Fiszki z książki - "Science in the Kitchen." (Mrs. E. E. Kellogg)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
zwieback
rozpocznij naukę
cwibak
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
hulled
rozpocznij naukę
łuszczone
colander
rozpocznij naukę
durszlak
albumen
rozpocznij naukę
białko
advantageously
rozpocznij naukę
korzystnie
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
mastication
rozpocznij naukę
żucie
viands
rozpocznij naukę
prowiant
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
dietetics
rozpocznij naukę
dietetyka
browned
rozpocznij naukę
rumiane
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
kneaded
rozpocznij naukę
ugniata
putrefactive
rozpocznij naukę
gnilny
salicylic
rozpocznij naukę
salicylowy
legumes
rozpocznij naukę
warzywa strączkowe
fourths
rozpocznij naukę
czwarte
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
carbonic
rozpocznij naukę
węglowy
acquirement
rozpocznij naukę
nabycie
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
pearled
rozpocznij naukę
perłowy
cut
rozpocznij naukę
skaleczenie
partaker
rozpocznij naukę
uczestnik
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
wholesomeness
rozpocznij naukę
zdrowotność
carbonaceous
rozpocznij naukę
węglany
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
take
rozpocznij naukę
wziąć
floured
rozpocznij naukę
mąką
nutriment
rozpocznij naukę
środek odżywczy
alimentary
rozpocznij naukę
pokarmowy
farina
rozpocznij naukę
mąka
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
spirituous
rozpocznij naukę
alkoholowy
stewed
rozpocznij naukę
duszony
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
siliceous
rozpocznij naukę
krzemionkowy
lignite
rozpocznij naukę
węgiel brunatny
indigestible
rozpocznij naukę
niestrawny
moistened
rozpocznij naukę
zwilża
digestible
rozpocznij naukę
strawny
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
obtainable
rozpocznij naukę
osiągalny
kneading
rozpocznij naukę
ugniatanie
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
unleavened
rozpocznij naukę
przaśny
equable
rozpocznij naukę
zrównoważony
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
wheaten
rozpocznij naukę
pszenica
propensities
rozpocznij naukę
skłonności
circumstance
rozpocznij naukę
okoliczność
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
mellowness
rozpocznij naukę
aksamitność
mucilaginous
rozpocznij naukę
śluzowaty
macerating
rozpocznij naukę
macerowanie
essential
rozpocznij naukę
istotny
unobjectionable
rozpocznij naukę
nie budzący sprzeciwu
yeasts
rozpocznij naukę
Drożdże
adulteration
rozpocznij naukę
fałszerstwo
casein
rozpocznij naukę
kazeina
practicable
rozpocznij naukę
wykonalny
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
flours
rozpocznij naukę
Mąki
excretory
rozpocznij naukę
wydalniczy
pare
rozpocznij naukę
obciąć
mealy
rozpocznij naukę
mączny
cognomen
rozpocznij naukę
nazwisko
winds
rozpocznij naukę
Wiatry
elucidated
rozpocznij naukę
wyjaśniony
requisites
rozpocznij naukę
przybory
unwholesome
rozpocznij naukę
niezdrowy
carefully
rozpocznij naukę
z uwagą / uważnie / ostrożnie
obviated
rozpocznij naukę
zlikwidowano
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
kneader
rozpocznij naukę
maszyna do mieszenia ciasta
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
breads
rozpocznij naukę
pieczywo
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
pylorus
rozpocznij naukę
odźwiernik
unbolted
rozpocznij naukę
odrywane
intemperance
rozpocznij naukę
nieumiarkowanie
unripe
rozpocznij naukę
niedojrzały
gages
rozpocznij naukę
Gage
fineness
rozpocznij naukę
delikatność
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
integument
rozpocznij naukę
powłoka
parch
rozpocznij naukę
prażyć

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.