Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "The Business of Being a...
Flashcards aus dem Buch - "The Business of Being a Housewife A Manual to Promote Household Efficiency and Economy" (Jean Prescott Adams)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
apportionment
rozpocznij naukę
Umlegung
leavening
rozpocznij naukę
Aufgehen
margarines
rozpocznij naukę
Margarinen
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
fireless
rozpocznij naukę
feuerlos
dietitians
rozpocznij naukę
Diätassistenten
custards
rozpocznij naukę
Puddings
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
larded
rozpocznij naukę
gespickt
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
garnishes
rozpocznij naukę
garniert
aptness
rozpocznij naukę
Eignung
unglazed
rozpocznij naukę
unglasiert
dietetics
rozpocznij naukę
Diätetik
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
broilers
rozpocznij naukę
Broiler
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
shirred
rozpocznij naukę
gerafft
rissoles
rozpocznij naukę
Frikadellen
evenness
rozpocznij naukę
Ebenheit
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
trussing
rozpocznij naukę
Traversen
roasts
rozpocznij naukę
Braten
interchangeably
rozpocznij naukę
austauschbar
adjuncts
rozpocznij naukę
Zusätze
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
cereals
rozpocznij naukę
Getreide
cookery
rozpocznij naukę
Kochen
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
deploring
rozpocznij naukę
bedauernd
durum
rozpocznij naukę
Hartweizen
accompaniments
rozpocznij naukę
Begleitungen
jellied
rozpocznij naukę
geliert
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
pectin
rozpocznij naukę
Pektin
dietetic
rozpocznij naukę
diätetisch
wholesomeness
rozpocznij naukę
Bekömmlichkeit
tenderer
rozpocznij naukę
Bieter
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
braising
rozpocznij naukę
schmoren
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
fowl
rozpocznij naukę
Geflügel
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
meats
rozpocznij naukę
Fleisch
stews
rozpocznij naukę
Eintöpfe
readjustments
rozpocznij naukę
Nachjustierungen
equivalents
rozpocznij naukę
Äquivalente
requisites
rozpocznij naukę
Anforderungen
attractively
rozpocznij naukę
attraktiv
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
nutriment
rozpocznij naukę
Nahrung
evaporated
rozpocznij naukę
verdampft
dishcloths
rozpocznij naukę
Geschirrtücher
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
exactness
rozpocznij naukę
Genauigkeit
basting
rozpocznij naukę
Heften
sautéed
rozpocznij naukę
sautiert
allspice
rozpocznij naukę
Piment
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
choicest
rozpocznij naukę
auserlesensten
tenderloin
rozpocznij naukę
Filet
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
suet
rozpocznij naukę
Talg
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
soups
rozpocznij naukę
Suppen
creaminess
rozpocznij naukę
Cremigkeit
crispness
rozpocznij naukę
Knusprigkeit
italic
rozpocznij naukę
kursiv
alkalinity
rozpocznij naukę
Alkalinität
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
digestible
rozpocznij naukę
verdaulich
jowl
rozpocznij naukę
Backe
carbohydrates
rozpocznij naukę
Kohlenhydrate
furnishes
rozpocznij naukę
liefert
uncooked
rozpocznij naukę
ungekocht
sauces
rozpocznij naukę
Soßen
sourness
rozpocznij naukę
Säure
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
watchfulness
rozpocznij naukę
Wachsamkeit
reordering
rozpocznij naukę
Neuordnung
pastes
rozpocznij naukę
Pasten
economical
rozpocznij naukę
wirtschaftlich
sirloin
rozpocznij naukę
Lendenstück
generalship
rozpocznij naukę
Feldherrn
predominance
rozpocznij naukę
Vorherrschaft
loin
rozpocznij naukę
Lende
expenditures
rozpocznij naukę
Ausgaben
clod
rozpocznij naukę
Scholle
grated
rozpocznij naukę
gerieben
breaded
rozpocznij naukę
paniert
well-ordered
rozpocznij naukę
gut geordnet
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
knead
rozpocznij naukę
kneten
braised
rozpocznij naukę
geschmort
brochette
rozpocznij naukę
Spießchen
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski medyczny
wypróbuj za darmo
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności