Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "A Handbook of Invalid Cooking F...
Fiches du livre - "A Handbook of Invalid Cooking For the Use of Nurses in Training, Nurses in Private Practice and Others Who Care for the Sick" (Mary A. Boland)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
carbonic
rozpocznij naukę
carbonique
invalid's
rozpocznij naukę
invalide
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
broths
rozpocznij naukę
bouillons
rennet
rozpocznij naukę
présure
porridges
rozpocznij naukę
bouillies
broilers
rozpocznij naukę
les poulets de chair
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
physiologists
rozpocznij naukę
physiologistes
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
sherbets
rozpocznij naukę
sorbets
subheadings
rozpocznij naukę
sous-titres
scarlatina
rozpocznij naukę
scarlatine
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
broiled
rozpocznij naukę
grillé
micro-organisms
rozpocznij naukę
micro-organismes
farina
rozpocznij naukę
farine
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
zwieback
rozpocznij naukę
biscotte
practicable
rozpocznij naukę
praticable
broiling
rozpocznij naukę
griller
bacteriology
rozpocznij naukę
bactériologie
alimentary
rozpocznij naukę
alimentaire
granulated
rozpocznij naukę
granulé
fibrin
rozpocznij naukę
fibrine
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
infants
rozpocznij naukę
les nourrissons
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
casein
rozpocznij naukę
caséine
consistence
rozpocznij naukę
consistance
acceptably
rozpocznij naukę
acceptable
healthfully
rozpocznij naukę
sainement
unstrained
rozpocznij naukę
sans contrainte
discontinuance
rozpocznij naukę
interruption
glycogen
rozpocznij naukę
glycogène
coagulated
rozpocznij naukę
coagulé
imperfectly
rozpocznij naukę
imparfaitement
souring
rozpocznij naukę
sourcing
browned
rozpocznij naukę
bruni
ridge's
rozpocznij naukę
la crête
cupful
rozpocznij naukę
tasse
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
midrib
rozpocznij naukę
nervure centrale
putrefactive
rozpocznij naukę
putréfié
extractive
rozpocznij naukę
extractif
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
starch
rozpocznij naukę
amidon
strainer
rozpocznij naukę
passoire
admixture
rozpocznij naukę
mélange
broiler
rozpocznij naukę
gril
phosphoric
rozpocznij naukę
phosphorique
carbohydrates
rozpocznij naukę
les glucides
heaths
rozpocznij naukę
des landes
tamarinds
rozpocznij naukę
tamariniers
strainers
rozpocznij naukę
passoires
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
mammalia
rozpocznij naukę
mammifères
coagulates
rozpocznij naukę
coagule
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
pepsin
rozpocznij naukę
pepsine
predigested
rozpocznij naukę
prédigéré
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
steeping
rozpocznij naukę
macération
expedients
rozpocznij naukę
expédients
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
broil
rozpocznij naukę
griller
potash
rozpocznij naukę
potasse
sterilizing
rozpocznij naukę
stérilisation
denoted
rozpocznij naukę
noté
digested
rozpocznij naukę
digéré
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
sago
rozpocznij naukę
sagou
outgo
rozpocznij naukę
dépense
floured
rozpocznij naukę
fariné
explanatory
rozpocznij naukę
explicatif
whey
rozpocznij naukę
petit lait
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
syrups
rozpocznij naukę
sirops
dissociated
rozpocznij naukę
dissocié
printers
rozpocznij naukę
imprimantes
yeasts
rozpocznij naukę
levures
subscript
rozpocznij naukę
indice
gelatin
rozpocznij naukę
Gélatine
indigestible
rozpocznij naukę
indigeste
coagulate
rozpocznij naukę
coaguler
notching
rozpocznij naukę
entailler
authoritatively
rozpocznij naukę
avec autorité
excretory
rozpocznij naukę
excréteur
stoppered
rozpocznij naukę
bouché
inharmonious
rozpocznij naukę
inharmonieux
tannin
rozpocznij naukę
tanin
grated
rozpocznij naukę
râpé
effectual
rozpocznij naukę
efficace
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
1000 najpopularniejszych angielskich słów
wypróbuj za darmo
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności