Fiches du livre - "Oysters and Fish" (Thomas J. (Thomas Jefferson) Murrey)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
smelts
rozpocznij naukę
fondre
broiled
rozpocznij naukę
grillé
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
broilers
rozpocznij naukę
les poulets de chair
strew
rozpocznij naukę
parsemer
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
toothsome
rozpocznij naukę
savoureux
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
pungency
rozpocznij naukę
goût piquant
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
floured
rozpocznij naukę
fariné
surfeited
rozpocznij naukę
surfeite
broil
rozpocznij naukę
griller
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
epicure
rozpocznij naukę
gourmet
roes
rozpocznij naukę
les roes
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
codfish
rozpocznij naukę
morue
alternated
rozpocznij naukę
en alternance
assimilates
rozpocznij naukę
assimile
broiling
rozpocznij naukę
griller
masticate
rozpocznij naukę
mastiquer
oysters
rozpocznij naukę
Huîtres
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
garnishment
rozpocznij naukę
saisie-arrêt
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
medium-sized
rozpocznij naukę
de taille moyenne
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
sprigs
rozpocznij naukę
brins
shippers
rozpocznij naukę
les expéditeurs
oyster
rozpocznij naukę
huître
patties
rozpocznij naukę
galettes
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
crayfish
rozpocznij naukę
écrevisse
browned
rozpocznij naukę
bruni
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomique
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
scald
rozpocznij naukę
échauder
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
heaping
rozpocznij naukę
entassement
promulgated
rozpocznij naukę
promulguée
dredge
rozpocznij naukę
drague
broiler
rozpocznij naukę
gril
blanching
rozpocznij naukę
blanchir
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
beholds
rozpocznij naukę
regarde
chive
rozpocznij naukę
ciboulette
dainties
rozpocznij naukę
délices
prawns
rozpocznij naukę
crevettes
stewed
rozpocznij naukę
cuit
whisking
rozpocznij naukę
fouettant
minced
rozpocznij naukę
haché
tufts
rozpocznij naukę
les touffes
whisk
rozpocznij naukę
fouet
wineglass
rozpocznij naukę
verre de vin
skewers
rozpocznij naukę
brochettes
grated
rozpocznij naukę
râpé
quart
rozpocznij naukę
litre
indigestible
rozpocznij naukę
indigeste
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
spawning
rozpocznij naukę
le frai
obtainable
rozpocznij naukę
obtenu
parsley
rozpocznij naukę
persil
scallops
rozpocznij naukę
escalopes
eels
rozpocznij naukę
anguilles
sulphurous
rozpocznij naukę
sulfureux
typographical
rozpocznij naukę
typographique
dyspepsia
rozpocznij naukę
dyspepsie
clams
rozpocznij naukę
palourdes
shrimps
rozpocznij naukę
crevettes
glow-worm
rozpocznij naukę
ver luisant
mussel
rozpocznij naukę
moule
imparting
rozpocznij naukę
donner
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
salted
rozpocznij naukę
salé
buckler
rozpocznij naukę
bouclier
garnish
rozpocznij naukę
garnir
gill
rozpocznij naukę
branchie
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
morsels
rozpocznij naukę
les morceaux
sufficiency
rozpocznij naukę
suffisance
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
claret
rozpocznij naukę
bordeaux
thickens
rozpocznij naukę
s'épaissit
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
flour
rozpocznij naukę
farine
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
doily
rozpocznij naukę
napperon
well-made
rozpocznij naukę
bien fait
pint
rozpocznij naukę
pinte
unpalatable
rozpocznij naukę
désagréable
broth
rozpocznij naukę
bouillon
adhering
rozpocznij naukę
adhérant
planking
rozpocznij naukę
planches
choicest
rozpocznij naukę
choix

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.