Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "Lowney's Cook Book Illu...
Flashcards aus dem Buch - "Lowney's Cook Book Illustrated in Colors" (Maria Willett Howard)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
tablespoon
rozpocznij naukę
Esslöffel
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
teaspoon
rozpocznij naukę
Teelöffel
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
rissoles
rozpocznij naukę
Frikadellen
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
pound
rozpocznij naukę
Pfund
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
teaspoons
rozpocznij naukę
Teelöffel
crumbing
rozpocznij naukę
bröckelt
caviare
rozpocznij naukę
Kaviar
gratings
rozpocznij naukę
Gitter
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
mousses
rozpocznij naukę
Mousse
grated
rozpocznij naukę
gerieben
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
rind
rozpocznij naukę
Rinde
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
terrapin
rozpocznij naukę
Sumpfschildkröte
stiffly
rozpocznij naukę
steif
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
barberry
rozpocznij naukę
Berberitze
scalded
rozpocznij naukę
verbrüht
cornstarch
rozpocznij naukę
Maisstärke
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
frostings
rozpocznij naukę
Zuckerguss
cornucopias
rozpocznij naukę
Füllhörner
hulled
rozpocznij naukę
geschält
mixtures
rozpocznij naukę
Mischungen
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
tamarinds
rozpocznij naukę
Tamarinden
crescents
rozpocznij naukę
Halbmonde
citron
rozpocznij naukę
Zitrone
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
quinces
rozpocznij naukę
Quitten
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
spindled
rozpocznij naukę
spindelt
aspic
rozpocznij naukę
Sülze
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
brandied
rozpocznij naukę
gebrannt
basting
rozpocznij naukę
Heften
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
sweetbread
rozpocznij naukę
süßes Brot
smelts
rozpocznij naukę
schmilzt
purée
rozpocznij naukę
Püree
suet
rozpocznij naukę
Talg
trivet
rozpocznij naukę
Untersetzer
cress
rozpocznij naukę
Kresse
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
unstrained
rozpocznij naukę
ungezwungen
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
canvasback
rozpocznij naukę
Leinwand
dietetics
rozpocznij naukę
Diätetik
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
finely
rozpocznij naukę
fein
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
fillets
rozpocznij naukę
Filets
caramelize
rozpocznij naukę
karamellisieren
croquette
rozpocznij naukę
Krokette
cowslips
rozpocznij naukę
Schlüsselblumen
reheat
rozpocznij naukę
aufwärmen
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
soapsuds
rozpocznij naukę
Seifenlauge
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
filberts
rozpocznij naukę
Haselnüsse
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
fourths
rozpocznij naukę
Viertel
flour
rozpocznij naukę
Mehl
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
cups
rozpocznij naukę
Tassen
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
sherbets
rozpocznij naukę
Sorbets
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
gooseberries
rozpocznij naukę
Stachelbeeren
broil
rozpocznij naukę
grillen
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
quarts
rozpocznij naukę
Quart
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
fluted
rozpocznij naukę
geriffelt
omitting
rozpocznij naukę
Weglassen
knead
rozpocznij naukę
kneten
garnished
rozpocznij naukę
garniert
substituting
rozpocznij naukę
substituierend
braising
rozpocznij naukę
schmoren
tapioca
rozpocznij naukę
Tapioka
huckleberries
rozpocznij naukę
Heidelbeeren
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
fine-grained
rozpocznij naukę
feinkörnig
standpoints
rozpocznij naukę
Standpunkte
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Rozmówki polsko-angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności