Fiches du livre - "Experiments on the Spoilage of Tomato Ketchup" (A. W. Bitting)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
spoilage
rozpocznij naukę
détérioration
another
rozpocznij naukę
autre
same
rozpocznij naukę
même
yeasts
rozpocznij naukę
levures
sieving
rozpocznij naukę
tamisage
acetic
rozpocznij naukę
acétique
filtrate
rozpocznij naukę
filtrer
unobjectionable
rozpocznij naukę
irréprochable
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
resistive
rozpocznij naukę
résistif
pulping
rozpocznij naukę
la réduction en pâte
salicylic
rozpocznij naukę
salicylique
inrush
rozpocznij naukę
appel
sweetish
rozpocznij naukę
douceâtre
exactness
rozpocznij naukę
exactitude
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
pungency
rozpocznij naukę
goût piquant
extracts
rozpocznij naukę
des extraits
preservative
rozpocznij naukę
conservateur
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
felted
rozpocznij naukę
feutré
turbid
rozpocznij naukę
trouble
presumable
rozpocznij naukę
présumable
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
inch
rozpocznij naukę
pouce
substratum
rozpocznij naukę
substrat
transmittal
rozpocznij naukę
transmission
nicety
rozpocznij naukę
subtilité
advisability
rozpocznij naukę
opportunité
canneries
rozpocznij naukę
conserveries
pasteurization
rozpocznij naukę
pasteurisation
unsorted
rozpocznij naukę
non trié
protoplasm
rozpocznij naukę
protoplasme
granulated
rozpocznij naukę
granulé
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
minim
rozpocznij naukę
blanche
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
antiseptics
rozpocznij naukę
antiseptiques
predominance
rozpocznij naukę
prédominance
flasks
rozpocznij naukę
flacons
bottling
rozpocznij naukę
embouteillage
sieves
rozpocznij naukę
des tamis
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
preservatives
rozpocznij naukę
conservateurs
lengthens
rozpocznij naukę
s'allonge
granular
rozpocznij naukę
granulaire
text
rozpocznij naukę
texte
cookers
rozpocznij naukę
cuisinières
inoculated
rozpocznij naukę
inoculé
odorous
rozpocznij naukę
odorant
efficacious
rozpocznij naukę
efficace
corking
rozpocznij naukę
boucher
enlarges
rozpocznij naukę
agrandit
calyx
rozpocznij naukę
calice
respectively
rozpocznij naukę
respectivement
histological
rozpocznij naukę
histologique
fungi
rozpocznij naukę
champignons
successively
rozpocznij naukę
successivement
incubator
rozpocznij naukę
incubateur
coriander
rozpocznij naukę
coriandre
spices
rozpocznij naukę
épices
materially
rozpocznij naukę
matériellement
necessitates
rozpocznij naukę
nécessite
italics
rozpocznij naukę
italique
microscopically
rozpocznij naukę
au microscope
yeast
rozpocznij naukę
Levure
rinsed
rozpocznij naukę
rincé
breakage
rozpocznij naukę
rupture
eatable
rozpocznij naukę
mangeable
distinguishable
rozpocznij naukę
distinguable
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
gelatin
rozpocznij naukę
Gélatine
kettles
rozpocznij naukę
bouilloires
amorphous
rozpocznij naukę
amorphe
sterility
rozpocznij naukę
stérilité
sterilized
rozpocznij naukę
stérilisé
evaporation
rozpocznij naukę
évaporation
bottler
rozpocznij naukę
embouteilleur
underscores
rozpocznij naukę
soulignements
stoppers
rozpocznij naukę
bouchons
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
objectionable
rozpocznij naukę
répréhensible
pulp
rozpocznij naukę
pulpe
injurious
rozpocznij naukę
préjudiciable
prevalence
rozpocznij naukę
prévalence
antiseptic
rozpocznij naukę
antiseptique
slowness
rozpocznij naukę
la lenteur
reddish
rozpocznij naukę
rougeâtre
rapidity
rozpocznij naukę
rapidité
effected
rozpocznij naukę
effectué
spicing
rozpocznij naukę
pimenter
guaranty
rozpocznij naukę
garantie
blackening
rozpocznij naukę
noircissement
comparatively
rozpocznij naukę
relativement
paraffin
rozpocznij naukę
paraffine
corks
rozpocznij naukę
bouchons
preceding
rozpocznij naukę
précédent
breweries
rozpocznij naukę
brasseries
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
inhibit
rozpocznij naukę
inhiber
containing
rozpocznij naukę
contenant

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.