Fiches du livre - "Camp Cookery How to Live in Camp" (Maria Parloa)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
smelts
rozpocznij naukę
fondre
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
broiled
rozpocznij naukę
grillé
cupful
rozpocznij naukę
tasse
basinful
rozpocznij naukę
bassin
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
broiling
rozpocznij naukę
griller
gridiron
rozpocznij naukę
gril
broil
rozpocznij naukę
griller
fricassee
rozpocznij naukę
fricassée
armfuls
rozpocznij naukę
des brassées
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
localities
rozpocznij naukę
localités
fattens
rozpocznij naukę
gras
quart
rozpocznij naukę
litre
pare
rozpocznij naukę
parer
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
beefsteak
rozpocznij naukę
Steak de bœuf
dredge
rozpocznij naukę
drague
omitting
rozpocznij naukę
omettre
partridges
rozpocznij naukę
perdrix
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
stewed
rozpocznij naukę
cuit
curried
rozpocznij naukę
au curry
scorning
rozpocznij naukę
mépriser
earthen
rozpocznij naukę
en terre
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
boiling
rozpocznij naukę
ébullition
boil
rozpocznij naukę
bouillir
halibut
rozpocznij naukę
flétan
slices
rozpocznij naukę
des tranches
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
flour
rozpocznij naukę
farine
pared
rozpocznij naukę
paré
dishing
rozpocznij naukę
désencombrer
basin
rozpocznij naukę
bassin
scald
rozpocznij naukę
échauder
spouts
rozpocznij naukę
becs
heaping
rozpocznij naukę
entassement
lard
rozpocznij naukę
saindoux
gruel
rozpocznij naukę
gruau
haddock
rozpocznij naukę
églefin
browned
rozpocznij naukę
bruni
pint
rozpocznij naukę
pinte
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
coals
rozpocznij naukę
charbons
stir
rozpocznij naukę
remuer
teacups
rozpocznij naukę
tasses à thé
cutlets
rozpocznij naukę
escalopes
serviceable
rozpocznij naukę
utilisable
basting
rozpocznij naukę
arroser
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
rind
rozpocznij naukę
couenne
dowdy
rozpocznij naukę
démodé
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
garnish
rozpocznij naukę
garnir
tureen
rozpocznij naukę
soupière
broiler
rozpocznij naukę
gril
neatest
rozpocznij naukę
le plus propre
farina
rozpocznij naukę
farine
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
oat
rozpocznij naukę
avoine
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
oysters
rozpocznij naukę
Huîtres
mackerel
rozpocznij naukę
maquereau
omelets
rozpocznij naukę
omelettes
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
loaves
rozpocznij naukę
pains
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
clams
rozpocznij naukę
palourdes
beets
rozpocznij naukę
betteraves
fritters
rozpocznij naukę
beignets
dressings
rozpocznij naukę
pansements
starch
rozpocznij naukę
amidon
salt
rozpocznij naukę
du sel
madeira
rozpocznij naukę
Madère
pails
rozpocznij naukę
seaux
basins
rozpocznij naukę
bassins
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
locality
rozpocznij naukę
localité
utensils
rozpocznij naukę
ustensiles
veal
rozpocznij naukę
veau
parsnip
rozpocznij naukę
panais
pepper
rozpocznij naukę
poivre
angler
rozpocznij naukę
pêcheur
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
kettles
rozpocznij naukę
bouilloires
neatness
rozpocznij naukę
propreté
pork
rozpocznij naukę
porc
mead
rozpocznij naukę
hydromel
copyrighted
rozpocznij naukę
sous copyright
turnips
rozpocznij naukę
navets

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.