Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "The Golden Rule Cook Book Six ...
Fiszki z książki - "The Golden Rule Cook Book Six hundred recipes for meatless dishes" (Maud Russell Lorraine Sharpe)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
griddled
rozpocznij naukę
spieczony
browned
rozpocznij naukę
rumiane
enamelled
rozpocznij naukę
emaliowane
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
savoury
rozpocznij naukę
cząber
grated
rozpocznij naukę
tarty
vegetarian's
rozpocznij naukę
wegetariańskie
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
adorers
rozpocznij naukę
czcicielami
unstrained
rozpocznij naukę
niewyrobny
kohlrabi
rozpocznij naukę
kalarepa
chervil
rozpocznij naukę
trybula
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
conscience's
rozpocznij naukę
sumienie
plentifully
rozpocznij naukę
obficie
artichokes
rozpocznij naukę
karczochy
halving
rozpocznij naukę
Zmniejszenie o połowę
macerate
rozpocznij naukę
macerować
moulds
rozpocznij naukę
formy
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
watercress
rozpocznij naukę
rukiew wodna
alleviation
rozpocznij naukę
ulga
allspice
rozpocznij naukę
piment
purée
rozpocznij naukę
puré
tureen
rozpocznij naukę
waza
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
unpeeled
rozpocznij naukę
nieobrane
humaneness
rozpocznij naukę
ludzkość
rootlets
rozpocznij naukę
korzeni
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
wineglass
rozpocznij naukę
kieliszek wina
scant
rozpocznij naukę
skąpy
sieve
rozpocznij naukę
sitko
heaping
rozpocznij naukę
czubata
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
teaspoons
rozpocznij naukę
łyżeczki
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
herbage
rozpocznij naukę
zielne
floured
rozpocznij naukę
mąką
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
finely
rozpocznij naukę
pięknie
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
earthenware
rozpocznij naukę
ceramika
reproachfully
rozpocznij naukę
karcąco
consumptives
rozpocznij naukę
konsumenci
vivisectionist
rozpocznij naukę
wiwisekcja
abattoirs
rozpocznij naukę
rzeźnie
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
cloves
rozpocznij naukę
goździki
silvered
rozpocznij naukę
posrebrzane
minced
rozpocznij naukę
mielony
foregoing
rozpocznij naukę
powyższy
humanitarianism
rozpocznij naukę
humanitaryzm
daintiest
rozpocznij naukę
najbardziej daintiest
diced
rozpocznij naukę
pokrojone w kostkę
celery
rozpocznij naukę
seler
thickening
rozpocznij naukę
zagęszczający
paprika
rozpocznij naukę
papryka
buttered
rozpocznij naukę
masłem
reheating
rozpocznij naukę
dogrzewanie
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
dredge
rozpocznij naukę
pogłębiarka
vegetarianism
rozpocznij naukę
wegetarianizm
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
tuberculous
rozpocznij naukę
gruźliczy
piquancy
rozpocznij naukę
pikanteria
madam
rozpocznij naukę
pani
thinly
rozpocznij naukę
cienko
chopped
rozpocznij naukę
posiekane
medium-sized
rozpocznij naukę
średnie
nobility's
rozpocznij naukę
szlachta
halved
rozpocznij naukę
o połowę
endeavoured
rozpocznij naukę
starał się
czarina
rozpocznij naukę
caryca
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
half-inch
rozpocznij naukę
pół cala
nasturtiums
rozpocznij naukę
nasturcje
strainers
rozpocznij naukę
sitka
reheat
rozpocznij naukę
podgrzewania
piquant
rozpocznij naukę
pikantny
brutalised
rozpocznij naukę
brutalizowany
strainer
rozpocznij naukę
sitko
eighths
rozpocznij naukę
ósme
lambs
rozpocznij naukę
jagnięta
consommé
rozpocznij naukę
bulion
endive
rozpocznij naukę
cykoria
simmer
rozpocznij naukę
gotować
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Kolokacje z czasownikami angielskimi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności