę
féculent
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
profoundest
rozpocznij naukę
le plus profond
slavishly
rozpocznij naukę
servilement
sensitized
rozpocznij naukę
sensibilisé
unfired
rozpocznij naukę
non tiré
unleavened
rozpocznij naukę
sans levain
alimentary
rozpocznij naukę
alimentaire
temperaments
rozpocznij naukę
les tempéraments
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
grated
rozpocznij naukę
râpé
proportioned
rozpocznij naukę
proportionné
foodstuffs
rozpocznij naukę
denrées alimentaires
parsnips
rozpocznij naukę
panais
stewed
rozpocznij naukę
cuit
calves
rozpocznij naukę
veaux
lettuce
rozpocznij naukę
salade
soups
rozpocznij naukę
les soupes
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
celery
rozpocznij naukę
céleri
crusts
rozpocznij naukę
croûtes
breads
rozpocznij naukę
les pains
broiled
rozpocznij naukę
grillé
pecans
rozpocznij naukę
noix de pécan
despondency
rozpocznij naukę
abattement
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
ventilated
rozpocznij naukę
ventilé
minimized
rozpocznij naukę
minimisé
currants
rozpocznij naukę
groseilles
healthful
rozpocznij naukę
salubre
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
utilizes
rozpocznij naukę
utilise
greens
rozpocznij naukę
légumes verts
bilious
rozpocznij naukę
bilieux
cress
rozpocznij naukę
cresson
adaptability
rozpocznij naukę
adaptabilité
cranberries
rozpocznij naukę
canneberges
buttermilk
rozpocznij naukę
Babeurre
injurious
rozpocznij naukę
préjudiciable
codfish
rozpocznij naukę
morue
dryness
rozpocznij naukę
sécheresse
peculiarities
rozpocznij naukę
particularités
almonds
rozpocznij naukę
amandes
raspberries
rozpocznij naukę
framboises
sun-dried
rozpocznij naukę
séchées au soleil
apricot
rozpocznij naukę
abricot
malted
rozpocznij naukę
malté
foods
rozpocznij naukę
nourriture
attaining
rozpocznij naukę
atteindre
oxidation
rozpocznij naukę
oxydation
climatic
rozpocznij naukę
climatique
nourished
rozpocznij naukę
nourri
copyrighted
rozpocznij naukę
sous copyright
tomato
rozpocznij naukę
tomate
harmonize
rozpocznij naukę
harmoniser
obesity
rozpocznij naukę
obésité
cranberry
rozpocznij naukę
canneberge
consisting
rozpocznij naukę
qui consiste
kitchener
rozpocznij naukę
cuiseur
cherries
rozpocznij naukę
cerises
carrots
rozpocznij naukę
carottes
enclose
rozpocznij naukę
joindre
beefsteak
rozpocznij naukę
Steak de bœuf
advocated
rozpocznij naukę
préconisé
vegetarians
rozpocznij naukę
végétariens
raw
rozpocznij naukę
brut
buttered
rozpocznij naukę
beurré
pea
rozpocznij naukę
petit pois
researches
rozpocznij naukę
recherches
extracts
rozpocznij naukę
des extraits
radishes
rozpocznij naukę
des radis
sown
rozpocznij naukę
semé
oats
rozpocznij naukę
l'avoine
digested
rozpocznij naukę
digéré
lentil
rozpocznij naukę
lentille
sterilized
rozpocznij naukę
stérilisé
salad
rozpocznij naukę
salade
preventative
rozpocznij naukę
préventif
creamed
rozpocznij naukę
en crème
combinations
rozpocznij naukę
combinaisons
substituting
rozpocznij naukę
en remplaçant
gooseberry
rozpocznij naukę
groseille à maquereau
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Slang amerykański
wypróbuj za darmo
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności