Fichas del libro - "Oysters and Fish" (Thomas J. (Thomas Jefferson) Murrey)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
smelts
rozpocznij naukę
pez esperinque
broiled
rozpocznij naukę
asado
hyphenation
rozpocznij naukę
separación
epicures
rozpocznij naukę
epicúreos
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
strew
rozpocznij naukę
esparcir
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
toothsome
rozpocznij naukę
sabroso
brochette
rozpocznij naukę
la brocheta
seasonable
rozpocznij naukę
oportuno
pungency
rozpocznij naukę
acritud
collation
rozpocznij naukę
colación
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
floured
rozpocznij naukę
enharinado
surfeited
rozpocznij naukę
desanimado
broil
rozpocznij naukę
asar
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
epicure
rozpocznij naukę
sibarita
roes
rozpocznij naukę
huevas
crosswise
rozpocznij naukę
al través
codfish
rozpocznij naukę
bacalao
alternated
rozpocznij naukę
alternado
assimilates
rozpocznij naukę
asimila
broiling
rozpocznij naukę
asar
masticate
rozpocznij naukę
masticar
oysters
rozpocznij naukę
ostras
foregoing
rozpocznij naukę
precedente
yolks
rozpocznij naukę
yemas
garnishment
rozpocznij naukę
embargo
dietetic
rozpocznij naukę
dietético
thicken
rozpocznij naukę
espesar
medium-sized
rozpocznij naukę
talla media
nutritive
rozpocznij naukę
nutritivo
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
shippers
rozpocznij naukę
cargadores
oyster
rozpocznij naukę
la ostra
patties
rozpocznij naukę
empanadas
simmer
rozpocznij naukę
hervir a fuego lento
crayfish
rozpocznij naukę
cangrejo de río
browned
rozpocznij naukę
bronceado
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronómico
scalloped
rozpocznij naukę
guisado al gratén
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
peppercorns
rozpocznij naukę
granos de pimienta
heaping
rozpocznij naukę
amontonamiento
promulgated
rozpocznij naukę
promulgado
dredge
rozpocznij naukę
draga
broiler
rozpocznij naukę
parrilla
blanching
rozpocznij naukę
escaldado
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
beholds
rozpocznij naukę
contemplar
cayenne
rozpocznij naukę
pimentón
chive
rozpocznij naukę
cebollín
dainties
rozpocznij naukę
golosinas
prawns
rozpocznij naukę
las gambas
digestible
rozpocznij naukę
digerible
stewed
rozpocznij naukę
estofado
whisking
rozpocznij naukę
batiendo
minced
rozpocznij naukę
picado
tufts
rozpocznij naukę
mechones
whisk
rozpocznij naukę
batidor
wineglass
rozpocznij naukę
Copa de vino
skewers
rozpocznij naukę
pinchos
grated
rozpocznij naukę
rallado
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
indigestible
rozpocznij naukę
indigesto
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
blanch
rozpocznij naukę
blanquear
spawning
rozpocznij naukę
desove
obtainable
rozpocznij naukę
asequible
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
scallops
rozpocznij naukę
vieiras
eels
rozpocznij naukę
anguilas
sulphurous
rozpocznij naukę
sulfúrico
provençal
rozpocznij naukę
provenzal
typographical
rozpocznij naukę
tipográfico
dyspepsia
rozpocznij naukę
dispepsia
clams
rozpocznij naukę
almejas
shrimps
rozpocznij naukę
camarones
glow-worm
rozpocznij naukę
luciérnaga
mussel
rozpocznij naukę
el mejillón
imparting
rozpocznij naukę
impartiendo
anchovy
rozpocznij naukę
el boquerón
salted
rozpocznij naukę
salado
buckler
rozpocznij naukę
escudo
garnish
rozpocznij naukę
adornar
gill
rozpocznij naukę
branquia
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
morsels
rozpocznij naukę
bocados
sufficiency
rozpocznij naukę
suficiencia
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
phosphorescent
rozpocznij naukę
fosforescente
claret
rozpocznij naukę
burdeos
thickens
rozpocznij naukę
espesa
sauté
rozpocznij naukę
saltear
flour
rozpocznij naukę
la harina
cookery
rozpocznij naukę
cocina
doily
rozpocznij naukę
mantelito
well-made
rozpocznij naukę
bien hecho

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.