Fiszki z książki - "Directions for Cookery, in its Various Branches" (Eliza Leslie)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
floured
rozpocznij naukę
mąką
citrons
rozpocznij naukę
cytryny
parings
rozpocznij naukę
okrawki
strew
rozpocznij naukę
obsypać
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
catchup
rozpocznij naukę
ketchup
grated
rozpocznij naukę
tarty
discolour
rozpocznij naukę
odbarwiać
rennet
rozpocznij naukę
podpuszczka
jagging
rozpocznij naukę
strzępienie
demijohn
rozpocznij naukę
gąsior
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
strewing
rozpocznij naukę
posypywania
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
terrapins
rozpocznij naukę
żółwie
gages
rozpocznij naukę
Gage
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
tureen
rozpocznij naukę
waza
uneatable
rozpocznij naukę
niejadalne/niezjadliwe
notching
rozpocznij naukę
nacinania
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
vinegars
rozpocznij naukę
octy
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
unpractised
rozpocznij naukę
niepraktyczny
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
pare
rozpocznij naukę
obciąć
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
allspice
rozpocznij naukę
piment
lengthways
rozpocznij naukę
wzdłuż
larding
rozpocznij naukę
smalec
fowls
rozpocznij naukę
kury
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
sweetmeats
rozpocznij naukę
łakocie
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
cloves
rozpocznij naukę
goździki
browned
rozpocznij naukę
rumiane
rasped
rozpocznij naukę
wychrypiał
verdigris
rozpocznij naukę
patyna
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
flavoured
rozpocznij naukę
przyprawiony
quart
rozpocznij naukę
kwarta
congeal
rozpocznij naukę
zastygać
strewed
rozpocznij naukę
posypały się
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
omitting
rozpocznij naukę
pomijając
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
waffle-iron
rozpocznij naukę
gofrownica
settlings
rozpocznij naukę
fusy
intersperse
rozpocznij naukę
przeplatać
mellowness
rozpocznij naukę
aksamitność
unconfined
rozpocznij naukę
nieograniczona
powdered
rozpocznij naukę
w proszku
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
rusks
rozpocznij naukę
sucharki
avoirdupois
rozpocznij naukę
waga
chitterlings
rozpocznij naukę
flaczki
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
minced
rozpocznij naukę
mielony
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
rind
rozpocznij naukę
skórka
castors
rozpocznij naukę
Kółka
congeals
rozpocznij naukę
zastawki
hulled
rozpocznij naukę
łuszczone
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
superfine
rozpocznij naukę
najprzedniejszy
unwholesome
rozpocznij naukę
niezdrowy
cordials
rozpocznij naukę
kordiały
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
froth
rozpocznij naukę
piana
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
tamarinds
rozpocznij naukę
tamaryndy
strainers
rozpocznij naukę
sitka
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
oiliness
rozpocznij naukę
wazeliniarstwo
disagreeably
rozpocznij naukę
niemile
laundresses
rozpocznij naukę
Praczki
saltpetre
rozpocznij naukę
saletra
wetted
rozpocznij naukę
zwilżony
stewed
rozpocznij naukę
duszony
roaster
rozpocznij naukę
prażalnik
larded
rozpocznij naukę
Smalony
broil
rozpocznij naukę
burda
citron
rozpocznij naukę
cytryna
clearness
rozpocznij naukę
jasność
boil
rozpocznij naukę
czyrak
sufficiency
rozpocznij naukę
dostateczność
coals
rozpocznij naukę
węgle
blueish
rozpocznij naukę
niebieskawy
barberry
rozpocznij naukę
kwaśnica

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.