Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "Directions for Cookery,...
Flashcards aus dem Buch - "Directions for Cookery, in its Various Branches" (Eliza Leslie)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
Muskatnüsse
consistence
rozpocznij naukę
Konsistenz
isinglass
rozpocznij naukę
Hausenblase
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
citrons
rozpocznij naukę
Zitronen
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
custards
rozpocznij naukę
Puddings
strew
rozpocznij naukę
streuen
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
catchup
rozpocznij naukę
aufholen
grated
rozpocznij naukę
gerieben
orris
rozpocznij naukę
Iris
discolour
rozpocznij naukę
verfärben
jagging
rozpocznij naukę
gezackt
demijohn
rozpocznij naukę
Korbflasche
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
strewing
rozpocznij naukę
streuen
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
gages
rozpocznij naukę
Lehren
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
suet
rozpocznij naukę
Talg
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
uneatable
rozpocznij naukę
ungenießbar
notching
rozpocznij naukę
Kerben
flavouring
rozpocznij naukę
Aroma
cored
rozpocznij naukę
entkernt
vinegars
rozpocznij naukę
Essige
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
unpractised
rozpocznij naukę
ungeübt
capsicums
rozpocznij naukę
Paprika
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
alternately
rozpocznij naukę
abwechselnd
cochineal
rozpocznij naukę
Koschenille
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
ornamenting
rozpocznij naukę
Verzierung
gooseberries
rozpocznij naukę
Stachelbeeren
allspice
rozpocznij naukę
Piment
lengthways
rozpocznij naukę
längs
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
fowls
rozpocznij naukę
Hühner
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
sweetmeats
rozpocznij naukę
Süßigkeiten
quinces
rozpocznij naukę
Quitten
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
earthen
rozpocznij naukę
irden
quarts
rozpocznij naukę
Quart
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
rasped
rozpocznij naukę
geraspelt
verdigris
rozpocznij naukę
Grünspan
thickly
rozpocznij naukę
dick
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
flavoured
rozpocznij naukę
mit ...-Geschmack
congeal
rozpocznij naukę
erstarren
strewed
rozpocznij naukę
gestreut
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
omitting
rozpocznij naukę
Weglassen
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
waffle-iron
rozpocznij naukę
Waffeleisen
settlings
rozpocznij naukę
Siedlungen
intersperse
rozpocznij naukę
durchsetzen
mellowness
rozpocznij naukę
Milde
unconfined
rozpocznij naukę
unbeschränkt
powdered
rozpocznij naukę
gepudert
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
rusks
rozpocznij naukę
Zwieback
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
minced
rozpocznij naukę
gehackt
knead
rozpocznij naukę
kneten
rind
rozpocznij naukę
Rinde
damsons
rozpocznij naukę
Dämonen
castors
rozpocznij naukę
Rollen
congeals
rozpocznij naukę
Gerinnsel
hulled
rozpocznij naukę
geschält
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
superfine
rozpocznij naukę
superfein
unwholesome
rozpocznij naukę
ungesund
cordials
rozpocznij naukę
Liköre
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
froth
rozpocznij naukę
Schaum
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
tamarinds
rozpocznij naukę
Tamarinden
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
effectually
rozpocznij naukę
wirksam
oiliness
rozpocznij naukę
Fettigkeit
disagreeably
rozpocznij naukę
unangenehm
laundresses
rozpocznij naukę
Wäscherinnen
saltpetre
rozpocznij naukę
Salpeter
wetted
rozpocznij naukę
benetzt
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
roaster
rozpocznij naukę
Bräter
larded
rozpocznij naukę
gespickt
broil
rozpocznij naukę
grillen
citron
rozpocznij naukę
Zitrone
clearness
rozpocznij naukę
Klarheit
boil
rozpocznij naukę
kochen
sufficiency
rozpocznij naukę
Hinlänglichkeit
coals
rozpocznij naukę
Kohlen
blueish
rozpocznij naukę
bläulich
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Podstawowa gramatyka angielska
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności