Fichas del libro - "How to Cook Fish" (Olive Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
taza
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
smelts
rozpocznij naukę
pez esperinque
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
fillets
rozpocznij naukę
filetes
basting
rozpocznij naukę
hilván
thicken
rozpocznij naukę
espesar
broiled
rozpocznij naukę
asado
minced
rozpocznij naukę
picado
pickerel
rozpocznij naukę
lucio joven
grated
rozpocznij naukę
rallado
roes
rozpocznij naukę
huevas
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
yolks
rozpocznij naukę
yemas
broil
rozpocznij naukę
asar
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
unshelled
rozpocznij naukę
descascarado
browned
rozpocznij naukę
bronceado
buttered
rozpocznij naukę
con mantequilla
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
bluefish
rozpocznij naukę
pez azul
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
anchovy
rozpocznij naukę
el boquerón
reheat
rozpocznij naukę
recalentar
codfish
rozpocznij naukę
bacalao
sauté
rozpocznij naukę
saltear
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
shallot
rozpocznij naukę
chalote
stiffly
rozpocznij naukę
rigurosamente
thickly
rozpocznij naukę
densamente
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
whitebait
rozpocznij naukę
espadín
flaked
rozpocznij naukę
copos
lemon
rozpocznij naukę
el limón
sprinkle
rozpocznij naukę
espolvorear
hollandaise
rozpocznij naukę
holandesa
thickened
rozpocznij naukę
espesado
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
turbot
rozpocznij naukę
rodaballo
pompano
rozpocznij naukę
pámpano
stoneware
rozpocznij naukę
gres
crumbs
rozpocznij naukę
migas
salted
rozpocznij naukę
salado
rarebit
rozpocznij naukę
pan con queso tostado
sprig
rozpocznij naukę
puntilla
seasoned
rozpocznij naukę
sazonado
halibut
rozpocznij naukę
Hipogloso
stewed
rozpocznij naukę
estofado
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
garnish
rozpocznij naukę
adornar
seasoning
rozpocznij naukę
condimento
shallots
rozpocznij naukę
chalotes
dredge
rozpocznij naukę
draga
simmer
rozpocznij naukę
hervir a fuego lento
fastening
rozpocznij naukę
fijación
flour
rozpocznij naukę
la harina
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
tarragon
rozpocznij naukę
estragón
coarsely
rozpocznij naukę
groseramente
marinade
rozpocznij naukę
escabeche
hard-boiled
rozpocznij naukę
cocido
marjoram
rozpocznij naukę
Mejorana
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
claret
rozpocznij naukę
burdeos
bouillon
rozpocznij naukę
caldo
sturgeon
rozpocznij naukę
el esturión
brochette
rozpocznij naukę
la brocheta
peppercorns
rozpocznij naukę
granos de pimienta
thyme
rozpocznij naukę
el tomillo
marinate
rozpocznij naukę
marinar
flounder
rozpocznij naukę
platija
capers
rozpocznij naukę
alcaparras
earthen
rozpocznij naukę
de barro
untrimmed
rozpocznij naukę
sin recortar
flounders
rozpocznij naukę
lenguado
floured
rozpocznij naukę
enharinado
tartar
rozpocznij naukę
sarro
chopped
rozpocznij naukę
Cortado
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
curried
rozpocznij naukę
al curry
pepper
rozpocznij naukę
la pimienta
piquant
rozpocznij naukę
picante
onion
rozpocznij naukę
la cebolla
cutlets
rozpocznij naukę
chuletas
moulds
rozpocznij naukę
moldes
eels
rozpocznij naukę
anguilas
drippings
rozpocznij naukę
goteos
gridiron
rozpocznij naukę
parrilla
breaded
rozpocznij naukę
empanizado
vinegar
rozpocznij naukę
el vinagre
clove
rozpocznij naukę
el clavo
roe
rozpocznij naukę
las huevas del pescado
glassful
rozpocznij naukę
vaso lleno
butter
rozpocznij naukę
mantequilla
baste
rozpocznij naukę
hilvanar
yolk
rozpocznij naukę
yema de huevo
mackerel
rozpocznij naukę
la caballa
sauce
rozpocznij naukę
la salsa
cayenne
rozpocznij naukę
pimentón
boil
rozpocznij naukę
hervir

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.