Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "Ontario Teachers' Manuals: Hou...
Fiszki z książki - "Ontario Teachers' Manuals: Household Science in Rural Schools" (Ministry of Education Ontario)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
fireless
rozpocznij naukę
bez ognia
unglazed
rozpocznij naukę
nieszkliwione
macmillan's
rozpocznij naukę
macmillan
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
back
rozpocznij naukę
plecy
battens
rozpocznij naukę
Listwy
floured
rozpocznij naukę
mąką
basted
rozpocznij naukę
podkrapiany
strainers
rozpocznij naukę
sitka
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
disarranged
rozpocznij naukę
zdyscyplinowany
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
well-tried
rozpocznij naukę
wypróbowane
tissues
rozpocznij naukę
chusteczki higieniczne
unstrained
rozpocznij naukę
niewyrobny
semi-solid
rozpocznij naukę
półstały
can-opener
rozpocznij naukę
otwieracz do konserw
bread-and-butter
rozpocznij naukę
chleb z masłem
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
finishing
rozpocznij naukę
wykończeniowy
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
daintily
rozpocznij naukę
łagodnie
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
excreta
rozpocznij naukę
odchody
fastening
rozpocznij naukę
mocowanie
osier
rozpocznij naukę
łozina
bottom
rozpocznij naukę
dolny
obviate
rozpocznij naukę
zapobiec
batters
rozpocznij naukę
łopatki
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
selvage
rozpocznij naukę
obwódka
barberry
rozpocznij naukę
kwaśnica
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
doughs
rozpocznij naukę
ciasta
soapstone
rozpocznij naukę
steatytu
accompaniments
rozpocznij naukę
dodatkami
flues
rozpocznij naukę
kanały dymowe
advantageously
rozpocznij naukę
korzystnie
localities
rozpocznij naukę
miejscowości
hemming
rozpocznij naukę
podszywania
yeasts
rozpocznij naukę
Drożdże
predominate
rozpocznij naukę
przeważać
viburnum
rozpocznij naukę
kalina
starches
rozpocznij naukę
skrobie
receptacles
rozpocznij naukę
naczynia
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
cambric
rozpocznij naukę
batyst
obtainable
rozpocznij naukę
osiągalny
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
baking
rozpocznij naukę
pieczenie
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
scrim
rozpocznij naukę
siatka
mastication
rozpocznij naukę
żucie
percale
rozpocznij naukę
perkal
starching
rozpocznij naukę
krochmalenie
flavourings
rozpocznij naukę
aromaty
bevelled
rozpocznij naukę
ścięty
cereals
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
aprons
rozpocznij naukę
fartuchy
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
inculcate
rozpocznij naukę
zaszczepić
cleated
rozpocznij naukę
oczyszczone
brads
rozpocznij naukę
ćwieki
science
rozpocznij naukę
nauka
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
manured
rozpocznij naukę
obskurny
micro-organisms
rozpocznij naukę
mikroorganizmy
cellulose
rozpocznij naukę
celuloza
stock
rozpocznij naukę
asortyment
insulating
rozpocznij naukę
izolacyjny
carbohydrate
rozpocznij naukę
wodorowęglan
even
rozpocznij naukę
nawet
dippers
rozpocznij naukę
chochle
right-angled
rozpocznij naukę
prostokątny
germicide
rozpocznij naukę
środek bakteriobójczy
darning
rozpocznij naukę
cerowanie
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
attractively
rozpocznij naukę
ładnie
one-half
rozpocznij naukę
połowa
supplemented
rozpocznij naukę
uzupełnione
legumes
rozpocznij naukę
warzywa strączkowe
starchy
rozpocznij naukę
skrobię
browned
rozpocznij naukę
rumiane
pails
rozpocznij naukę
wiadra
eighths
rozpocznij naukę
ósme
strainer
rozpocznij naukę
sitko
watchfulness
rozpocznij naukę
czujność
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
carbohydrates
rozpocznij naukę
węglowodany
necessitate
rozpocznij naukę
wymagać
hemmed
rozpocznij naukę
osaczony
kneading
rozpocznij naukę
ugniatanie
bib
rozpocznij naukę
śliniaczek
saturating
rozpocznij naukę
nasycanie
cooker
rozpocznij naukę
kuchenka
flavoured
rozpocznij naukę
przyprawiony
hem
rozpocznij naukę
brzeg
uncooked
rozpocznij naukę
niegotowane
cookers
rozpocznij naukę
kuchenki
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności