Fiches du livre - "Lowney's Cook Book Illustrated in Colors" (Maria Willett Howard)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
floured
rozpocznij naukę
fariné
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
granulated
rozpocznij naukę
granulé
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
pound
rozpocznij naukę
livre
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
crumbing
rozpocznij naukę
la plomberie
gratings
rozpocznij naukę
caillebotis
broiled
rozpocznij naukę
grillé
grated
rozpocznij naukę
râpé
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
rind
rozpocznij naukę
couenne
currant
rozpocznij naukę
groseille
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
barberry
rozpocznij naukę
l'épine-vinette
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
buttered
rozpocznij naukę
beurré
frostings
rozpocznij naukę
les glaçons
ramekin
rozpocznij naukę
ramequin
cornucopias
rozpocznij naukę
cornes d'abondance
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
currants
rozpocznij naukę
groseilles
tamarinds
rozpocznij naukę
tamariniers
crescents
rozpocznij naukę
croissants
browned
rozpocznij naukę
bruni
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
quinces
rozpocznij naukę
coings
scald
rozpocznij naukę
échauder
spindled
rozpocznij naukę
fuselé
aspic
rozpocznij naukę
gelée
garnish
rozpocznij naukę
garnir
brandied
rozpocznij naukę
brandi
basting
rozpocznij naukę
arroser
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
smelts
rozpocznij naukę
fondre
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
trivet
rozpocznij naukę
trépied
cress
rozpocznij naukę
cresson
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
unstrained
rozpocznij naukę
sans contrainte
rennet
rozpocznij naukę
présure
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
canvasback
rozpocznij naukę
toile de fond
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
parsley
rozpocznij naukę
persil
whitebait
rozpocznij naukę
blanc
finely
rozpocznij naukę
finement
sprigs
rozpocznij naukę
brins
fillets
rozpocznij naukę
filets
caramelize
rozpocznij naukę
caraméliser
cowslips
rozpocznij naukę
les coucous
pare
rozpocznij naukę
parer
reheat
rozpocznij naukę
réchauffer
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
soapsuds
rozpocznij naukę
eau savonneuse
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
broiler
rozpocznij naukę
gril
flour
rozpocznij naukę
farine
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
cups
rozpocznij naukę
tasses
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
sherbets
rozpocznij naukę
sorbets
sprig
rozpocznij naukę
brin
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
broil
rozpocznij naukę
griller
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
omitting
rozpocznij naukę
omettre
knead
rozpocznij naukę
pétrir
garnished
rozpocznij naukę
garni
substituting
rozpocznij naukę
en remplaçant
braising
rozpocznij naukę
braiser
huckleberries
rozpocznij naukę
myrtilles
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
fine-grained
rozpocznij naukę
à grain fin
standpoints
rozpocznij naukę
points de vue
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
breastbone
rozpocznij naukę
poitrine
stewed
rozpocznij naukę
cuit
marinate
rozpocznij naukę
mariner
chopped
rozpocznij naukę
haché

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.