Fiszki z książki - "The Belgian Cookbook" (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
celeries
rozpocznij naukę
selerów
sieved
rozpocznij naukę
przesiewa
cornflour
rozpocznij naukę
mąka kukurydziana
haddocks
rozpocznij naukę
plamiaki
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
grenadines
rozpocznij naukę
grenadyny
chervil
rozpocznij naukę
trybula
lengthways
rozpocznij naukę
wzdłuż
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
rusks
rozpocznij naukę
sucharki
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
earthenware
rozpocznij naukę
ceramika
marinaded
rozpocznij naukę
marynowane
purée
rozpocznij naukę
puré
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
midrib
rozpocznij naukę
żyłka
longways
rozpocznij naukę
wzdłuż
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
coralline
rozpocznij naukę
koralowy
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
grated
rozpocznij naukę
tarty
froths
rozpocznij naukę
pianki
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
browned
rozpocznij naukę
rumiane
sprats
rozpocznij naukę
szproty
delightfulness
rozpocznij naukę
rozkosz
rasped
rozpocznij naukę
wychrypiał
glassful
rozpocznij naukę
szklanka
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
confectioner's
rozpocznij naukę
cukiernia
sultanas
rozpocznij naukę
sułtanki
assimilable
rozpocznij naukę
przyswajalny
semolina
rozpocznij naukę
kasza
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
sieve
rozpocznij naukę
sitko
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
braise
rozpocznij naukę
udusić
hashes
rozpocznij naukę
hashe
invalid's
rozpocznij naukę
nieprawidłowe
madeira
rozpocznij naukę
Madera
breadcrumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
minced
rozpocznij naukę
mielony
cordials
rozpocznij naukę
kordiały
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
one-half
rozpocznij naukę
połowa
sorrel
rozpocznij naukę
szczaw
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
cloves
rozpocznij naukę
goździki
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
hake
rozpocznij naukę
morszczuk
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
unpeeled
rozpocznij naukę
nieobrane
predominates
rozpocznij naukę
Przeważa
petites
rozpocznij naukę
drobniaki
filleted
rozpocznij naukę
zafałszowane
fireproof
rozpocznij naukę
ognioodporne
larding
rozpocznij naukę
smalec
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
simmer
rozpocznij naukę
gotować
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
barbel
rozpocznij naukę
brzana
simmered
rozpocznij naukę
gotowana
bachelors
rozpocznij naukę
kawalerów
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
floury
rozpocznij naukę
mączysty
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
fillets
rozpocznij naukę
filety
shallots
rozpocznij naukę
szalotki
chicory
rozpocznij naukę
cykoria
tureen
rozpocznij naukę
waza
lettuces
rozpocznij naukę
sałaty
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
sweetbread
rozpocznij naukę
słodki chleb
stewed
rozpocznij naukę
duszony
pleasantness
rozpocznij naukę
uprzejmość
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
slices
rozpocznij naukę
plastry
underdone
rozpocznij naukę
nie dopracowany
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
finely
rozpocznij naukę
pięknie
flemish
rozpocznij naukę
flamandzki
three-cornered
rozpocznij naukę
trójkątny
anchovy
rozpocznij naukę
sardela
fillet
rozpocznij naukę
filet
endive
rozpocznij naukę
cykoria
cauliflower
rozpocznij naukę
kalafior
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
muslin
rozpocznij naukę
muślin
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
mince
rozpocznij naukę
siekać
artichokes
rozpocznij naukę
karczochy
filbert
rozpocznij naukę
leszczyna
larded
rozpocznij naukę
Smalony
turnips
rozpocznij naukę
rzepa
breadcrumb
rozpocznij naukę
nawigacyjny

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.