Fiszki z książki - "Fast-Day Cookery or Meals without Meat" (Grace Johnson)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
grated
rozpocznij naukę
tarty
cloves
rozpocznij naukę
goździki
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
chervil
rozpocznij naukę
trybula
discolour
rozpocznij naukę
odbarwiać
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
floured
rozpocznij naukę
mąką
sultanas
rozpocznij naukę
sułtanki
marrows
rozpocznij naukę
dynie
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
anglo-indian
rozpocznij naukę
anglo-indyjski
purée
rozpocznij naukę
puré
sieve
rozpocznij naukę
sitko
digestible
rozpocznij naukę
strawny
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
crystallised
rozpocznij naukę
Krystalizuje
rind
rozpocznij naukę
skórka
flavourings
rozpocznij naukę
aromaty
appetising
rozpocznij naukę
apetyczny
moulds
rozpocznij naukę
formy
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
frill
rozpocznij naukę
falbana
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
skeins
rozpocznij naukę
motki
lengthways
rozpocznij naukę
wzdłuż
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
flavoured
rozpocznij naukę
przyprawiony
semolina
rozpocznij naukę
kasza
ounces
rozpocznij naukę
uncja
crimped
rozpocznij naukę
zaciskane
filleted
rozpocznij naukę
zafałszowane
savoury
rozpocznij naukę
cząber
cutlets
rozpocznij naukę
kotlety
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
armour's
rozpocznij naukę
zbroja
generality
rozpocznij naukę
ogólność
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
curried
rozpocznij naukę
curry
ornamented
rozpocznij naukę
zdobione
skein
rozpocznij naukę
motek
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
lentil
rozpocznij naukę
soczewica
follow
rozpocznij naukę
śledzić
haddock
rozpocznij naukę
plamiak
practicable
rozpocznij naukę
wykonalny
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
simmer
rozpocznij naukę
gotować
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
lentils
rozpocznij naukę
soczewica
watercress
rozpocznij naukę
rukiew wodna
pulped
rozpocznij naukę
papierówki
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
omitting
rozpocznij naukę
pomijając
mould
rozpocznij naukę
pleśń
dished
rozpocznij naukę
aplikował
communions
rozpocznij naukę
komunie
piquant
rozpocznij naukę
pikantny
sprinkling
rozpocznij naukę
opył
stewed
rozpocznij naukę
duszony
hake
rozpocznij naukę
morszczuk
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
rinsed
rozpocznij naukę
płukane
neatly
rozpocznij naukę
porządnie
curdling
rozpocznij naukę
zsiadłe
puddings
rozpocznij naukę
puddingi
garnished
rozpocznij naukę
przyozdobionym
beads
rozpocznij naukę
sieczka
froth
rozpocznij naukę
piana
onion
rozpocznij naukę
cebula
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
artichokes
rozpocznij naukę
karczochy
desiccated
rozpocznij naukę
wiórki
herrings
rozpocznij naukę
śledzie
fillets
rozpocznij naukę
filety
judiciously
rozpocznij naukę
rozważnie
interlaced
rozpocznij naukę
przeplotem
boil
rozpocznij naukę
czyrak
discoloured
rozpocznij naukę
przebarwienia
tufts
rozpocznij naukę
kępki
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
chopped
rozpocznij naukę
posiekane
sorrel
rozpocznij naukę
szczaw
authoress
rozpocznij naukę
autorka
twenty-four
rozpocznij naukę
dwadzieścia cztery
booksellers
rozpocznij naukę
księgarzy
pennyworth
rozpocznij naukę
towar za pensa
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
fleshed
rozpocznij naukę
uregulowana
soups
rozpocznij naukę
zupy
fasts
rozpocznij naukę
pości
sized
rozpocznij naukę
wielkości
imparts
rozpocznij naukę
nadaje

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.