Fichas del libro - "The Business of Being a Housewife A Manual to Promote Household Efficiency and Economy" (Jean Prescott Adams)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sautéing
rozpocznij naukę
saltear
apportionment
rozpocznij naukę
prorrateo
leavening
rozpocznij naukę
levadura
margarines
rozpocznij naukę
margarinas
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
fireless
rozpocznij naukę
sin fuego
dietitians
rozpocznij naukę
dietistas
custards
rozpocznij naukę
flanes
cupful
rozpocznij naukę
taza
gravies
rozpocznij naukę
salsas
garnishes
rozpocznij naukę
guarnaciones
aptness
rozpocznij naukę
aptitud
unglazed
rozpocznij naukę
sin esmaltar
dietetics
rozpocznij naukę
dietética
drippings
rozpocznij naukę
goteos
broiling
rozpocznij naukę
asar
shirred
rozpocznij naukę
fruncido
rissoles
rozpocznij naukę
risas
evenness
rozpocznij naukę
igualdad
trussing
rozpocznij naukę
truss
roasts
rozpocznij naukę
asados
interchangeably
rozpocznij naukę
intercambiable
adjuncts
rozpocznij naukę
adjuntos
souring
rozpocznij naukę
agria
cereals
rozpocznij naukę
los cereales
cookery
rozpocznij naukę
cocina
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
shortening
rozpocznij naukę
acortamiento
deploring
rozpocznij naukę
deplorando
accompaniments
rozpocznij naukę
acompañamientos
jellied
rozpocznij naukę
en gelatina
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
pectin
rozpocznij naukę
pectina
dietetic
rozpocznij naukę
dietético
wholesomeness
rozpocznij naukę
salubridad
tenderer
rozpocznij naukę
licitador
nutritive
rozpocznij naukę
nutritivo
rarebit
rozpocznij naukę
pan con queso tostado
braising
rozpocznij naukę
estofado
browned
rozpocznij naukę
bronceado
meats
rozpocznij naukę
carnes
stews
rozpocznij naukę
guisos
readjustments
rozpocznij naukę
reajustes
equivalents
rozpocznij naukę
equivalentes
requisites
rozpocznij naukę
requisitos
attractively
rozpocznij naukę
atractivamente
granulated
rozpocznij naukę
granulado
nutriment
rozpocznij naukę
alimento
evaporated
rozpocznij naukę
evaporado
dishcloths
rozpocznij naukę
paños de cocina
strainers
rozpocznij naukę
coladores
exactness
rozpocznij naukę
exactitud
basting
rozpocznij naukę
hilván
sautéed
rozpocznij naukę
Salteado
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
broiled
rozpocznij naukę
asado
moistening
rozpocznij naukę
mojadura
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
choicest
rozpocznij naukę
más selecto
tenderloin
rozpocznij naukę
el solomillo
illustration
rozpocznij naukę
la ilustración
yolks
rozpocznij naukę
yemas
suet
rozpocznij naukę
sebo
tablespoons
rozpocznij naukę
cucharadas
soups
rozpocznij naukę
sopas
creaminess
rozpocznij naukę
cremosidad
crispness
rozpocznij naukę
frescura
italic
rozpocznij naukę
itálico
alkalinity
rozpocznij naukę
alcalinidad
currants
rozpocznij naukę
grosellas
digestible
rozpocznij naukę
digerible
jowl
rozpocznij naukę
papada
carbohydrates
rozpocznij naukę
carbohidratos
furnishes
rozpocznij naukę
amueblar
uncooked
rozpocznij naukę
sin cocer
sauces
rozpocznij naukę
salsas
sourness
rozpocznij naukę
acidez
pimentos
rozpocznij naukę
pimientos
watchfulness
rozpocznij naukę
vigilancia
reordering
rozpocznij naukę
reordenando
pastes
rozpocznij naukę
pastas
economical
rozpocznij naukę
económico
sirloin
rozpocznij naukę
solomillo
generalship
rozpocznij naukę
generalato
predominance
rozpocznij naukę
predominio
loin
rozpocznij naukę
lomo
expenditures
rozpocznij naukę
gastos
clod
rozpocznij naukę
terrón
grated
rozpocznij naukę
rallado
broiler
rozpocznij naukę
parrilla
breaded
rozpocznij naukę
empanizado
well-ordered
rozpocznij naukę
bien ordenado
sifted
rozpocznij naukę
tamizado
knead
rozpocznij naukę
amasar
braised
rozpocznij naukę
cocido a fuego lento
brochette
rozpocznij naukę
la brocheta
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
breastbone
rozpocznij naukę
esternón
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteurizado
poultry
rozpocznij naukę
las aves (de corral)
ferments
rozpocznij naukę
fermentos

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.