Flashcards aus dem Buch - "The Bread and Biscuit Baker's and Sugar-Boiler's Assistant Including a Large Variety of Modern Recipes" (Robert Wells)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
nonpareils
rozpocznij naukę
Nonpareilles
pearled
rozpocznij naukę
perlt
consistence
rozpocznij naukę
Konsistenz
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
nutmegs
rozpocznij naukę
Muskatnüsse
comfits
rozpocznij naukę
Kleider
lozenges
rozpocznij naukę
Lutschtabletten
custards
rozpocznij naukę
Puddings
barberry
rozpocznij naukę
Berberitze
bakehouse
rozpocznij naukę
Backhaus
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
adulteration
rozpocznij naukę
Verfälschung
brilliants
rozpocznij naukę
Brillanten
fluted
rozpocznij naukę
geriffelt
doughs
rozpocznij naukę
Teige
citron
rozpocznij naukę
Zitrone
pailful
rozpocznij naukę
Eimer
gingerbreads
rozpocznij naukę
Pfefferkuchen
showier
rozpocznij naukę
glänzender
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
cochineal
rozpocznij naukę
Koschenille
glass
rozpocznij naukę
Glas
carbonic
rozpocznij naukę
Kohlensäure
another
rozpocznij naukę
andere
mustiness
rozpocznij naukę
Muff
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
caraway
rozpocznij naukę
Kümmel
fustian
rozpocznij naukę
Barchent-
follows
rozpocznij naukę
folgt
carbonate
rozpocznij naukę
Karbonat
four
rozpocznij naukę
vier
colouring
rozpocznij naukę
Färbung
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
confectioners
rozpocznij naukę
Konditoren
wine
rozpocznij naukę
Wein
ragwort
rozpocznij naukę
Kreuzkraut
yeasts
rozpocznij naukę
Hefen
flavouring
rozpocznij naukę
Aroma
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
nonpareil
rozpocznij naukę
Nonpareille
rusks
rozpocznij naukę
Zwieback
vinous
rozpocznij naukę
weinig
tins
rozpocznij naukę
Dosen
churned
rozpocznij naukę
aufgewühlt
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
moulds
rozpocznij naukę
Formen
flour
rozpocznij naukę
Mehl
brilliancy
rozpocznij naukę
Glanz
treacle
rozpocznij naukę
Sirup
perpetration
rozpocznij naukę
Begehung
earthenware
rozpocznij naukę
Töpferwaren
impalpable
rozpocznij naukę
ungreifbar
flours
rozpocznij naukę
Mehle
coarsely
rozpocznij naukę
grob
mottoes
rozpocznij naukę
Mottos
bread
rozpocznij naukę
Brot
stoneware
rozpocznij naukę
Steingut
alum
rozpocznij naukę
Alaun
biscuits
rozpocznij naukę
Kekse
earthen
rozpocznij naukę
irden
steeping
rozpocznij naukę
einweichend
blotches
rozpocznij naukę
Flecken
snowdrop
rozpocznij naukę
Schneeglöckchen
jumbles
rozpocznij naukę
wackelt
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
hanoverian
rozpocznij naukę
Hannoveraner
almonds
rozpocznij naukę
Mandeln
yeast
rozpocznij naukę
Hefe
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
confections
rozpocznij naukę
Konfekt
germination
rozpocznij naukę
Keimung
herbivorous
rozpocznij naukę
pflanzenfressend
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
papered
rozpocznij naukę
tapeziert
half-crown
rozpocznij naukę
Halbkrone
pastes
rozpocznij naukę
Pasten
strew
rozpocznij naukę
streuen
tartar
rozpocznij naukę
Zahnstein
wherefores
rozpocznij naukę
warum
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
allspice
rozpocznij naukę
Piment
quarts
rozpocznij naukę
Quart
stiffness
rozpocznij naukę
Steifheit
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
kneaded
rozpocznij naukę
geknetet
outstrips
rozpocznij naukę
Überhänge
fineness
rozpocznij naukę
Feinheit
ferments
rozpocznij naukę
fermentiert
greases
rozpocznij naukę
Fette
mixtures
rozpocznij naukę
Mischungen
insoluble
rozpocznij naukę
unlöslich
perplex
rozpocznij naukę
verwirren
gilt-edged
rozpocznij naukę
Goldschnitt
flavoured
rozpocznij naukę
mit ...-Geschmack
whisking
rozpocznij naukę
wischend
coarser
rozpocznij naukę
gröber
journeyman
rozpocznij naukę
Geselle
grated
rozpocznij naukę
gerieben

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.