Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Directions for Cookery, in its ...
Fiches du livre - "Directions for Cookery, in its Various Branches" (Eliza Leslie)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
consistence
rozpocznij naukę
consistance
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
floured
rozpocznij naukę
fariné
citrons
rozpocznij naukę
les citrons
parings
rozpocznij naukę
rognures
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
strew
rozpocznij naukę
parsemer
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
catchup
rozpocznij naukę
rattraper
grated
rozpocznij naukę
râpé
discolour
rozpocznij naukę
décolorer
rennet
rozpocznij naukę
présure
jagging
rozpocznij naukę
déchirant
demijohn
rozpocznij naukę
bonbonne
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
pared
rozpocznij naukę
paré
terrapins
rozpocznij naukę
tortues
gages
rozpocznij naukę
les jauges
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
currants
rozpocznij naukę
groseilles
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
tureen
rozpocznij naukę
soupière
uneatable
rozpocznij naukę
immangeable
notching
rozpocznij naukę
entailler
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
cored
rozpocznij naukę
évidé
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
unpractised
rozpocznij naukę
non réalisé
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
pare
rozpocznij naukę
parer
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
fowls
rozpocznij naukę
volailles
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sweetmeats
rozpocznij naukę
les sucreries
quinces
rozpocznij naukę
coings
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
earthen
rozpocznij naukę
en terre
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
browned
rozpocznij naukę
bruni
rasped
rozpocznij naukę
râpé
thickly
rozpocznij naukę
épais
currant
rozpocznij naukę
groseille
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
quart
rozpocznij naukę
litre
congeal
rozpocznij naukę
figer
strewed
rozpocznij naukę
parsemé
gridiron
rozpocznij naukę
gril
omitting
rozpocznij naukę
omettre
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
waffle-iron
rozpocznij naukę
gaufrier
settlings
rozpocznij naukę
sédiments
intersperse
rozpocznij naukę
entrecouper
mellowness
rozpocznij naukę
moelleux
unconfined
rozpocznij naukę
ouvert
powdered
rozpocznij naukę
en poudre
sprigs
rozpocznij naukę
brins
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
chitterlings
rozpocznij naukę
galettes
scald
rozpocznij naukę
échauder
minced
rozpocznij naukę
haché
knead
rozpocznij naukę
pétrir
rind
rozpocznij naukę
couenne
castors
rozpocznij naukę
roulettes
congeals
rozpocznij naukę
congèle
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
superfine
rozpocznij naukę
superfin
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
cordials
rozpocznij naukę
cordiaux
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
froth
rozpocznij naukę
mousse
sago
rozpocznij naukę
sagou
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
tamarinds
rozpocznij naukę
tamariniers
strainers
rozpocznij naukę
passoires
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
oiliness
rozpocznij naukę
onctuosité
disagreeably
rozpocznij naukę
désagréable
laundresses
rozpocznij naukę
blanchisseuses
saltpetre
rozpocznij naukę
salpêtre
wetted
rozpocznij naukę
mouillé
stewed
rozpocznij naukę
cuit
roaster
rozpocznij naukę
rôtissoire
larded
rozpocznij naukę
lardé
broil
rozpocznij naukę
griller
clearness
rozpocznij naukę
clarté
boil
rozpocznij naukę
bouillir
sufficiency
rozpocznij naukę
suffisance
coals
rozpocznij naukę
charbons
blueish
rozpocznij naukę
bleuâtre
barberry
rozpocznij naukę
l'épine-vinette
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności