Fiches du livre - "Food for the Traveler What to Eat and Why" (Dora Cathrine Cristine Liebel Roper)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
zwieback
rozpocznij naukę
biscotte
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
legume
rozpocznij naukę
légumineuse
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
devitalized
rozpocznij naukę
dévitalisée
epicure
rozpocznij naukę
gourmet
huckleberries
rozpocznij naukę
myrtilles
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
constipating
rozpocznij naukę
constipant
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
broths
rozpocznij naukę
bouillons
sago
rozpocznij naukę
sagou
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
vegetarianism
rozpocznij naukę
végétarisme
cereals
rozpocznij naukę
céréales
cupful
rozpocznij naukę
tasse
starches
rozpocznij naukę
les amidons
starchy
rozpocznij naukę
féculent
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
profoundest
rozpocznij naukę
le plus profond
slavishly
rozpocznij naukę
servilement
sensitized
rozpocznij naukę
sensibilisé
unfired
rozpocznij naukę
non tiré
unleavened
rozpocznij naukę
sans levain
alimentary
rozpocznij naukę
alimentaire
temperaments
rozpocznij naukę
les tempéraments
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
grated
rozpocznij naukę
râpé
proportioned
rozpocznij naukę
proportionné
foodstuffs
rozpocznij naukę
denrées alimentaires
parsnips
rozpocznij naukę
panais
stewed
rozpocznij naukę
cuit
calves
rozpocznij naukę
veaux
lettuce
rozpocznij naukę
salade
soups
rozpocznij naukę
les soupes
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
celery
rozpocznij naukę
céleri
crusts
rozpocznij naukę
croûtes
breads
rozpocznij naukę
les pains
broiled
rozpocznij naukę
grillé
pecans
rozpocznij naukę
noix de pécan
despondency
rozpocznij naukę
abattement
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
ventilated
rozpocznij naukę
ventilé
minimized
rozpocznij naukę
minimisé
currants
rozpocznij naukę
groseilles
healthful
rozpocznij naukę
salubre
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
utilizes
rozpocznij naukę
utilise
greens
rozpocznij naukę
légumes verts
bilious
rozpocznij naukę
bilieux
cress
rozpocznij naukę
cresson
adaptability
rozpocznij naukę
adaptabilité
cranberries
rozpocznij naukę
canneberges
buttermilk
rozpocznij naukę
Babeurre
injurious
rozpocznij naukę
préjudiciable
codfish
rozpocznij naukę
morue
dryness
rozpocznij naukę
sécheresse
peculiarities
rozpocznij naukę
particularités
almonds
rozpocznij naukę
amandes
raspberries
rozpocznij naukę
framboises
sun-dried
rozpocznij naukę
séchées au soleil
apricot
rozpocznij naukę
abricot
malted
rozpocznij naukę
malté
foods
rozpocznij naukę
nourriture
attaining
rozpocznij naukę
atteindre
oxidation
rozpocznij naukę
oxydation
climatic
rozpocznij naukę
climatique
nourished
rozpocznij naukę
nourri
copyrighted
rozpocznij naukę
sous copyright
tomato
rozpocznij naukę
tomate
harmonize
rozpocznij naukę
harmoniser
obesity
rozpocznij naukę
obésité
cranberry
rozpocznij naukę
canneberge
consisting
rozpocznij naukę
qui consiste
kitchener
rozpocznij naukę
cuiseur
cherries
rozpocznij naukę
cerises
carrots
rozpocznij naukę
carottes
enclose
rozpocznij naukę
joindre
beefsteak
rozpocznij naukę
Steak de bœuf
advocated
rozpocznij naukę
préconisé
vegetarians
rozpocznij naukę
végétariens
raw
rozpocznij naukę
brut
buttered
rozpocznij naukę
beurré
pea
rozpocznij naukę
petit pois
researches
rozpocznij naukę
recherches
extracts
rozpocznij naukę
des extraits
radishes
rozpocznij naukę
des radis
sown
rozpocznij naukę
semé
oats
rozpocznij naukę
l'avoine
digested
rozpocznij naukę
digéré
lentil
rozpocznij naukę
lentille
sterilized
rozpocznij naukę
stérilisé
salad
rozpocznij naukę
salade
preventative
rozpocznij naukę
préventif
creamed
rozpocznij naukę
en crème
combinations
rozpocznij naukę
combinaisons
substituting
rozpocznij naukę
en remplaçant
gooseberry
rozpocznij naukę
groseille à maquereau

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.