Fiszki z książki - "The English Housekeeper Or, Manual of Domestic Management: Containing advice on the conduct of household affairs and practical instructions" (Anne Cobbett)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
haddocks
rozpocznij naukę
plamiaki
strew
rozpocznij naukę
obsypać
allspice
rozpocznij naukę
piment
floured
rozpocznij naukę
mąką
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
unglazed
rozpocznij naukę
nieszkliwione
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
crisped
rozpocznij naukę
ostry
grated
rozpocznij naukę
tarty
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
mustiness
rozpocznij naukę
stęchlizna
browned
rozpocznij naukę
rumiane
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
unboiled
rozpocznij naukę
niegotowane
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
tureen
rozpocznij naukę
waza
nicety
rozpocznij naukę
finezja
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
saltpetre
rozpocznij naukę
saletra
strewing
rozpocznij naukę
posypywania
superintending
rozpocznij naukę
inspekcyjny
flavoured
rozpocznij naukę
przyprawiony
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
fowls
rozpocznij naukę
kury
vinegars
rozpocznij naukę
octy
parings
rozpocznij naukę
okrawki
gristly
rozpocznij naukę
chrząstkowaty
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
rusks
rozpocznij naukę
sucharki
broils
rozpocznij naukę
opierzeniem
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
cloves
rozpocznij naukę
goździki
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
pasteboard
rozpocznij naukę
papierowy
jointing
rozpocznij naukę
łączenie
citron
rozpocznij naukę
cytryna
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
pare
rozpocznij naukę
obciąć
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
strewed
rozpocznij naukę
posypały się
chervil
rozpocznij naukę
trybula
anchovy
rozpocznij naukę
sardela
sieves
rozpocznij naukę
sita
larded
rozpocznij naukę
Smalony
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
cinnamon
rozpocznij naukę
cynamon
gourmandism
rozpocznij naukę
smakoszy
conciliating
rozpocznij naukę
postępowanie pojednawcze
unfitted
rozpocznij naukę
niesprawny
broths
rozpocznij naukę
buliony
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
plainest
rozpocznij naukę
najprostszy
broil
rozpocznij naukę
burda
haunch
rozpocznij naukę
udziec
braise
rozpocznij naukę
udusić
ascribable
rozpocznij naukę
przyswajalny
trenchers
rozpocznij naukę
koparki
industriously
rozpocznij naukę
pracowicie
cakes
rozpocznij naukę
ciasta
hospitably
rozpocznij naukę
gościnnie
longways
rozpocznij naukę
wzdłuż
hashes
rozpocznij naukę
hashe
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
flounders
rozpocznij naukę
flądry
baste
rozpocznij naukę
fastryga
woodcocks
rozpocznij naukę
słonki
simmer
rozpocznij naukę
gotować
wetted
rozpocznij naukę
zwilżony
slices
rozpocznij naukę
plastry
anticipations
rozpocznij naukę
przewidywania
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
minced
rozpocznij naukę
mielony
stewed
rozpocznij naukę
duszony
scrag
rozpocznij naukę
chudzielec
plovers
rozpocznij naukę
sieweczki
rind
rozpocznij naukę
skórka
savoury
rozpocznij naukę
cząber
characterises
rozpocznij naukę
charakteryzuje
sumptuously
rozpocznij naukę
bogato
actuates
rozpocznij naukę
uruchamia
bewail
rozpocznij naukę
opłakiwać
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
carefulness
rozpocznij naukę
ostrożność
nasturtiums
rozpocznij naukę
nasturcje
turbot
rozpocznij naukę
skarp
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
baize
rozpocznij naukę
ryps
unequally
rozpocznij naukę
nierównomiernie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.