Fiszki z książki - "The Business of Being a Housewife A Manual to Promote Household Efficiency and Economy" (Jean Prescott Adams)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
apportionment
rozpocznij naukę
podział
leavening
rozpocznij naukę
wyrabianie zaczynu
margarines
rozpocznij naukę
margaryny
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
fireless
rozpocznij naukę
bez ognia
dietitians
rozpocznij naukę
dietetycy
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
larded
rozpocznij naukę
Smalony
garnishes
rozpocznij naukę
dodatki
aptness
rozpocznij naukę
trafność
unglazed
rozpocznij naukę
nieszkliwione
dietetics
rozpocznij naukę
dietetyka
broilers
rozpocznij naukę
brojlery
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
evenness
rozpocznij naukę
równość
parings
rozpocznij naukę
okrawki
roasts
rozpocznij naukę
pieczenie
interchangeably
rozpocznij naukę
zamiennie
adjuncts
rozpocznij naukę
dodatki
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
cereals
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
deploring
rozpocznij naukę
ubolewanie
fondues
rozpocznij naukę
fondue
accompaniments
rozpocznij naukę
dodatkami
jellied
rozpocznij naukę
galaretowaty
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
pectin
rozpocznij naukę
pektyna
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
wholesomeness
rozpocznij naukę
zdrowotność
tenderer
rozpocznij naukę
oferent
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
braising
rozpocznij naukę
duszenie
browned
rozpocznij naukę
rumiane
fowl
rozpocznij naukę
ptactwo
albumen
rozpocznij naukę
białko
meats
rozpocznij naukę
mięso
stews
rozpocznij naukę
gulasze
readjustments
rozpocznij naukę
ponowne dostosowanie
equivalents
rozpocznij naukę
ekwiwalenty
requisites
rozpocznij naukę
przybory
attractively
rozpocznij naukę
ładnie
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
nutriment
rozpocznij naukę
środek odżywczy
evaporated
rozpocznij naukę
odparowuje
dishcloths
rozpocznij naukę
ścierki
strainers
rozpocznij naukę
sitka
exactness
rozpocznij naukę
dokładność
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
sautéed
rozpocznij naukę
opiekanymi
allspice
rozpocznij naukę
piment
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
choicest
rozpocznij naukę
najpiękniejszy
tenderloin
rozpocznij naukę
polędwica
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
soups
rozpocznij naukę
zupy
creaminess
rozpocznij naukę
Kremowność
crispness
rozpocznij naukę
kruchość
italic
rozpocznij naukę
kursywa
alkalinity
rozpocznij naukę
zasadowość
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
digestible
rozpocznij naukę
strawny
jowl
rozpocznij naukę
podgardle
carbohydrates
rozpocznij naukę
węglowodany
furnishes
rozpocznij naukę
meble
uncooked
rozpocznij naukę
niegotowane
sauces
rozpocznij naukę
sosy
sourness
rozpocznij naukę
cierpkość
watchfulness
rozpocznij naukę
czujność
reordering
rozpocznij naukę
zmiana kolejności
pastes
rozpocznij naukę
pasty
economical
rozpocznij naukę
ekonomiczne
sirloin
rozpocznij naukę
polędwica
generalship
rozpocznij naukę
dowodzenie
predominance
rozpocznij naukę
przewaga
loin
rozpocznij naukę
lędźwie
expenditures
rozpocznij naukę
Nakłady
clod
rozpocznij naukę
gruda
grated
rozpocznij naukę
tarty
broiler
rozpocznij naukę
brojler
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
well-ordered
rozpocznij naukę
dobrze zorganizowany
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
braised
rozpocznij naukę
duszony
brochette
rozpocznij naukę
szaszłyk
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
breastbone
rozpocznij naukę
mostkiem
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteryzowane
poultry
rozpocznij naukę
drób
ferments
rozpocznij naukę
fermenty
adepts
rozpocznij naukę
Adepci
colander
rozpocznij naukę
durszlak

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.