Fiszki z książki - "The Art of Preserving All Kinds of Animal and Vegetable Substances for Several Years, 2nd ed. A work published by the order of the French minister of the interior, on the report of the Board of arts and manufactures" (M. Appert)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
corking
rozpocznij naukę
pierwszorzędny
alimentary
rozpocznij naukę
pokarmowy
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
blanches
rozpocznij naukę
blanki
corked
rozpocznij naukę
zakorkowany
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
pellucid
rozpocznij naukę
przezroczysty
plumbs
rozpocznij naukę
pionki
syrups
rozpocznij naukę
syropy
extractive
rozpocznij naukę
ekstraktowy
obviated
rozpocznij naukę
zlikwidowano
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
invariable
rozpocznij naukę
niezmienny
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
exactness
rozpocznij naukę
dokładność
obviate
rozpocznij naukę
zapobiec
corks
rozpocznij naukę
Korki
sieves
rozpocznij naukę
sita
gourmands
rozpocznij naukę
smakoszy
expedients
rozpocznij naukę
środki zaradcze
liqueurs
rozpocznij naukę
likiery
turbid
rozpocznij naukę
mętny
advantageously
rozpocznij naukę
korzystnie
essences
rozpocznij naukę
esencje
landholders
rozpocznij naukę
właściciele ziemscy
indemnifying
rozpocznij naukę
ubezpieczająca
exportation
rozpocznij naukę
wywóz
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
factitious
rozpocznij naukę
sztuczny
cauliflowers
rozpocznij naukę
kalafiory
gages
rozpocznij naukę
Gage
cordials
rozpocznij naukę
kordiały
concurring
rozpocznij naukę
współdziałając
derange
rozpocznij naukę
doprowadzić do obłędu
uncorked
rozpocznij naukę
odkorkowany
withstands
rozpocznij naukę
wytrzymuje
whey
rozpocznij naukę
serwatka
usages
rozpocznij naukę
zastosowania
celerity
rozpocznij naukę
skwapliwość
conformable
rozpocznij naukę
zgodny
superintend
rozpocznij naukę
nadzorować
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
occasioning
rozpocznij naukę
okazyjnie
enumeration
rozpocznij naukę
wyliczenie
superfine
rozpocznij naukę
najprzedniejszy
ostentatiously
rozpocznij naukę
ostentacyjnie
petites
rozpocznij naukę
drobniaki
sorrel
rozpocznij naukę
szczaw
fowls
rozpocznij naukę
kury
enjoyments
rozpocznij naukę
przyjemności
lengthways
rozpocznij naukę
wzdłuż
slaked
rozpocznij naukę
gaszony
apertures
rozpocznij naukę
Otwory
enumerated
rozpocznij naukę
wyliczone
colostrum
rozpocznij naukę
siara
pantries
rozpocznij naukę
spiżarnie
causes
rozpocznij naukę
Przyczyny
remoteness
rozpocznij naukę
oddaleniem
preparatory
rozpocznij naukę
przygotowawczy
chervil
rozpocznij naukę
trybula
evaporation
rozpocznij naukę
parowanie
impute
rozpocznij naukę
przypisać
pulpy
rozpocznij naukę
papkowaty
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
rapidity
rozpocznij naukę
szybkość
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
preserved
rozpocznij naukę
zachowane
substances
rozpocznij naukę
Substancje
acceded
rozpocznij naukę
przystąpiła
subsist
rozpocznij naukę
egzystować
fourths
rozpocznij naukę
czwarte
ices
rozpocznij naukę
lody
seaports
rozpocznij naukę
porty morskie
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
retarding
rozpocznij naukę
opóźniającą
drams
rozpocznij naukę
DRAM
distillers
rozpocznij naukę
destylatory
redoubled
rozpocznij naukę
zdwojoną
confectioners
rozpocznij naukę
Cukierek
booksellers
rozpocznij naukę
księgarzy
detaches
rozpocznij naukę
odłącza
desiccation
rozpocznij naukę
osuszanie
nectarine
rozpocznij naukę
nektarynka
largish
rozpocznij naukę
wielki
unacquainted
rozpocznij naukę
nie zorientowany w czymś
stopper
rozpocznij naukę
korek
preserving
rozpocznij naukę
konserwowanie
stoppers
rozpocznij naukę
stopery
disembarkation
rozpocznij naukę
wylądowanie
alternation
rozpocznij naukę
naprzemienne
nectarines
rozpocznij naukę
Nektaryny
manufactures
rozpocznij naukę
produkuje
hyphenated
rozpocznij naukę
pisany z łącznikiem
petits
rozpocznij naukę
drobiazgi
apricots
rozpocznij naukę
morele
merchantmen
rozpocznij naukę
kupcy
agreeably
rozpocznij naukę
przyjemnie
familiarly
rozpocznij naukę
swojsko
discernment
rozpocznij naukę
wnikliwość
scanty
rozpocznij naukę
ubogi

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.