Fiches du livre - "The Belgian Cookbook" (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
celeries
rozpocznij naukę
céleris
sieved
rozpocznij naukę
tamisé
cornflour
rozpocznij naukę
farine de maïs
haddocks
rozpocznij naukę
aiglefin
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
cupful
rozpocznij naukę
tasse
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
marinaded
rozpocznij naukę
mariné
shallot
rozpocznij naukę
échalote
midrib
rozpocznij naukę
nervure centrale
longways
rozpocznij naukę
en longueur
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
grated
rozpocznij naukę
râpé
froths
rozpocznij naukę
les mousses
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
browned
rozpocznij naukę
bruni
sprats
rozpocznij naukę
des sprats
delightfulness
rozpocznij naukę
délice
rasped
rozpocznij naukę
râpé
glassful
rozpocznij naukę
plein verre
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
semolina
rozpocznij naukę
la semoule
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
sieve
rozpocznij naukę
tamis
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
sprigs
rozpocznij naukę
brins
braise
rozpocznij naukę
braiser
hashes
rozpocznij naukę
hachage
invalid's
rozpocznij naukę
invalide
madeira
rozpocznij naukę
Madère
breadcrumbs
rozpocznij naukę
chapelure
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
minced
rozpocznij naukę
haché
cordials
rozpocznij naukę
cordiaux
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
leeks
rozpocznij naukę
poireaux
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
thickly
rozpocznij naukę
épais
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
hake
rozpocznij naukę
merlu
parsley
rozpocznij naukę
persil
potage
rozpocznij naukę
le potage
unpeeled
rozpocznij naukę
non pelé
predominates
rozpocznij naukę
prédomine
filleted
rozpocznij naukę
en filets
fireproof
rozpocznij naukę
ignifuger
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
barbel
rozpocznij naukę
barbeau
simmered
rozpocznij naukę
mijoté
bachelors
rozpocznij naukę
les bacheliers
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
floury
rozpocznij naukę
farineux
sprig
rozpocznij naukę
brin
thyme
rozpocznij naukę
thym
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
fillets
rozpocznij naukę
filets
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
chicory
rozpocznij naukę
chicorée
ragout
rozpocznij naukę
ragoût
tureen
rozpocznij naukę
soupière
lettuces
rozpocznij naukę
laitues
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
stewed
rozpocznij naukę
cuit
simmers
rozpocznij naukę
mijoter
pleasantness
rozpocznij naukę
charme
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
slices
rozpocznij naukę
des tranches
underdone
rozpocznij naukę
pas assez cuit
thimbleful
rozpocznij naukę
désolé
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
finely
rozpocznij naukę
finement
flemish
rozpocznij naukę
flamand
three-cornered
rozpocznij naukę
à trois coins
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
fillet
rozpocznij naukę
filet
cauliflower
rozpocznij naukę
choufleur
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
walloon
rozpocznij naukę
wallon
muslin
rozpocznij naukę
mousseline
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
mince
rozpocznij naukę
hacher
artichokes
rozpocznij naukę
artichauts
filbert
rozpocznij naukę
aveline
larded
rozpocznij naukę
lardé
turnips
rozpocznij naukę
navets
breadcrumb
rozpocznij naukę
miette de pain
curtly
rozpocznij naukę
sèchement
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
jellies
rozpocznij naukę
les gelées

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.