Fiches du livre - "Directions for Cookery, in its Various Branches" (Eliza Leslie)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
consistence
rozpocznij naukę
consistance
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
floured
rozpocznij naukę
fariné
citrons
rozpocznij naukę
les citrons
parings
rozpocznij naukę
rognures
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
strew
rozpocznij naukę
parsemer
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
catchup
rozpocznij naukę
rattraper
grated
rozpocznij naukę
râpé
discolour
rozpocznij naukę
décolorer
rennet
rozpocznij naukę
présure
jagging
rozpocznij naukę
déchirant
demijohn
rozpocznij naukę
bonbonne
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
pared
rozpocznij naukę
paré
terrapins
rozpocznij naukę
tortues
gages
rozpocznij naukę
les jauges
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
currants
rozpocznij naukę
groseilles
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
tureen
rozpocznij naukę
soupière
uneatable
rozpocznij naukę
immangeable
notching
rozpocznij naukę
entailler
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
cored
rozpocznij naukę
évidé
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
unpractised
rozpocznij naukę
non réalisé
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
pare
rozpocznij naukę
parer
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
fowls
rozpocznij naukę
volailles
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sweetmeats
rozpocznij naukę
les sucreries
quinces
rozpocznij naukę
coings
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
earthen
rozpocznij naukę
en terre
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
browned
rozpocznij naukę
bruni
rasped
rozpocznij naukę
râpé
thickly
rozpocznij naukę
épais
currant
rozpocznij naukę
groseille
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
quart
rozpocznij naukę
litre
congeal
rozpocznij naukę
figer
strewed
rozpocznij naukę
parsemé
gridiron
rozpocznij naukę
gril
omitting
rozpocznij naukę
omettre
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
waffle-iron
rozpocznij naukę
gaufrier
settlings
rozpocznij naukę
sédiments
intersperse
rozpocznij naukę
entrecouper
mellowness
rozpocznij naukę
moelleux
unconfined
rozpocznij naukę
ouvert
powdered
rozpocznij naukę
en poudre
sprigs
rozpocznij naukę
brins
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
chitterlings
rozpocznij naukę
galettes
scald
rozpocznij naukę
échauder
minced
rozpocznij naukę
haché
knead
rozpocznij naukę
pétrir
rind
rozpocznij naukę
couenne
castors
rozpocznij naukę
roulettes
congeals
rozpocznij naukę
congèle
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
superfine
rozpocznij naukę
superfin
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
cordials
rozpocznij naukę
cordiaux
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
froth
rozpocznij naukę
mousse
sago
rozpocznij naukę
sagou
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
tamarinds
rozpocznij naukę
tamariniers
strainers
rozpocznij naukę
passoires
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
oiliness
rozpocznij naukę
onctuosité
disagreeably
rozpocznij naukę
désagréable
laundresses
rozpocznij naukę
blanchisseuses
saltpetre
rozpocznij naukę
salpêtre
wetted
rozpocznij naukę
mouillé
stewed
rozpocznij naukę
cuit
roaster
rozpocznij naukę
rôtissoire
larded
rozpocznij naukę
lardé
broil
rozpocznij naukę
griller
clearness
rozpocznij naukę
clarté
boil
rozpocznij naukę
bouillir
sufficiency
rozpocznij naukę
suffisance
coals
rozpocznij naukę
charbons
blueish
rozpocznij naukę
bleuâtre
barberry
rozpocznij naukę
l'épine-vinette

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.