Fiches du livre - "The English Housekeeper Or, Manual of Domestic Management: Containing advice on the conduct of household affairs and practical instructions" (Anne Cobbett)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
haddocks
rozpocznij naukę
aiglefin
strew
rozpocznij naukę
parsemer
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
floured
rozpocznij naukę
fariné
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
unglazed
rozpocznij naukę
non émaillé
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
currants
rozpocznij naukę
groseilles
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
grated
rozpocznij naukę
râpé
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
consistence
rozpocznij naukę
consistance
mustiness
rozpocznij naukę
la moisissure
browned
rozpocznij naukę
bruni
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
unboiled
rozpocznij naukę
non bouilli
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
tureen
rozpocznij naukę
soupière
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
nicety
rozpocznij naukę
subtilité
sprigs
rozpocznij naukę
brins
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
saltpetre
rozpocznij naukę
salpêtre
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
superintending
rozpocznij naukę
surintendant
poulterer
rozpocznij naukę
volailles
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
cored
rozpocznij naukę
évidé
fowls
rozpocznij naukę
volailles
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
parings
rozpocznij naukę
rognures
gristly
rozpocznij naukę
tendineux
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
broils
rozpocznij naukę
grils
smelts
rozpocznij naukę
fondre
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
parsley
rozpocznij naukę
persil
pasteboard
rozpocznij naukę
carton
jointing
rozpocznij naukę
assemblage
currant
rozpocznij naukę
groseille
pare
rozpocznij naukę
parer
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
strewed
rozpocznij naukę
parsemé
bungs
rozpocznij naukę
bondes
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
sieves
rozpocznij naukę
des tamis
larded
rozpocznij naukę
lardé
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
pared
rozpocznij naukę
paré
cinnamon
rozpocznij naukę
cannelle
gourmandism
rozpocznij naukę
gourmandisme
conciliating
rozpocznij naukę
concilier
unfitted
rozpocznij naukę
inapte
broths
rozpocznij naukę
bouillons
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
scald
rozpocznij naukę
échauder
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
earthen
rozpocznij naukę
en terre
gridiron
rozpocznij naukę
gril
plainest
rozpocznij naukę
le plus simple
broil
rozpocznij naukę
griller
haunch
rozpocznij naukę
hanche
braise
rozpocznij naukę
braiser
ascribable
rozpocznij naukę
imputable
trenchers
rozpocznij naukę
trancheuses
industriously
rozpocznij naukę
industrieusement
cakes
rozpocznij naukę
Gâteaux
hospitably
rozpocznij naukę
avec hospitalité
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
longways
rozpocznij naukę
en longueur
hashes
rozpocznij naukę
hachage
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
parlourmaid
rozpocznij naukę
femme de chambre
flounders
rozpocznij naukę
flets
baste
rozpocznij naukę
arroser
woodcocks
rozpocznij naukę
bécasses
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
wetted
rozpocznij naukę
mouillé
slices
rozpocznij naukę
des tranches
anticipations
rozpocznij naukę
les anticipations
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
minced
rozpocznij naukę
haché
stewed
rozpocznij naukę
cuit
scrag
rozpocznij naukę
collet de mouton
plovers
rozpocznij naukę
les pluviers
rind
rozpocznij naukę
couenne
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
characterises
rozpocznij naukę
caractérise
sumptuously
rozpocznij naukę
somptueusement
actuates
rozpocznij naukę
actionne
bewail
rozpocznij naukę
se lamenter

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.