Fiches du livre - "The accomplisht cook or, The art & mystery of cookery" (Robert May)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
pottage
rozpocznij naukę
potage
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
larded
rozpocznij naukę
lardé
grated
rozpocznij naukę
râpé
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
minced
rozpocznij naukę
haché
capon
rozpocznij naukę
chapon
carcase
rozpocznij naukę
carcasse
splatted
rozpocznij naukę
éclaboussé
pullets
rozpocznij naukę
poulettes
chine
rozpocznij naukę
échine
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
carps
rozpocznij naukę
carpes
capons
rozpocznij naukę
chapons
comfits
rozpocznij naukę
le confort
hashes
rozpocznij naukę
hachage
broil
rozpocznij naukę
griller
sprigs
rozpocznij naukę
brins
fowls
rozpocznij naukę
volailles
aforesaid
rozpocznij naukę
précité
earthen
rozpocznij naukę
en terre
claret
rozpocznij naukę
bordeaux
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
conger
rozpocznij naukę
congre
quinces
rozpocznij naukę
coings
stewed
rozpocznij naukę
cuit
strew
rozpocznij naukę
parsemer
liquorish
rozpocznij naukę
la liqueur
groats
rozpocznij naukę
gruau
finely
rozpocznij naukę
finement
smelts
rozpocznij naukę
fondre
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
trencher
rozpocznij naukę
trancheuse
tench
rozpocznij naukę
tanche
flounders
rozpocznij naukę
flets
broth
rozpocznij naukę
bouillon
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
pared
rozpocznij naukę
paré
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
sturgeon
rozpocznij naukę
esturgeon
leanest
rozpocznij naukę
plus maigre
potato's
rozpocznij naukę
pomme de terre
garnish
rozpocznij naukę
garnir
cheesecakes
rozpocznij naukę
gâteaux au fromage
baste
rozpocznij naukę
arroser
mince
rozpocznij naukę
hacher
mace
rozpocznij naukę
masse
bustard
rozpocznij naukę
outarde
capers
rozpocznij naukę
câpres
beholders
rozpocznij naukę
les spectateurs
clouted
rozpocznij naukę
clouté
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
woodcocks
rozpocznij naukę
bécasses
teals
rozpocznij naukę
sarcelles
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
parsley
rozpocznij naukę
persil
lard
rozpocznij naukę
saindoux
plovers
rozpocznij naukę
les pluviers
maintainers
rozpocznij naukę
les mainteneurs
whitsuntide
rozpocznij naukę
Pentecôte
bittern
rozpocznij naukę
butor
slices
rozpocznij naukę
des tranches
clarified
rozpocznij naukę
clarifié
pinion
rozpocznij naukę
pignon
turtle-doves
rozpocznij naukę
tourterelles
cowslips
rozpocznij naukę
les coucous
boil
rozpocznij naukę
bouillir
brims
rozpocznij naukę
les bordures
fowl
rozpocznij naukę
volaille
brownest
rozpocznij naukę
plus brune
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
severally
rozpocznij naukę
solidairement
pare
rozpocznij naukę
parer
quondam
rozpocznij naukę
ancien
generosities
rozpocznij naukę
les générosités
scotched
rozpocznij naukę
scotché
pinions
rozpocznij naukę
pignons
cored
rozpocznij naukę
évidé
quart
rozpocznij naukę
litre
scald
rozpocznij naukę
échauder
saffron
rozpocznij naukę
Safran
gridiron
rozpocznij naukę
gril
pullet
rozpocznij naukę
poulette
maces
rozpocznij naukę
massues
pasties
rozpocznij naukę
les pâtés
herbs
rozpocznij naukę
herbes
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
parsnips
rozpocznij naukę
panais
citrons
rozpocznij naukę
les citrons
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
strainer
rozpocznij naukę
passoire
chaffing
rozpocznij naukę
le frottement
hashed
rozpocznij naukę
haché
bigness
rozpocznij naukę
grande taille

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.