Flashcards aus dem Buch - "Oysters and Fish" (Thomas J. (Thomas Jefferson) Murrey)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
smelts
rozpocznij naukę
schmilzt
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
epicures
rozpocznij naukę
Genießer
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
broilers
rozpocznij naukę
Broiler
strew
rozpocznij naukę
streuen
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
toothsome
rozpocznij naukę
zahnfreundlich
brochette
rozpocznij naukę
Spießchen
seasonable
rozpocznij naukę
Saisonfähig
pungency
rozpocznij naukę
Schärfe
collation
rozpocznij naukę
Kollation
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
surfeited
rozpocznij naukę
übersättigt
broil
rozpocznij naukę
grillen
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
epicure
rozpocznij naukę
Genießer
roes
rozpocznij naukę
Rogen
crosswise
rozpocznij naukę
quer
codfish
rozpocznij naukę
Kabeljau
alternated
rozpocznij naukę
abgewechselt
assimilates
rozpocznij naukę
assimiliert
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
masticate
rozpocznij naukę
kauen
oysters
rozpocznij naukę
Austern
foregoing
rozpocznij naukę
vorstehend
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
garnishment
rozpocznij naukę
Pfändung
dietetic
rozpocznij naukę
diätetisch
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
medium-sized
rozpocznij naukę
mittelgroße
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
shippers
rozpocznij naukę
Verlader
oyster
rozpocznij naukę
Auster
patties
rozpocznij naukę
Pasteten
simmer
rozpocznij naukę
kochen
crayfish
rozpocznij naukę
Flusskrebs
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomisch
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
heaping
rozpocznij naukę
gehäufte
promulgated
rozpocznij naukę
verkündet
dredge
rozpocznij naukę
ausbaggern
blanching
rozpocznij naukę
blanchieren
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
beholds
rozpocznij naukę
erblickt
chive
rozpocznij naukę
Schnittlauch
dainties
rozpocznij naukę
Leckereien
prawns
rozpocznij naukę
Garnelen
digestible
rozpocznij naukę
verdaulich
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
whisking
rozpocznij naukę
wischend
minced
rozpocznij naukę
gehackt
tufts
rozpocznij naukę
Büschel
whisk
rozpocznij naukę
Schneebesen
wineglass
rozpocznij naukę
Weinglas
skewers
rozpocznij naukę
Spieße
grated
rozpocznij naukę
gerieben
indigestible
rozpocznij naukę
unverdaulich
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
blanch
rozpocznij naukę
blanchieren
spawning
rozpocznij naukę
Laichen
obtainable
rozpocznij naukę
erhältlich
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
scallops
rozpocznij naukę
Jakobsmuscheln
eels
rozpocznij naukę
Aale
sulphurous
rozpocznij naukę
schwefelig
typographical
rozpocznij naukę
typografisch
dyspepsia
rozpocznij naukę
Dyspepsie
clams
rozpocznij naukę
Venusmuscheln
shrimps
rozpocznij naukę
Garnelen
glow-worm
rozpocznij naukę
Glühwürmchen
mussel
rozpocznij naukę
Muschel
imparting
rozpocznij naukę
Vermittlung
anchovy
rozpocznij naukę
Anschovis
salted
rozpocznij naukę
gesalzen
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
gill
rozpocznij naukę
Kieme
morsels
rozpocznij naukę
Bissen
sufficiency
rozpocznij naukę
Hinlänglichkeit
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
phosphorescent
rozpocznij naukę
phosphoreszierend
claret
rozpocznij naukę
Rotwein
thickens
rozpocznij naukę
verdickt sich
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
flour
rozpocznij naukę
Mehl
cookery
rozpocznij naukę
Kochen
doily
rozpocznij naukę
Deckchen
well-made
rozpocznij naukę
gut gemacht
unpalatable
rozpocznij naukę
ungenießbar
broth
rozpocznij naukę
Brühe
adhering
rozpocznij naukę
haftend
planking
rozpocznij naukę
Beplankung
choicest
rozpocznij naukę
auserlesensten

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.