Fichas del libro - "The Belgian Cookbook" (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
celeries
rozpocznij naukę
galerías
sieved
rozpocznij naukę
tamizado
cornflour
rozpocznij naukę
Harina de maíz
haddocks
rozpocznij naukę
abadejos
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
grenadines
rozpocznij naukę
granadinas
chervil
rozpocznij naukę
perifollo
lengthways
rozpocznij naukę
longitudinalmente
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
rusks
rozpocznij naukę
bizcochos
yolks
rozpocznij naukę
yemas
cupful
rozpocznij naukę
taza
earthenware
rozpocznij naukę
loza de barro
marinaded
rozpocznij naukę
adobado
purée
rozpocznij naukę
el puré
shallot
rozpocznij naukę
chalote
midrib
rozpocznij naukę
nervadura
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
coralline
rozpocznij naukę
de coral
nasturtium
rozpocznij naukę
capuchina
grated
rozpocznij naukę
rallado
froths
rozpocznij naukę
espuma
stiffly
rozpocznij naukę
rigurosamente
browned
rozpocznij naukę
bronceado
sprats
rozpocznij naukę
espadines
delightfulness
rozpocznij naukę
deleite
rasped
rozpocznij naukę
raspado
glassful
rozpocznij naukę
vaso lleno
rissoles
rozpocznij naukę
risas
confectioner's
rozpocznij naukę
confitería
assimilable
rozpocznij naukę
asimilable
semolina
rozpocznij naukę
la sémola
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
sieve
rozpocznij naukę
tamiz
thicken
rozpocznij naukę
espesar
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
braise
rozpocznij naukę
cocer a fuego lento
hashes
rozpocznij naukę
hash
invalid's
rozpocznij naukę
inválido
breadcrumbs
rozpocznij naukę
el pan rallado
cochineal
rozpocznij naukę
cochinilla
minced
rozpocznij naukę
picado
cordials
rozpocznij naukę
cordiales
yolk
rozpocznij naukę
yema de huevo
leeks
rozpocznij naukę
puerros
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
sorrel
rozpocznij naukę
la acedera
thickly
rozpocznij naukę
densamente
peppercorns
rozpocznij naukę
granos de pimienta
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
hake
rozpocznij naukę
la merluza
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
potage
rozpocznij naukę
potaje
unpeeled
rozpocznij naukę
sin pelar
predominates
rozpocznij naukę
predomina
filleted
rozpocznij naukę
fileteado
fireproof
rozpocznij naukę
incombustible
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
simmer
rozpocznij naukę
hervir a fuego lento
tarragon
rozpocznij naukę
estragón
barbel
rozpocznij naukę
barbo
simmered
rozpocznij naukę
hervir
bachelors
rozpocznij naukę
solteros
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
floury
rozpocznij naukę
harinoso
sprig
rozpocznij naukę
puntilla
thyme
rozpocznij naukę
el tomillo
sprinkle
rozpocznij naukę
espolvorear
fillets
rozpocznij naukę
filetes
shallots
rozpocznij naukę
chalotes
chicory
rozpocznij naukę
la endibia
ragout
rozpocznij naukę
ragú
tureen
rozpocznij naukę
sopera
lettuces
rozpocznij naukę
lechugas
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
sweetbread
rozpocznij naukę
Pan dulce
stewed
rozpocznij naukę
estofado
simmers
rozpocznij naukę
hervir
pleasantness
rozpocznij naukę
agrado
marjoram
rozpocznij naukę
Mejorana
slices
rozpocznij naukę
rodajas
underdone
rozpocznij naukę
cocido insuficientemente
thimbleful
rozpocznij naukę
dedal
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
finely
rozpocznij naukę
finamente
flemish
rozpocznij naukę
flamenco
three-cornered
rozpocznij naukę
tres esquinas
anchovy
rozpocznij naukę
el boquerón
fillet
rozpocznij naukę
el filete
endive
rozpocznij naukę
la endivia
cauliflower
rozpocznij naukę
la coliflor
concierges
rozpocznij naukę
conserjes
arrowroot
rozpocznij naukę
arrurruz
muslin
rozpocznij naukę
la muselina
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
mince
rozpocznij naukę
picar
artichokes
rozpocznij naukę
alcachofas
filbert
rozpocznij naukę
avellana
turnips
rozpocznij naukę
nabos
breadcrumb
rozpocznij naukę
migaja de pan

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.