Flashcards aus dem Buch - "The Belgian Cookbook" (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
celeries
rozpocznij naukę
Sellerien
sieved
rozpocznij naukę
sieben
cornflour
rozpocznij naukę
Maisstärke
haddocks
rozpocznij naukę
Schellfisch
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
grenadines
rozpocznij naukę
Grenadinen
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
lengthways
rozpocznij naukę
längs
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
rusks
rozpocznij naukę
Zwieback
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
earthenware
rozpocznij naukę
Töpferwaren
marinaded
rozpocznij naukę
mariniert
purée
rozpocznij naukę
Püree
shallot
rozpocznij naukę
Schalotte
midrib
rozpocznij naukę
Mittelrippe
longways
rozpocznij naukę
längs
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
coralline
rozpocznij naukę
Corallin
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
grated
rozpocznij naukę
gerieben
froths
rozpocznij naukę
schäumt
stiffly
rozpocznij naukę
steif
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
sprats
rozpocznij naukę
Sprotten
delightfulness
rozpocznij naukę
Herrlichkeit
rasped
rozpocznij naukę
geraspelt
glassful
rozpocznij naukę
Glas
rissoles
rozpocznij naukę
Frikadellen
confectioner's
rozpocznij naukę
Konditorei
sultanas
rozpocznij naukę
Sultaninen
assimilable
rozpocznij naukę
assimilierbar
semolina
rozpocznij naukę
Grieß
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
braise
rozpocznij naukę
schmoren
invalid's
rozpocznij naukę
ungültig ist
breadcrumbs
rozpocznij naukę
Semmelbrösel
cochineal
rozpocznij naukę
Koschenille
minced
rozpocznij naukę
gehackt
cordials
rozpocznij naukę
Liköre
yolk
rozpocznij naukę
Eigelb
leeks
rozpocznij naukę
Lauch
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
sorrel
rozpocznij naukę
Sauerampfer
thickly
rozpocznij naukę
dick
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
hake
rozpocznij naukę
Seehecht
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
unpeeled
rozpocznij naukę
ungeschält
predominates
rozpocznij naukę
überwiegt
petites
rozpocznij naukę
Petite
filleted
rozpocznij naukę
filetiert
fireproof
rozpocznij naukę
feuerfest
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
simmer
rozpocznij naukę
kochen
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
barbel
rozpocznij naukę
Barbe
simmered
rozpocznij naukę
geköchelt
bachelors
rozpocznij naukę
Junggesellen
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
floury
rozpocznij naukę
mehlig
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
thyme
rozpocznij naukę
Thymian
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
fillets
rozpocznij naukę
Filets
shallots
rozpocznij naukę
Schalotten
chicory
rozpocznij naukę
Chicoree
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
lettuces
rozpocznij naukę
Salate
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
sweetbread
rozpocznij naukę
süßes Brot
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
simmers
rozpocznij naukę
simmert
pleasantness
rozpocznij naukę
Freundlichkeit
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
slices
rozpocznij naukę
Scheiben
thimbleful
rozpocznij naukę
Fingerhut
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
finely
rozpocznij naukę
fein
flemish
rozpocznij naukę
flämisch
three-cornered
rozpocznij naukę
drei-eckig
anchovy
rozpocznij naukę
Anschovis
fillet
rozpocznij naukę
Filet
endive
rozpocznij naukę
Endivie
cauliflower
rozpocznij naukę
Blumenkohl
concierges
rozpocznij naukę
Pförtner
walloon
rozpocznij naukę
wallonisch
muslin
rozpocznij naukę
Musselin
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
mince
rozpocznij naukę
Hackfleisch
artichokes
rozpocznij naukę
Artischocken
filbert
rozpocznij naukę
Haselnuss
larded
rozpocznij naukę
gespickt
turnips
rozpocznij naukę
Rüben
breadcrumb
rozpocznij naukę
Brotkrume

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.