Fiszki z książki - "Oysters and Fish" (Thomas J. (Thomas Jefferson) Murrey)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
broilers
rozpocznij naukę
brojlery
strew
rozpocznij naukę
obsypać
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
toothsome
rozpocznij naukę
smaczny
brochette
rozpocznij naukę
szaszłyk
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
pungency
rozpocznij naukę
ostrość
collation
rozpocznij naukę
porównanie
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
floured
rozpocznij naukę
mąką
broil
rozpocznij naukę
burda
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
epicure
rozpocznij naukę
epikurejczyk
roes
rozpocznij naukę
ikra
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
alternated
rozpocznij naukę
naprzemiennie
assimilates
rozpocznij naukę
asymiluje
masticate
rozpocznij naukę
przeżuwać
oysters
rozpocznij naukę
Ostrygi
foregoing
rozpocznij naukę
powyższy
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
medium-sized
rozpocznij naukę
średnie
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
shippers
rozpocznij naukę
spedytorzy
oyster
rozpocznij naukę
ostryga
patties
rozpocznij naukę
paszteciki
simmer
rozpocznij naukę
gotować
browned
rozpocznij naukę
rumiane
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomiczny
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
heaping
rozpocznij naukę
czubata
promulgated
rozpocznij naukę
ogłoszone
dredge
rozpocznij naukę
pogłębiarka
broiler
rozpocznij naukę
brojler
blanching
rozpocznij naukę
blanszowanie
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
beholds
rozpocznij naukę
Zauważa
chive
rozpocznij naukę
szczypiorek
dainties
rozpocznij naukę
smakołyki
prawns
rozpocznij naukę
krewetki
digestible
rozpocznij naukę
strawny
stewed
rozpocznij naukę
duszony
whisking
rozpocznij naukę
ubijając
minced
rozpocznij naukę
mielony
tufts
rozpocznij naukę
kępki
whisk
rozpocznij naukę
miotełka
wineglass
rozpocznij naukę
kieliszek wina
skewers
rozpocznij naukę
szaszłyki
grated
rozpocznij naukę
tarty
quart
rozpocznij naukę
kwarta
indigestible
rozpocznij naukę
niestrawny
cloves
rozpocznij naukę
goździki
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
blanch
rozpocznij naukę
sparzyć
spawning
rozpocznij naukę
tarło
obtainable
rozpocznij naukę
osiągalny
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
scallops
rozpocznij naukę
przegrzebek
eels
rozpocznij naukę
węgorze
sulphurous
rozpocznij naukę
siarkawy
provençal
rozpocznij naukę
prowansalski
typographical
rozpocznij naukę
typograficzny
dyspepsia
rozpocznij naukę
niestrawność
clams
rozpocznij naukę
małże
shrimps
rozpocznij naukę
krewetki
glow-worm
rozpocznij naukę
świetlik
mussel
rozpocznij naukę
małż
imparting
rozpocznij naukę
nadanie
anchovy
rozpocznij naukę
sardela
salted
rozpocznij naukę
solone
buckler
rozpocznij naukę
puklerz
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
gill
rozpocznij naukę
skrzele
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
morsels
rozpocznij naukę
kąski
sufficiency
rozpocznij naukę
dostateczność
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
phosphorescent
rozpocznij naukę
fosforyczny
claret
rozpocznij naukę
bordowy
thickens
rozpocznij naukę
gęstnieje
flour
rozpocznij naukę
mąka
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
doily
rozpocznij naukę
serwetka
well-made
rozpocznij naukę
dobrze zbudowany
pint
rozpocznij naukę
pół kwarty
unpalatable
rozpocznij naukę
niesmaczny
broth
rozpocznij naukę
bulion
adhering
rozpocznij naukę
przylegającą
planking
rozpocznij naukę
opierzenie
choicest
rozpocznij naukę
najpiękniejszy

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.