Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Experiments on the Spoilage of ...
Fiches du livre - "Experiments on the Spoilage of Tomato Ketchup" (A. W. Bitting)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
spoilage
rozpocznij naukę
détérioration
another
rozpocznij naukę
autre
same
rozpocznij naukę
même
yeasts
rozpocznij naukę
levures
sieving
rozpocznij naukę
tamisage
acetic
rozpocznij naukę
acétique
filtrate
rozpocznij naukę
filtrer
unobjectionable
rozpocznij naukę
irréprochable
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
resistive
rozpocznij naukę
résistif
pulping
rozpocznij naukę
la réduction en pâte
salicylic
rozpocznij naukę
salicylique
inrush
rozpocznij naukę
appel
sweetish
rozpocznij naukę
douceâtre
exactness
rozpocznij naukę
exactitude
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
pungency
rozpocznij naukę
goût piquant
extracts
rozpocznij naukę
des extraits
preservative
rozpocznij naukę
conservateur
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
felted
rozpocznij naukę
feutré
turbid
rozpocznij naukę
trouble
presumable
rozpocznij naukę
présumable
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
inch
rozpocznij naukę
pouce
substratum
rozpocznij naukę
substrat
transmittal
rozpocznij naukę
transmission
nicety
rozpocznij naukę
subtilité
advisability
rozpocznij naukę
opportunité
canneries
rozpocznij naukę
conserveries
pasteurization
rozpocznij naukę
pasteurisation
unsorted
rozpocznij naukę
non trié
protoplasm
rozpocznij naukę
protoplasme
granulated
rozpocznij naukę
granulé
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
minim
rozpocznij naukę
blanche
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
antiseptics
rozpocznij naukę
antiseptiques
predominance
rozpocznij naukę
prédominance
flasks
rozpocznij naukę
flacons
bottling
rozpocznij naukę
embouteillage
sieves
rozpocznij naukę
des tamis
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
preservatives
rozpocznij naukę
conservateurs
lengthens
rozpocznij naukę
s'allonge
granular
rozpocznij naukę
granulaire
text
rozpocznij naukę
texte
cookers
rozpocznij naukę
cuisinières
inoculated
rozpocznij naukę
inoculé
odorous
rozpocznij naukę
odorant
efficacious
rozpocznij naukę
efficace
corking
rozpocznij naukę
boucher
enlarges
rozpocznij naukę
agrandit
calyx
rozpocznij naukę
calice
respectively
rozpocznij naukę
respectivement
histological
rozpocznij naukę
histologique
fungi
rozpocznij naukę
champignons
successively
rozpocznij naukę
successivement
incubator
rozpocznij naukę
incubateur
coriander
rozpocznij naukę
coriandre
spices
rozpocznij naukę
épices
materially
rozpocznij naukę
matériellement
necessitates
rozpocznij naukę
nécessite
italics
rozpocznij naukę
italique
microscopically
rozpocznij naukę
au microscope
yeast
rozpocznij naukę
Levure
rinsed
rozpocznij naukę
rincé
breakage
rozpocznij naukę
rupture
eatable
rozpocznij naukę
mangeable
distinguishable
rozpocznij naukę
distinguable
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
gelatin
rozpocznij naukę
Gélatine
kettles
rozpocznij naukę
bouilloires
amorphous
rozpocznij naukę
amorphe
sterility
rozpocznij naukę
stérilité
sterilized
rozpocznij naukę
stérilisé
evaporation
rozpocznij naukę
évaporation
bottler
rozpocznij naukę
embouteilleur
underscores
rozpocznij naukę
soulignements
stoppers
rozpocznij naukę
bouchons
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
objectionable
rozpocznij naukę
répréhensible
pulp
rozpocznij naukę
pulpe
injurious
rozpocznij naukę
préjudiciable
prevalence
rozpocznij naukę
prévalence
antiseptic
rozpocznij naukę
antiseptique
slowness
rozpocznij naukę
la lenteur
reddish
rozpocznij naukę
rougeâtre
rapidity
rozpocznij naukę
rapidité
effected
rozpocznij naukę
effectué
spicing
rozpocznij naukę
pimenter
guaranty
rozpocznij naukę
garantie
blackening
rozpocznij naukę
noircissement
comparatively
rozpocznij naukę
relativement
paraffin
rozpocznij naukę
paraffine
corks
rozpocznij naukę
bouchons
preceding
rozpocznij naukę
précédent
breweries
rozpocznij naukę
brasseries
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
inhibit
rozpocznij naukę
inhiber
containing
rozpocznij naukę
contenant
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business Presentation
wypróbuj za darmo
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności