Fiches du livre - "The Bread and Biscuit Baker's and Sugar-Boiler's Assistant Including a Large Variety of Modern Recipes" (Robert Wells)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
nonpareils
rozpocznij naukę
nonpareilles
pearled
rozpocznij naukę
perlé
consistence
rozpocznij naukę
consistance
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
currants
rozpocznij naukę
groseilles
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
comfits
rozpocznij naukę
le confort
lozenges
rozpocznij naukę
pastilles
halfpenny
rozpocznij naukę
demi-penny
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
barberry
rozpocznij naukę
l'épine-vinette
bakehouse
rozpocznij naukę
boulangerie
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
brilliants
rozpocznij naukę
brillants
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
doughs
rozpocznij naukę
pâtes
pailful
rozpocznij naukę
vilain
gingerbreads
rozpocznij naukę
pains d'épices
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
glass
rozpocznij naukę
verre
carbonic
rozpocznij naukę
carbonique
another
rozpocznij naukę
autre
mustiness
rozpocznij naukę
la moisissure
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
granulated
rozpocznij naukę
granulé
caraway
rozpocznij naukę
Carvi
fustian
rozpocznij naukę
futaine
follows
rozpocznij naukę
suit
four
rozpocznij naukę
quatre
colouring
rozpocznij naukę
coloration
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
confectioners
rozpocznij naukę
confiseurs
wine
rozpocznij naukę
du vin
ragwort
rozpocznij naukę
jacobée
yeasts
rozpocznij naukę
levures
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
currant
rozpocznij naukę
groseille
nonpareil
rozpocznij naukę
sans égal
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
vinous
rozpocznij naukę
vineux
tins
rozpocznij naukę
boites de conserves
churned
rozpocznij naukę
battu
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
moulds
rozpocznij naukę
moules
flour
rozpocznij naukę
farine
brilliancy
rozpocznij naukę
éclat
treacle
rozpocznij naukę
mélasse
twopenny
rozpocznij naukę
de deux pence
perpetration
rozpocznij naukę
perpétration
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
flours
rozpocznij naukę
les farines
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
mottoes
rozpocznij naukę
devises
bread
rozpocznij naukę
pain
stoneware
rozpocznij naukę
grès
alum
rozpocznij naukę
alun
shortbreads
rozpocznij naukę
sablés
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
shortbread
rozpocznij naukę
sables
biscuits
rozpocznij naukę
des biscuits
earthen
rozpocznij naukę
en terre
steeping
rozpocznij naukę
macération
blotches
rozpocznij naukę
des taches
snowdrop
rozpocznij naukę
perce-neige
jumbles
rozpocznij naukę
les sauts
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
hanoverian
rozpocznij naukę
Hanovrien
almonds
rozpocznij naukę
amandes
yeast
rozpocznij naukę
Levure
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
confections
rozpocznij naukę
confiseries
herbivorous
rozpocznij naukę
herbivore
sieve
rozpocznij naukę
tamis
papered
rozpocznij naukę
papier
half-crown
rozpocznij naukę
demi-couronne
wheaten
rozpocznij naukę
le blé
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
strew
rozpocznij naukę
parsemer
tartar
rozpocznij naukę
tartre
wherefores
rozpocznij naukę
endroits où
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
stiffness
rozpocznij naukę
rigidité
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
ferment
rozpocznij naukę
fermenter
satiny
rozpocznij naukę
satiné
outstrips
rozpocznij naukę
dépasse
fineness
rozpocznij naukę
finesse
greases
rozpocznij naukę
graisses
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
perplex
rozpocznij naukę
embarrasser
gilt-edged
rozpocznij naukę
doré
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
whisking
rozpocznij naukę
fouettant
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
journeyman
rozpocznij naukę
compagnon

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.