Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "A Handbook of Invalid C...
Flashcards aus dem Buch - "A Handbook of Invalid Cooking For the Use of Nurses in Training, Nurses in Private Practice and Others Who Care for the Sick" (Mary A. Boland)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
carbonic
rozpocznij naukę
Kohlensäure
invalid's
rozpocznij naukę
ungültig ist
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
tablespoon
rozpocznij naukę
Esslöffel
custards
rozpocznij naukę
Puddings
broths
rozpocznij naukę
Brühen
porridges
rozpocznij naukę
Breie
broilers
rozpocznij naukę
Broiler
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
nutriment
rozpocznij naukę
Nahrung
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
physiologists
rozpocznij naukę
Physiologen
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
sherbets
rozpocznij naukę
Sorbets
subheadings
rozpocznij naukę
Zwischenüberschriften
scarlatina
rozpocznij naukę
Scharlach
teaspoon
rozpocznij naukę
Teelöffel
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
micro-organisms
rozpocznij naukę
Mikroorganismen
epicures
rozpocznij naukę
Genießer
practicable
rozpocznij naukę
möglich
convalescents
rozpocznij naukę
Rekonvaleszenten
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
bacteriology
rozpocznij naukę
Bakteriologie
alimentary
rozpocznij naukę
nahrhaft
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
squabs
rozpocznij naukę
Junggesellen
coffee-pot
rozpocznij naukę
Kaffeetasse
infants
rozpocznij naukę
Säuglinge
pulps
rozpocznij naukę
Zellstoffe
casein
rozpocznij naukę
Kasein
colophon
rozpocznij naukę
Kolophon
consistence
rozpocznij naukę
Konsistenz
acceptably
rozpocznij naukę
akzeptabel
healthfully
rozpocznij naukę
gesund
unstrained
rozpocznij naukę
ungezwungen
discontinuance
rozpocznij naukę
Einstellung
glycogen
rozpocznij naukę
Glykogen
coagulated
rozpocznij naukę
koaguliert
imperfectly
rozpocznij naukę
unvollständig
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
ridge's
rozpocznij naukę
Grat
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
hulled
rozpocznij naukę
geschält
midrib
rozpocznij naukę
Mittelrippe
overworks
rozpocznij naukę
Überarbeiten
putrefactive
rozpocznij naukę
faulig
extractive
rozpocznij naukę
extraktiv
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
starch
rozpocznij naukę
Stärke
strainer
rozpocznij naukę
Sieb
admixture
rozpocznij naukę
Beimischung
ferments
rozpocznij naukę
fermentiert
phosphoric
rozpocznij naukę
Phosphorsäure
carbohydrates
rozpocznij naukę
Kohlenhydrate
heaths
rozpocznij naukę
Heiden
tamarinds
rozpocznij naukę
Tamarinden
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
coarsely
rozpocznij naukę
grob
coagulates
rozpocznij naukę
koaguliert
effectually
rozpocznij naukę
wirksam
predigested
rozpocznij naukę
vorverdaut
sweetbread
rozpocznij naukę
süßes Brot
steeping
rozpocznij naukę
einweichend
expedients
rozpocznij naukę
Hilfsmittel
earthenware
rozpocznij naukę
Töpferwaren
rice
rozpocznij naukę
Reis
broil
rozpocznij naukę
grillen
potash
rozpocznij naukę
Pottasche
sterilizing
rozpocznij naukę
sterilisieren
soluble
rozpocznij naukę
löslich
disjoint
rozpocznij naukę
disjunkt
denoted
rozpocznij naukę
bezeichnet
digested
rozpocznij naukę
verdaut
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
insoluble
rozpocznij naukę
unlöslich
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
digestible
rozpocznij naukę
verdaulich
tapioca
rozpocznij naukę
Tapioka
explanatory
rozpocznij naukę
erläuternd
whey
rozpocznij naukę
Molke
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
syrups
rozpocznij naukę
Sirupe
dissociated
rozpocznij naukę
dissoziiert
printers
rozpocznij naukę
Drucker
yeasts
rozpocznij naukę
Hefen
subscript
rozpocznij naukę
Index
gelatin
rozpocznij naukę
Gelatine
digestion
rozpocznij naukę
Verdauung
indigestible
rozpocznij naukę
unverdaulich
coagulate
rozpocznij naukę
koagulieren
corer
rozpocznij naukę
Entkerner
notching
rozpocznij naukę
Kerben
authoritatively
rozpocznij naukę
autoritativ
excretory
rozpocznij naukę
Ausscheidend
stoppered
rozpocznij naukę
verstopft
inharmonious
rozpocznij naukę
unharmonisch
grated
rozpocznij naukę
gerieben
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
500 najważniejszych czasowników po angielsku
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności