Flashcards aus dem Buch - "The Business of Being a Housewife A Manual to Promote Household Efficiency and Economy" (Jean Prescott Adams)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
apportionment
rozpocznij naukę
Umlegung
leavening
rozpocznij naukę
Aufgehen
margarines
rozpocznij naukę
Margarinen
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
fireless
rozpocznij naukę
feuerlos
dietitians
rozpocznij naukę
Diätassistenten
custards
rozpocznij naukę
Puddings
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
larded
rozpocznij naukę
gespickt
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
garnishes
rozpocznij naukę
garniert
aptness
rozpocznij naukę
Eignung
unglazed
rozpocznij naukę
unglasiert
dietetics
rozpocznij naukę
Diätetik
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
broilers
rozpocznij naukę
Broiler
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
shirred
rozpocznij naukę
gerafft
rissoles
rozpocznij naukę
Frikadellen
evenness
rozpocznij naukę
Ebenheit
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
trussing
rozpocznij naukę
Traversen
roasts
rozpocznij naukę
Braten
interchangeably
rozpocznij naukę
austauschbar
adjuncts
rozpocznij naukę
Zusätze
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
cereals
rozpocznij naukę
Getreide
cookery
rozpocznij naukę
Kochen
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
deploring
rozpocznij naukę
bedauernd
durum
rozpocznij naukę
Hartweizen
accompaniments
rozpocznij naukę
Begleitungen
jellied
rozpocznij naukę
geliert
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
pectin
rozpocznij naukę
Pektin
dietetic
rozpocznij naukę
diätetisch
wholesomeness
rozpocznij naukę
Bekömmlichkeit
tenderer
rozpocznij naukę
Bieter
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
braising
rozpocznij naukę
schmoren
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
fowl
rozpocznij naukę
Geflügel
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
meats
rozpocznij naukę
Fleisch
stews
rozpocznij naukę
Eintöpfe
readjustments
rozpocznij naukę
Nachjustierungen
equivalents
rozpocznij naukę
Äquivalente
requisites
rozpocznij naukę
Anforderungen
attractively
rozpocznij naukę
attraktiv
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
nutriment
rozpocznij naukę
Nahrung
evaporated
rozpocznij naukę
verdampft
dishcloths
rozpocznij naukę
Geschirrtücher
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
exactness
rozpocznij naukę
Genauigkeit
basting
rozpocznij naukę
Heften
sautéed
rozpocznij naukę
sautiert
allspice
rozpocznij naukę
Piment
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
choicest
rozpocznij naukę
auserlesensten
tenderloin
rozpocznij naukę
Filet
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
suet
rozpocznij naukę
Talg
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
soups
rozpocznij naukę
Suppen
creaminess
rozpocznij naukę
Cremigkeit
crispness
rozpocznij naukę
Knusprigkeit
italic
rozpocznij naukę
kursiv
alkalinity
rozpocznij naukę
Alkalinität
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
digestible
rozpocznij naukę
verdaulich
jowl
rozpocznij naukę
Backe
carbohydrates
rozpocznij naukę
Kohlenhydrate
furnishes
rozpocznij naukę
liefert
uncooked
rozpocznij naukę
ungekocht
sauces
rozpocznij naukę
Soßen
sourness
rozpocznij naukę
Säure
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
watchfulness
rozpocznij naukę
Wachsamkeit
reordering
rozpocznij naukę
Neuordnung
pastes
rozpocznij naukę
Pasten
economical
rozpocznij naukę
wirtschaftlich
sirloin
rozpocznij naukę
Lendenstück
generalship
rozpocznij naukę
Feldherrn
predominance
rozpocznij naukę
Vorherrschaft
loin
rozpocznij naukę
Lende
expenditures
rozpocznij naukę
Ausgaben
clod
rozpocznij naukę
Scholle
grated
rozpocznij naukę
gerieben
breaded
rozpocznij naukę
paniert
well-ordered
rozpocznij naukę
gut geordnet
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
knead
rozpocznij naukę
kneten
braised
rozpocznij naukę
geschmort
brochette
rozpocznij naukę
Spießchen
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.