Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "Experiments on the Spoi...
Flashcards aus dem Buch - "Experiments on the Spoilage of Tomato Ketchup" (A. W. Bitting)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
spoilage
rozpocznij naukę
Verderbnis
another
rozpocznij naukę
andere
same
rozpocznij naukę
gleich
yeasts
rozpocznij naukę
Hefen
germination
rozpocznij naukę
Keimung
sieving
rozpocznij naukę
Sieben
acetic
rozpocznij naukę
Essigsäure
filtrate
rozpocznij naukę
filtrieren
unobjectionable
rozpocznij naukę
unbedenklich
perpendicularly
rozpocznij naukę
senkrecht
resistive
rozpocznij naukę
resistiv
pulping
rozpocznij naukę
Aufschließen
salicylic
rozpocznij naukę
Salicylsäure
inrush
rozpocznij naukę
Einbruch
globules
rozpocznij naukę
Kügelchen
sweetish
rozpocznij naukę
süßlich
exactness
rozpocznij naukę
Genauigkeit
coarsely
rozpocznij naukę
grob
pungency
rozpocznij naukę
Schärfe
septa
rozpocznij naukę
Septen
extracts
rozpocznij naukę
Auszüge
infusions
rozpocznij naukę
Infusionen
preservative
rozpocznij naukę
Konservierungsmittel
allspice
rozpocznij naukę
Piment
felted
rozpocznij naukę
verfilzt
turbid
rozpocznij naukę
trübe
presumable
rozpocznij naukę
vermutlich
filaments
rozpocznij naukę
Filamente
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
inch
rozpocznij naukę
Zoll
substratum
rozpocznij naukę
Substrat
transmittal
rozpocznij naukę
Übertragung
nicety
rozpocznij naukę
Feinheit
advisability
rozpocznij naukę
Zweckmäßigkeit
canneries
rozpocznij naukę
Konservenfabriken
pasteurization
rozpocznij naukę
Pasteurisierung
unsorted
rozpocznij naukę
unsortiert
protoplasm
rozpocznij naukę
Protoplasma
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
pastes
rozpocznij naukę
Pasten
antiseptics
rozpocznij naukę
Antiseptika
predominance
rozpocznij naukę
Vorherrschaft
flasks
rozpocznij naukę
Flaschen
bottling
rozpocznij naukę
Abfüllung
sieves
rozpocznij naukę
Siebe
adulteration
rozpocznij naukę
Verfälschung
preservatives
rozpocznij naukę
Konservierungsmittel
lengthens
rozpocznij naukę
verlängert sich
granular
rozpocznij naukę
körnig
cookers
rozpocznij naukę
Kocher
inoculated
rozpocznij naukę
inokuliert
odorous
rozpocznij naukę
riechend
efficacious
rozpocznij naukę
wirksam
corking
rozpocznij naukę
Verkorken
malayan
rozpocznij naukę
malaiisch
enlarges
rozpocznij naukę
vergrößert
calyx
rozpocznij naukę
Kelch
respectively
rozpocznij naukę
beziehungsweise
histological
rozpocznij naukę
histologisch
fungi
rozpocznij naukę
Pilze
successively
rozpocznij naukę
nacheinander
incubator
rozpocznij naukę
Inkubator
coriander
rozpocznij naukę
Koriander
distilleries
rozpocznij naukę
Brennereien
spices
rozpocznij naukę
Gewürze
materially
rozpocznij naukę
wesentlich
necessitates
rozpocznij naukę
notwendig
italics
rozpocznij naukę
Kursivschrift
microscopically
rozpocznij naukę
mikroskopisch
yeast
rozpocznij naukę
Hefe
rinsed
rozpocznij naukę
abgespült
breakage
rozpocznij naukę
Bruch
eatable
rozpocznij naukę
essbar
distinguishable
rozpocznij naukę
unterscheidbar
foregoing
rozpocznij naukę
vorstehend
gelatin
rozpocznij naukę
Gelatine
kettles
rozpocznij naukę
Kessel
amorphous
rozpocznij naukę
amorph
sterility
rozpocznij naukę
Sterilität
sterilized
rozpocznij naukę
sterilisiert
evaporation
rozpocznij naukę
Verdunstung
bottler
rozpocznij naukę
Abfüller
underscores
rozpocznij naukę
unterstreicht
stoppers
rozpocznij naukę
Stopfen
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
objectionable
rozpocznij naukę
anstößig
pulp
rozpocznij naukę
Zellstoff
injurious
rozpocznij naukę
schädlich
prevalence
rozpocznij naukę
Häufigkeit
antiseptic
rozpocznij naukę
Antiseptikum
slowness
rozpocznij naukę
Langsamkeit
reddish
rozpocznij naukę
rötlich
rapidity
rozpocznij naukę
Schnelligkeit
effected
rozpocznij naukę
bewirkt
perceptible
rozpocznij naukę
wahrnehmbar
spicing
rozpocznij naukę
würzen
guaranty
rozpocznij naukę
Garantie
blackening
rozpocznij naukę
Schwärzung
comparatively
rozpocznij naukę
verhältnismäßig
corks
rozpocznij naukę
Korken
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - HR
wypróbuj za darmo
TOLES - przygotowanie do egzaminu
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności