Fiszki z książki - "The Cookery Blue Book" (Society for Christian Work of the First Unitarian Church, San Francisco, California)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
allspice
rozpocznij naukę
piment
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
pies
rozpocznij naukę
placki
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
punches
rozpocznij naukę
stemple
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
pint
rozpocznij naukę
pół kwarty
pickles
rozpocznij naukę
ogórki konserwowe
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
grated
rozpocznij naukę
tarty
cheek
rozpocznij naukę
policzek
meats
rozpocznij naukę
mięso
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
dishes
rozpocznij naukę
naczynia
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
teaspoons
rozpocznij naukę
łyżeczki
rennet
rozpocznij naukę
podpuszczka
citron
rozpocznij naukę
cytryna
confectioner's
rozpocznij naukę
cukiernia
dessicated
rozpocznij naukę
wyleczony
cloves
rozpocznij naukę
goździki
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
inconsistently
rozpocznij naukę
niekonsekwentnie
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
vegetables
rozpocznij naukę
warzywa
heaping
rozpocznij naukę
czubata
unsweetened
rozpocznij naukę
niesłodzone
bread
rozpocznij naukę
chleb
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
rind
rozpocznij naukę
skórka
quart
rozpocznij naukę
kwarta
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
molasses
rozpocznij naukę
melasa
scant
rozpocznij naukę
skąpy
gristly
rozpocznij naukę
chrząstkowaty
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
froth
rozpocznij naukę
piana
pare
rozpocznij naukę
obciąć
flour
rozpocznij naukę
mąka
foams
rozpocznij naukę
pianki
protrude
rozpocznij naukę
wystawać
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
briskly
rozpocznij naukę
raźnie
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
browned
rozpocznij naukę
rumiane
tartar
rozpocznij naukę
kamień nazębny
colander
rozpocznij naukę
durszlak
cream
rozpocznij naukę
śmietana
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
one-half
rozpocznij naukę
połowa
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
boil
rozpocznij naukę
czyrak
thickens
rozpocznij naukę
gęstnieje
buttered
rozpocznij naukę
masłem
celery
rozpocznij naukę
seler
sift
rozpocznij naukę
przesiać
nuts
rozpocznij naukę
orzechy
tureen
rozpocznij naukę
waza
reserving
rozpocznij naukę
zastrzegające
peppermints
rozpocznij naukę
mięta pieprzowa
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
alum
rozpocznij naukę
ałun
starch
rozpocznij naukę
mąka ziemniaczana
raisins
rozpocznij naukę
rodzynki
teacup
rozpocznij naukę
filiżanka do herbaty
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
teacups
rozpocznij naukę
filiżanki
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
cups
rozpocznij naukę
kubki
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
cake
rozpocznij naukę
ciasto
artichokes
rozpocznij naukę
karczochy
stir
rozpocznij naukę
zamieszać
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
cobs
rozpocznij naukę
kolby
hermits
rozpocznij naukę
pustelnicy
hashed
rozpocznij naukę
zakodowanego
squashes
rozpocznij naukę
kabaczki
curried
rozpocznij naukę
curry
cutlets
rozpocznij naukę
kotlety
whites
rozpocznij naukę
białe
bake
rozpocznij naukę
piec
bass
rozpocznij naukę
okoń
sieve
rozpocznij naukę
sitko

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.