Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "The Business of Being a Housew...
Fiszki z książki - "The Business of Being a Housewife A Manual to Promote Household Efficiency and Economy" (Jean Prescott Adams)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
apportionment
rozpocznij naukę
podział
leavening
rozpocznij naukę
wyrabianie zaczynu
margarines
rozpocznij naukę
margaryny
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
fireless
rozpocznij naukę
bez ognia
dietitians
rozpocznij naukę
dietetycy
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
larded
rozpocznij naukę
Smalony
garnishes
rozpocznij naukę
dodatki
aptness
rozpocznij naukę
trafność
unglazed
rozpocznij naukę
nieszkliwione
dietetics
rozpocznij naukę
dietetyka
broilers
rozpocznij naukę
brojlery
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
evenness
rozpocznij naukę
równość
parings
rozpocznij naukę
okrawki
roasts
rozpocznij naukę
pieczenie
interchangeably
rozpocznij naukę
zamiennie
adjuncts
rozpocznij naukę
dodatki
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
cereals
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
deploring
rozpocznij naukę
ubolewanie
fondues
rozpocznij naukę
fondue
accompaniments
rozpocznij naukę
dodatkami
jellied
rozpocznij naukę
galaretowaty
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
pectin
rozpocznij naukę
pektyna
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
wholesomeness
rozpocznij naukę
zdrowotność
tenderer
rozpocznij naukę
oferent
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
braising
rozpocznij naukę
duszenie
browned
rozpocznij naukę
rumiane
fowl
rozpocznij naukę
ptactwo
albumen
rozpocznij naukę
białko
meats
rozpocznij naukę
mięso
stews
rozpocznij naukę
gulasze
readjustments
rozpocznij naukę
ponowne dostosowanie
equivalents
rozpocznij naukę
ekwiwalenty
requisites
rozpocznij naukę
przybory
attractively
rozpocznij naukę
ładnie
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
nutriment
rozpocznij naukę
środek odżywczy
evaporated
rozpocznij naukę
odparowuje
dishcloths
rozpocznij naukę
ścierki
strainers
rozpocznij naukę
sitka
exactness
rozpocznij naukę
dokładność
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
sautéed
rozpocznij naukę
opiekanymi
allspice
rozpocznij naukę
piment
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
choicest
rozpocznij naukę
najpiękniejszy
tenderloin
rozpocznij naukę
polędwica
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
soups
rozpocznij naukę
zupy
creaminess
rozpocznij naukę
Kremowność
crispness
rozpocznij naukę
kruchość
italic
rozpocznij naukę
kursywa
alkalinity
rozpocznij naukę
zasadowość
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
digestible
rozpocznij naukę
strawny
jowl
rozpocznij naukę
podgardle
carbohydrates
rozpocznij naukę
węglowodany
furnishes
rozpocznij naukę
meble
uncooked
rozpocznij naukę
niegotowane
sauces
rozpocznij naukę
sosy
sourness
rozpocznij naukę
cierpkość
watchfulness
rozpocznij naukę
czujność
reordering
rozpocznij naukę
zmiana kolejności
pastes
rozpocznij naukę
pasty
economical
rozpocznij naukę
ekonomiczne
sirloin
rozpocznij naukę
polędwica
generalship
rozpocznij naukę
dowodzenie
predominance
rozpocznij naukę
przewaga
loin
rozpocznij naukę
lędźwie
expenditures
rozpocznij naukę
Nakłady
clod
rozpocznij naukę
gruda
grated
rozpocznij naukę
tarty
broiler
rozpocznij naukę
brojler
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
well-ordered
rozpocznij naukę
dobrze zorganizowany
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
braised
rozpocznij naukę
duszony
brochette
rozpocznij naukę
szaszłyk
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
breastbone
rozpocznij naukę
mostkiem
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteryzowane
poultry
rozpocznij naukę
drób
ferments
rozpocznij naukę
fermenty
adepts
rozpocznij naukę
Adepci
colander
rozpocznij naukę
durszlak
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Office Survival English - TOEIC® 1000 words
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności