Fiches du livre - "How to Cook Fish" (Olive Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
smelts
rozpocznij naukę
fondre
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
fillets
rozpocznij naukę
filets
basting
rozpocznij naukę
arroser
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
broiled
rozpocznij naukę
grillé
minced
rozpocznij naukę
haché
grated
rozpocznij naukę
râpé
roes
rozpocznij naukę
les roes
parsley
rozpocznij naukę
persil
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
broil
rozpocznij naukę
griller
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
unshelled
rozpocznij naukę
non décortiqué
browned
rozpocznij naukę
bruni
buttered
rozpocznij naukę
beurré
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
kippered
rozpocznij naukę
foutu
planked
rozpocznij naukę
en planches
bluefish
rozpocznij naukę
poisson bleu
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
reheat
rozpocznij naukę
réchauffer
codfish
rozpocznij naukę
morue
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
sprigs
rozpocznij naukę
brins
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
shallot
rozpocznij naukę
échalote
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
thickly
rozpocznij naukę
épais
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
whitebait
rozpocznij naukę
blanc
flaked
rozpocznij naukę
floconné
lemon
rozpocznij naukę
citron
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
stoneware
rozpocznij naukę
grès
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
salted
rozpocznij naukę
salé
sprig
rozpocznij naukę
brin
seasoned
rozpocznij naukę
chevronné
halibut
rozpocznij naukę
flétan
stewed
rozpocznij naukę
cuit
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
garnish
rozpocznij naukę
garnir
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
dredge
rozpocznij naukę
drague
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
fastening
rozpocznij naukę
fixation
flour
rozpocznij naukę
farine
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
wavelets
rozpocznij naukę
ondelettes
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
claret
rozpocznij naukę
bordeaux
sturgeon
rozpocznij naukę
esturgeon
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
thyme
rozpocznij naukę
thym
marinate
rozpocznij naukę
mariner
flounder
rozpocznij naukę
patauger
capers
rozpocznij naukę
câpres
earthen
rozpocznij naukę
en terre
untrimmed
rozpocznij naukę
non coupé
flounders
rozpocznij naukę
flets
floured
rozpocznij naukę
fariné
tartar
rozpocznij naukę
tartre
chopped
rozpocznij naukę
haché
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
curried
rozpocznij naukę
au curry
pepper
rozpocznij naukę
poivre
onion
rozpocznij naukę
oignon
cutlets
rozpocznij naukę
escalopes
moulds
rozpocznij naukę
moules
eels
rozpocznij naukę
anguilles
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
gridiron
rozpocznij naukę
gril
breaded
rozpocznij naukę
pané
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
roe
rozpocznij naukę
chevreuil
glassful
rozpocznij naukę
plein verre
piscatorial
rozpocznij naukę
piscine
butter
rozpocznij naukę
beurre
baste
rozpocznij naukę
arroser
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
mackerel
rozpocznij naukę
maquereau
boil
rozpocznij naukę
bouillir
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
broiler
rozpocznij naukę
gril
heaping
rozpocznij naukę
entassement
omitting
rozpocznij naukę
omettre
sliced
rozpocznij naukę
découpé en tranches
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
cheerily
rozpocznij naukę
gaiement

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.