Fiszki z książki - "How to Cook Fish" (Olive Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
fillets
rozpocznij naukę
filety
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
minced
rozpocznij naukę
mielony
grated
rozpocznij naukę
tarty
roes
rozpocznij naukę
ikra
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
broil
rozpocznij naukę
burda
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
unshelled
rozpocznij naukę
niełuskane
browned
rozpocznij naukę
rumiane
buttered
rozpocznij naukę
masłem
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
allspice
rozpocznij naukę
piment
anchovy
rozpocznij naukę
sardela
reheat
rozpocznij naukę
podgrzewania
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
cloves
rozpocznij naukę
goździki
flaked
rozpocznij naukę
płatkowane
lemon
rozpocznij naukę
cytryna
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
hollandaise
rozpocznij naukę
sos holenderski
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
turbot
rozpocznij naukę
skarp
stoneware
rozpocznij naukę
kamionka
crumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
salted
rozpocznij naukę
solone
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
seasoned
rozpocznij naukę
zaprawiony
halibut
rozpocznij naukę
halibut
stewed
rozpocznij naukę
duszony
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawianie
shallots
rozpocznij naukę
szalotki
dredge
rozpocznij naukę
pogłębiarka
simmer
rozpocznij naukę
gotować
fastening
rozpocznij naukę
mocowanie
flour
rozpocznij naukę
mąka
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
marinade
rozpocznij naukę
marynata
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
claret
rozpocznij naukę
bordowy
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
sturgeon
rozpocznij naukę
jesiotr
brochette
rozpocznij naukę
szaszłyk
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
marinate
rozpocznij naukę
marynować
flounder
rozpocznij naukę
flądra
capers
rozpocznij naukę
kapary
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
untrimmed
rozpocznij naukę
bez cięcia
flounders
rozpocznij naukę
flądry
floured
rozpocznij naukę
mąką
tartar
rozpocznij naukę
kamień nazębny
chopped
rozpocznij naukę
posiekane
one-half
rozpocznij naukę
połowa
curried
rozpocznij naukę
curry
pepper
rozpocznij naukę
pieprz
piquant
rozpocznij naukę
pikantny
onion
rozpocznij naukę
cebula
cutlets
rozpocznij naukę
kotlety
moulds
rozpocznij naukę
formy
eels
rozpocznij naukę
węgorze
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
clove
rozpocznij naukę
goździk
roe
rozpocznij naukę
ikra
glassful
rozpocznij naukę
szklanka
butter
rozpocznij naukę
masło
baste
rozpocznij naukę
fastryga
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
mackerel
rozpocznij naukę
makrela
boil
rozpocznij naukę
czyrak
boiled
rozpocznij naukę
gotowany
broiler
rozpocznij naukę
brojler
heaping
rozpocznij naukę
czubata
omitting
rozpocznij naukę
pomijając
sliced
rozpocznij naukę
w plasterkach
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
cheerily
rozpocznij naukę
wesoło
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.