Fichas del libro - "The accomplisht cook or, The art & mystery of cookery" (Robert May)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
nuez moscada
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
pottage
rozpocznij naukę
sopa
yolks
rozpocznij naukę
yemas
grated
rozpocznij naukę
rallado
marjoram
rozpocznij naukę
Mejorana
gooseberries
rozpocznij naukę
grosellas
chines
rozpocznij naukę
lomos
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
minced
rozpocznij naukę
picado
capon
rozpocznij naukę
capón
carcase
rozpocznij naukę
cuerpo
splatted
rozpocznij naukę
salpicado
pullets
rozpocznij naukę
pollas
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
carps
rozpocznij naukę
carpas
capons
rozpocznij naukę
capones
hashes
rozpocznij naukę
hash
broil
rozpocznij naukę
asar
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
fowls
rozpocznij naukę
aves de corral
aforesaid
rozpocznij naukę
antedicho
caraways
rozpocznij naukę
alcaravea
earthen
rozpocznij naukę
de barro
claret
rozpocznij naukę
burdeos
custards
rozpocznij naukę
flanes
conger
rozpocznij naukę
congrio
quinces
rozpocznij naukę
Membrillos
stewed
rozpocznij naukę
estofado
strew
rozpocznij naukę
esparcir
liquorish
rozpocznij naukę
licor
groats
rozpocznij naukę
sémola
finely
rozpocznij naukę
finamente
smelts
rozpocznij naukę
pez esperinque
suet
rozpocznij naukę
sebo
trencher
rozpocznij naukę
zanjadora
tench
rozpocznij naukę
la tenca
flounders
rozpocznij naukę
lenguado
broth
rozpocznij naukę
el consomé / la sopa de remolacha [Esp]
blanch
rozpocznij naukę
blanquear
clouts
rozpocznij naukę
Cielos
spoonfuls
rozpocznij naukę
cucharadas
sturgeon
rozpocznij naukę
el esturión
orris
rozpocznij naukę
raíz de Florencia
leanest
rozpocznij naukę
más delgado
potato's
rozpocznij naukę
la patata
garnish
rozpocznij naukę
adornar
cheesecakes
rozpocznij naukę
pasteles de queso
baste
rozpocznij naukę
hilvanar
mince
rozpocznij naukę
picar
mace
rozpocznij naukę
Mazo
bustard
rozpocznij naukę
avutarda
capers
rozpocznij naukę
alcaparras
beholders
rozpocznij naukę
observadores
clouted
rozpocznij naukę
nublado
sorrel
rozpocznij naukę
la acedera
mutton
rozpocznij naukę
carne de cordero
woodcocks
rozpocznij naukę
becadas
teals
rozpocznij naukę
cercetas
clove
rozpocznij naukę
el clavo
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
lard
rozpocznij naukę
la manteca (de cerdo)
plovers
rozpocznij naukę
chorlitos
maintainers
rozpocznij naukę
mantenedores
whitsuntide
rozpocznij naukę
Pentecostés
bittern
rozpocznij naukę
avetoro
slices
rozpocznij naukę
rodajas
clarified
rozpocznij naukę
aclarado
pinion
rozpocznij naukę
piñón
turtle-doves
rozpocznij naukę
tórtolas
boil
rozpocznij naukę
hervir
brownest
rozpocznij naukę
más oscuro
hulled
rozpocznij naukę
descascarado
severally
rozpocznij naukę
separadamente
pare
rozpocznij naukę
cortar
quondam
rozpocznij naukę
antiguo
generosities
rozpocznij naukę
generosidades
scotched
rozpocznij naukę
escocés
pinions
rozpocznij naukę
piñones
cored
rozpocznij naukę
humedo
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
saffron
rozpocznij naukę
azafrán
gridiron
rozpocznij naukę
parrilla
pullet
rozpocznij naukę
polla
maces
rozpocznij naukę
mazas
puddings
rozpocznij naukę
pudines
pasties
rozpocznij naukę
empanadas
herbs
rozpocznij naukę
hierbas
vinegar
rozpocznij naukę
el vinagre
endive
rozpocznij naukę
la endivia
thicken
rozpocznij naukę
espesar
parsnips
rozpocznij naukę
pastinacas
citrons
rozpocznij naukę
Cidras
scalded
rozpocznij naukę
escaldado
strainer
rozpocznij naukę
colador
chaffing
rozpocznij naukę
rozando
hashed
rozpocznij naukę
hash
bigness
rozpocznij naukę
grandeza

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.