Fiches du livre - "Fast-Day Cookery or Meals without Meat" (Grace Johnson)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
consistence
rozpocznij naukę
consistance
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
grated
rozpocznij naukę
râpé
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
discolour
rozpocznij naukę
décolorer
savouries
rozpocznij naukę
saveurs
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
floured
rozpocznij naukę
fariné
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
marrows
rozpocznij naukę
les courges
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
anglo-indian
rozpocznij naukę
anglo-indien
sieve
rozpocznij naukę
tamis
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
crystallised
rozpocznij naukę
cristallisé
rind
rozpocznij naukę
couenne
flavourings
rozpocznij naukę
arômes
appetising
rozpocznij naukę
appétissant
moulds
rozpocznij naukę
moules
sago
rozpocznij naukę
sagou
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
frill
rozpocznij naukę
volant
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
parsley
rozpocznij naukę
persil
skeins
rozpocznij naukę
écheveaux
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
semolina
rozpocznij naukę
la semoule
ounces
rozpocznij naukę
onces
crimped
rozpocznij naukę
serti
filleted
rozpocznij naukę
en filets
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
curdle
rozpocznij naukę
cailler
cutlets
rozpocznij naukę
escalopes
cupful
rozpocznij naukę
tasse
armour's
rozpocznij naukę
armure
generality
rozpocznij naukę
généralité
parsnips
rozpocznij naukę
panais
curried
rozpocznij naukę
au curry
ornamented
rozpocznij naukę
orné
skein
rozpocznij naukę
écheveau
thickly
rozpocznij naukę
épais
lentil
rozpocznij naukę
lentille
follow
rozpocznij naukę
suivre
haddock
rozpocznij naukę
églefin
practicable
rozpocznij naukę
praticable
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
currants
rozpocznij naukę
groseilles
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
lentils
rozpocznij naukę
Lentilles
watercress
rozpocznij naukę
cresson
pulped
rozpocznij naukę
pulpé
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
omitting
rozpocznij naukę
omettre
mould
rozpocznij naukę
moule
dished
rozpocznij naukę
plat
sprinkling
rozpocznij naukę
saupoudrage
stewed
rozpocznij naukę
cuit
hake
rozpocznij naukę
merlu
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
rinsed
rozpocznij naukę
rincé
neatly
rozpocznij naukę
soigneusement
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
garnished
rozpocznij naukę
garni
beads
rozpocznij naukę
perles
froth
rozpocznij naukę
mousse
onion
rozpocznij naukę
oignon
sprigs
rozpocznij naukę
brins
artichokes
rozpocznij naukę
artichauts
desiccated
rozpocznij naukę
desséché
herrings
rozpocznij naukę
harengs
fillets
rozpocznij naukę
filets
judiciously
rozpocznij naukę
judicieusement
interlaced
rozpocznij naukę
entrelacé
boil
rozpocznij naukę
bouillir
discoloured
rozpocznij naukę
décoloré
tufts
rozpocznij naukę
les touffes
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
chopped
rozpocznij naukę
haché
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
authoress
rozpocznij naukę
femme auteur
twenty-four
rozpocznij naukę
vingt quatre
booksellers
rozpocznij naukę
libraires
pennyworth
rozpocznij naukę
Pennworthworth
garnish
rozpocznij naukę
garnir
fleshed
rozpocznij naukę
charnu
soups
rozpocznij naukę
les soupes
fasts
rozpocznij naukę
les jeûnes
sized
rozpocznij naukę
taille
imparts
rozpocznij naukę
transmet
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
pepper
rozpocznij naukę
poivre
pint
rozpocznij naukę
pinte

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.