Fiszki z książki - "The Bread and Biscuit Baker's and Sugar-Boiler's Assistant Including a Large Variety of Modern Recipes" (Robert Wells)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
pearled
rozpocznij naukę
perłowy
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
maltose
rozpocznij naukę
maltoza
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
comfits
rozpocznij naukę
kombinezony
lozenges
rozpocznij naukę
pastylki do ssania
halfpenny
rozpocznij naukę
półpens
barberry
rozpocznij naukę
kwaśnica
bakehouse
rozpocznij naukę
piekarnia
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
adulteration
rozpocznij naukę
fałszerstwo
brilliants
rozpocznij naukę
brylanty
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
doughs
rozpocznij naukę
ciasta
citron
rozpocznij naukę
cytryna
pailful
rozpocznij naukę
wiadro
gingerbreads
rozpocznij naukę
pierniczki
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
glass
rozpocznij naukę
szklanka
carbonic
rozpocznij naukę
węglowy
another
rozpocznij naukę
inny
mustiness
rozpocznij naukę
stęchlizna
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
caraway
rozpocznij naukę
kminek
fustian
rozpocznij naukę
barchan
follows
rozpocznij naukę
następujący sposób
carbonate
rozpocznij naukę
węglan
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
four
rozpocznij naukę
cztery
colouring
rozpocznij naukę
farbowanie
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
confectioners
rozpocznij naukę
Cukierek
wine
rozpocznij naukę
wino
ragwort
rozpocznij naukę
krostawiec
yeasts
rozpocznij naukę
Drożdże
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
nonpareil
rozpocznij naukę
niezrównany
rusks
rozpocznij naukę
sucharki
vinous
rozpocznij naukę
jak wino
tins
rozpocznij naukę
puszki
churned
rozpocznij naukę
pienił
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
moulds
rozpocznij naukę
formy
flour
rozpocznij naukę
mąka
brilliancy
rozpocznij naukę
blask
treacle
rozpocznij naukę
melasa
twopenny
rozpocznij naukę
dwupłciowy
perpetration
rozpocznij naukę
sprawstwo
earthenware
rozpocznij naukę
ceramika
impalpable
rozpocznij naukę
niewyczuwalny
flours
rozpocznij naukę
Mąki
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
mottoes
rozpocznij naukę
motto
bread
rozpocznij naukę
chleb
stoneware
rozpocznij naukę
kamionka
alum
rozpocznij naukę
ałun
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
shortbread
rozpocznij naukę
bułka maślana
biscuits
rozpocznij naukę
ciasteczka
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
steeping
rozpocznij naukę
moczenie
blotches
rozpocznij naukę
plamy
snowdrop
rozpocznij naukę
przebiśnieg
jumbles
rozpocznij naukę
marności
skimmer
rozpocznij naukę
cedzidło
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
hanoverian
rozpocznij naukę
hanowerski
almonds
rozpocznij naukę
migdały
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
confections
rozpocznij naukę
słodycze
germination
rozpocznij naukę
kiełkowanie
herbivorous
rozpocznij naukę
roślinożerny
sieve
rozpocznij naukę
sitko
papered
rozpocznij naukę
tapetowany
half-crown
rozpocznij naukę
pół korony
wheaten
rozpocznij naukę
pszenica
pastes
rozpocznij naukę
pasty
strew
rozpocznij naukę
obsypać
tartar
rozpocznij naukę
kamień nazębny
wherefores
rozpocznij naukę
gdzie
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
allspice
rozpocznij naukę
piment
stiffness
rozpocznij naukę
sztywność
albumen
rozpocznij naukę
białko
kneaded
rozpocznij naukę
ugniata
polkas
rozpocznij naukę
polki
satiny
rozpocznij naukę
atłasowy
outstrips
rozpocznij naukę
wyprzedza
fineness
rozpocznij naukę
delikatność
ferments
rozpocznij naukę
fermenty
greases
rozpocznij naukę
smary
mixtures
rozpocznij naukę
mieszaniny
insoluble
rozpocznij naukę
nierozpuszczalny

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.