Fiches du livre - "The Business of Being a Housewife A Manual to Promote Household Efficiency and Economy" (Jean Prescott Adams)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
apportionment
rozpocznij naukę
répartition
leavening
rozpocznij naukę
levain
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
fireless
rozpocznij naukę
sans feu
dietitians
rozpocznij naukę
diététiciens
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
cupful
rozpocznij naukę
tasse
larded
rozpocznij naukę
lardé
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
garnishes
rozpocznij naukę
garnitures
aptness
rozpocznij naukę
aptitude
unglazed
rozpocznij naukę
non émaillé
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
broilers
rozpocznij naukę
les poulets de chair
broiling
rozpocznij naukę
griller
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
evenness
rozpocznij naukę
uniformité
parings
rozpocznij naukę
rognures
roasts
rozpocznij naukę
rôtis
interchangeably
rozpocznij naukę
indifféremment
adjuncts
rozpocznij naukę
adjonctions
souring
rozpocznij naukę
sourcing
cereals
rozpocznij naukę
céréales
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
deploring
rozpocznij naukę
déplorant
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
jellied
rozpocznij naukę
en gelée
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
pectin
rozpocznij naukę
pectine
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
wholesomeness
rozpocznij naukę
salubrité
tenderer
rozpocznij naukę
soumissionnaire
planked
rozpocznij naukę
en planches
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
braising
rozpocznij naukę
braiser
browned
rozpocznij naukę
bruni
fowl
rozpocznij naukę
volaille
meats
rozpocznij naukę
viandes
stews
rozpocznij naukę
les ragoûts
readjustments
rozpocznij naukę
réajustements
equivalents
rozpocznij naukę
équivalents
requisites
rozpocznij naukę
les conditions requises
attractively
rozpocznij naukę
de manière attrayante
granulated
rozpocznij naukę
granulé
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
evaporated
rozpocznij naukę
évaporé
dishcloths
rozpocznij naukę
torchons
strainers
rozpocznij naukę
passoires
exactness
rozpocznij naukę
exactitude
basting
rozpocznij naukę
arroser
sautéed
rozpocznij naukę
sauté
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
broiled
rozpocznij naukę
grillé
pared
rozpocznij naukę
paré
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
choicest
rozpocznij naukę
choix
tenderloin
rozpocznij naukę
filet
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
soups
rozpocznij naukę
les soupes
creaminess
rozpocznij naukę
crémeux
crispness
rozpocznij naukę
croustillant
italic
rozpocznij naukę
italique
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
alkalinity
rozpocznij naukę
alcalinité
currants
rozpocznij naukę
groseilles
jowl
rozpocznij naukę
bajoue
carbohydrates
rozpocznij naukę
les glucides
furnishes
rozpocznij naukę
fournit
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
sourness
rozpocznij naukę
acidité
pimentos
rozpocznij naukę
piments
watchfulness
rozpocznij naukę
vigilance
reordering
rozpocznij naukę
réordonner
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
economical
rozpocznij naukę
économique
sirloin
rozpocznij naukę
aloyau
generalship
rozpocznij naukę
généralat
predominance
rozpocznij naukę
prédominance
loin
rozpocznij naukę
longe
expenditures
rozpocznij naukę
les dépenses
clod
rozpocznij naukę
motte de terre
grated
rozpocznij naukę
râpé
broiler
rozpocznij naukę
gril
breaded
rozpocznij naukę
pané
well-ordered
rozpocznij naukę
bien commandé
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
knead
rozpocznij naukę
pétrir
braised
rozpocznij naukę
braisé
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
breastbone
rozpocznij naukę
poitrine
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteurisé
poultry
rozpocznij naukę
la volaille
adepts
rozpocznij naukę
les adeptes
colander
rozpocznij naukę
passoire
scalloped
rozpocznij naukę
festonné

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.