Fiches du livre - "Ontario Teachers' Manuals: Household Science in Rural Schools" (Ministry of Education Ontario)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
fireless
rozpocznij naukę
sans feu
inch
rozpocznij naukę
pouce
unglazed
rozpocznij naukę
non émaillé
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
back
rozpocznij naukę
arrière
battens
rozpocznij naukę
lattes
floured
rozpocznij naukę
fariné
basted
rozpocznij naukę
bâti
strainers
rozpocznij naukę
passoires
souring
rozpocznij naukę
sourcing
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
basting
rozpocznij naukę
arroser
disarranged
rozpocznij naukę
désordonné
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
well-tried
rozpocznij naukę
bien essayé
tissues
rozpocznij naukę
tissus
unstrained
rozpocznij naukę
sans contrainte
semi-solid
rozpocznij naukę
semi-solide
can-opener
rozpocznij naukę
ouvre-boîte
bread-and-butter
rozpocznij naukę
pain et beurre
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
finishing
rozpocznij naukę
finition
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
daintily
rozpocznij naukę
délicatement
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
excreta
rozpocznij naukę
déjections
fastening
rozpocznij naukę
fixation
obviate
rozpocznij naukę
obvier
batters
rozpocznij naukę
batteurs
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
selvage
rozpocznij naukę
lisière
barberry
rozpocznij naukę
l'épine-vinette
doughs
rozpocznij naukę
pâtes
soapstone
rozpocznij naukę
stéatite
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
flues
rozpocznij naukę
les conduits
advantageously
rozpocznij naukę
avantageusement
localities
rozpocznij naukę
localités
hemming
rozpocznij naukę
ourlant
yeasts
rozpocznij naukę
levures
predominate
rozpocznij naukę
prédominer
viburnum
rozpocznij naukę
viorne
starches
rozpocznij naukę
les amidons
receptacles
rozpocznij naukę
réceptacles
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
cambric
rozpocznij naukę
batiste
obtainable
rozpocznij naukę
obtenu
scald
rozpocznij naukę
échauder
baking
rozpocznij naukę
cuisson
granulated
rozpocznij naukę
granulé
scrim
rozpocznij naukę
canevas
starching
rozpocznij naukę
amidonner
flavourings
rozpocznij naukę
arômes
bevelled
rozpocznij naukę
biseauté
cereals
rozpocznij naukę
céréales
aprons
rozpocznij naukę
tabliers
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
inculcate
rozpocznij naukę
inculquer
cleated
rozpocznij naukę
cloué
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
manured
rozpocznij naukę
fumé
micro-organisms
rozpocznij naukę
micro-organismes
insulating
rozpocznij naukę
isolant
carbohydrate
rozpocznij naukę
glucides
even
rozpocznij naukę
même
right-angled
rozpocznij naukę
angle droit
darning
rozpocznij naukę
la reprise
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
attractively
rozpocznij naukę
de manière attrayante
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
supplemented
rozpocznij naukę
complété
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
starchy
rozpocznij naukę
féculent
browned
rozpocznij naukę
bruni
pails
rozpocznij naukę
seaux
eighths
rozpocznij naukę
huitièmes
strainer
rozpocznij naukę
passoire
watchfulness
rozpocznij naukę
vigilance
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
carbohydrates
rozpocznij naukę
les glucides
necessitate
rozpocznij naukę
nécessiter
hemmed
rozpocznij naukę
ourlé
kneading
rozpocznij naukę
pétrissage
bib
rozpocznij naukę
bavoir
saturating
rozpocznij naukę
saturant
cooker
rozpocznij naukę
cuisinière
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
hem
rozpocznij naukę
ourlet
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
cookers
rozpocznij naukę
cuisinières
cupful
rozpocznij naukę
tasse
forenoon
rozpocznij naukę
matinée
unbleached
rozpocznij naukę
non blanchi
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
disinfectants
rozpocznij naukę
désinfectants
soups
rozpocznij naukę
les soupes
woollen
rozpocznij naukę
de laine
grated
rozpocznij naukę
râpé
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
recipes
rozpocznij naukę
recettes

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.